Oldtimeri

70 godina sportskih automobila u Porscheu: Porsche započinje svoju slavljeničku godinu svečanim prijemom u Stuttgartu

Brzo. Puritanski. Emotivno. U posljednjih 70 godina Porsche brand bio je sinonim za stvaranje sportskih automobila po najvišem standardu. Prvo vozilo koje je nosilo Porsche ime registrirano je 8. lipnja 1948. godine: bio je to 356 "No.1" Roadster. Možemo reći da je toga dana Porsche brand rođen. Model 356 je snove Ferryja Porschea o sportskom automobilu pretvorio u stvarnost. "Njegova vizija u to vrijeme utje-lovljuje sve vrijednosti koje i danas definiraju brand", rekao je Oliver Blume, predsjednik Izvršnog odbora tvrtke Porsche AG, na Novogodišnjem prijemu u Porsche muzeju.  Predstavnici savezne pokrajine Baden-Württemberg, kao i grada Stuttgarta te cijenjeni gosti iz svijeta politike, ekonomije i zajednice pridružili su se Porscheu kako bi proslavio početak svoje slavljeničke godine uz slogan "70 godina Porsche sportskog automo-bila".

70 godina sportskih automobila u Porscheu: Porsche započinje svoju slavljeničku godinu svečanim prijemom u Stuttgartu
70 godina sportskih automobila u Porscheu: Porsche započinje svoju slavljeničku godinu svečanim prijemom u Stuttgartu

„Tradicija je opredjeljenje. Bez tradicije i naših temeljnih vrijednosti, ne bi bili ovdje gdje smo danas“, objasnio je Blume. „Planiramo održati standard tehničke izvrsnosti koju je postavio Ferry Porsche i u budućnosti. Inteligentna dinamička mobilnost ima svijetlu budućnost. Imamo iznimnu tehnološku stručnost, kreativne zaposlenike i jedinstveni timski duh. Imamo ono što je potrebno kako bi Porsche brand i dalje fascinirao - čak i za 70 godina."

70 godina sportskih automobila u Porscheu
70 godina sportskih automobila u Porscheu

Povijest marke Porsche započinje 1948. godine. Ipak, temelj proizvođača sportskih automobila izgrađen je na životnom radu profesora Ferdinanda Porschea koji je nas-tavio njegov sin Ferry. Ferdinand Porsche prvi je dizajnirao inovacije za automobilsku industriju već početkom prošlog stoljeća. Godine 1900. napravio je električni automobil s prijenosom pogona na kotače, poznat kao Lohner-Porsche, vozilo na kojem će se tada temeljiti razvoj prvog svjetskog osobnog automobila s pogonom na sve kotače (4x4). U istoj godini, stvorio je predložak za hibridna vozila razvojem mješovitog benzinsko-električnog pogona. Godine 1931., Fer-dinand Porsche utemeljio je vlastiti inženjerski ured. "Berlinsko-rimski automobil", predstavljen 1939. godine, bio je početak njegove ideje o sportskom automobilu koji nosi naziv Porsche, iako je taj san kasnije ostvario njegov sin Ferry u 1948. modelom 356.

70 godina sportskih automobila u Porscheu
70 godina sportskih automobila u Porscheu

Nasljednik modela 356, Porsche 911 koji je dizajnirao sin Ferryja Porschea, Ferdinand Alexander, konačno je donio prodor tvrtki kao jednoj od vodećih proizvođača sportskih automobila u svijetu, kako iz tehničke tako i iz dizajnerske perspektive. Porsche 911, koji je 1963. godine prvi put predstavljen javnosti, do danas je proizveden u više od milijun primjeraka. "Iako je model 911 bio konzistentno razvijan u narednim desetljećima i poboljšavan mnogo puta pomoću novih, inovativnih tehnologija, niti jedno drugo vozilo nije uspjelo zadržati svoju izvornu srž na isti način kao i 911.", kaže Blume. "Svi Porsche modeli koji se razvijaju sada i koji će biti razvijani u budućnosti temeljeni su na ovom sportskom automobilu. Kao pijedestal marke, 911 je postao sportski automobil iz snova, osvajajući srca entuzijasta diljem svijeta."

70 godina sportskih automobila u Porscheu
70 godina sportskih automobila u Porscheu

Budućnost Porsche sportskih automobila već dolazi na startnu liniju, u obliku modela Mission E, prvog tehnološkog prvaka iz Zuffenhausena s isključivo električnim pogonom. Ovaj koncept vozila kombinira prepoznatljiv emocionalni Porsche dizajn, izvanredne mogućnosti vožnje i suvremenu svakodnevnu funkcionalnost. Model s če-tiri vrata te četiri pojedinačna sjedala pruža sustav učinkovitosti od preko 440 kW (600 KS) i doseg veći od 500 km, ubrzanje od 0 do 100 km/h za manje od 3,5 sekunde te vrijeme punjenja od oko 15 minuta za 80 % potrebne električne energije. Porsche je uložio oko milijardu eura u ovaj futuristički projekt, stvorivši više od 1.200 dodatnih poslova samo u sjedištu tvrtke u Stuttgartu-Zuffenhausenu, gdje će se model Mission E proizvoditi.

{image:6:url:clanak}

Porsche obilježava ovu slavljeničku godinu brojnim aktivnostima u cijelom svijetu. 3. veljače „Porsche efekt" otvorit će se u Petersen Automotive muzeju u Los Angelesu. U Njemačkoj će biti otvorena izložba prvih „70 godina Porsche sportskog automobila" od 20. do 31. ožujka, na „DRIVE, Volkswagen Group Forumu” u Berlinu. Porsche muzej održat će i svoje proslave godišnjice sa sveobuhvatnim specijalnim otvorenjem izložbe 9. lipnja 2018. Istoga dana, Porsche će pozivati ljubitelje sportskih automobila na svoj "Sports Car Together dan" na svim svojim lokacijama diljem svijeta. Za vikend, od 16. do 17. lipnja, proizvođač sportskih automobila ugostit će zaposlenike, stanov-nike četvrti Zuffenhausen te potencijalne kupce na javnoj proslavi u i oko Porsche muzeja u Stuttgartu. "Festival brzine" koji će se održavati od 12. do 15. srpnja, na Goodwood trkaćoj stazi u Velikoj Britaniji također će proslaviti obljetnicu, kao i "Rennsport Reunion" u Kaliforniji 27. - 30. rujna. Proslave će završiti događajem "Sound Night", koji će po prvi puta biti održan u Porsche Areni u Stuttgartu, 13. listopada 2018. godine.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA