Sport
  • By: Mladen Kunščak
  • Foto: Miroslav Krpan
  • Objavljeno: 13.09.2017 07:00 sati
  • Kratki link: http://bit.ly/2eUV3qc

Autoslalom u Španskom: Domagoj Belinić učvrstio lidersku poziciju

Na fotografiji Domagoj BELINIĆ  (AK Pula-Rovinj) snimio M.Krpan
Braća Domagoj i Hrvoje Belinić prvi i drugi u PH i CEZ-u, ekipa AK Pula-Rovinj s 14 pehara  nedodirljiva s četvrtom pobjedom sezone. Zagrepčanin Domagoj Belinić, koji već nekoliko godina vozi za Autoklub Pula-Rovinj, novom je pobjedom, u četvrtom ovosezonskom natjecanju Prvenstva Republike Hrvatske u autoslalomu, učvrstio svoju lidersku poziciju u ukupnom poretku. Pobjedu je ostvario na nekadašnoj karting stazi „Špansko“ u srcu Zagreba gdje je uz nastup 69 vozačica i vozača iz pet zemalja bio dvostruki ukupni pobjednik. Naime, „15.Nagrada Grada Zagreba – 5.Memorijal Mire Nikolić“ u još jednoj dobroj organizaciji zagrebačkog Autokluba „Ina Delta“, bodovano je za FIA CEZ Prvenstvo Srednjeeuropske zone, te Prvenstvo Republike Hrvatske u kojem je nastupilo 56 vozačica i vozača iz 14 klubova.

Ekipa AK Pula-Rovinj nakon Španskog
Ekipa AK Pula-Rovinj nakon Španskog

Domagoj Belinić u „Renaultu 5 GT Turbo“ s dvije izvrsne vožnje, bez greške, bio je uspješniji za svega 668 tisućinki sekunde i to ispred svog brata Hrvoja, višestrukog državnog prvaka i nositelja Zlatnog trofeja HAKS-a. Hrvoje je vozio u identičnom automobilu braneći boje, ujedno najuspješnije i ove sezone nedodirljive ekipe hrvatskih prvaka autoslaloma, Autokluba „Pula-Rovinj“. Klupskom su trijumfu, osnovom rezultata po klasama,  uz pobjedu Domagoja (sport 7) doprinijele i pobjede klasa Nenada Damarije (sprint 4, Autobianchi A112)  i Marka Mirosavljevića (serija 3, Renault Clio RS). Da uspjeh u Zagrebu za pulsku ekipu bude veći, uobičajeno se pobrinula najbolja hrvatska vozačica Iva Damarija (Autobianchi A112) koja je uz četvrtu pobjedu među vozačicama slavila i izvrsno drugo mjesto u klasi Sprint 4 iza svog supruga Nenada.

Goran SRUK (AK Dubrava) snimio M.Krpan
Goran SRUK (AK Dubrava) snimio M.Krpan

Uz braću Belinić na hrvatskom postolju treće je mjesto „generalke“ zauzeo Goran Sruk iz AK Dubrava (Renault Clio RS), ujedno pobjednik klase Sprint 6, dok je u CEZ konkurenciji trećeplasirani bio Austrijanac Patrick Mayer (VW Golf I 16v 2.0). Mirosavljević je i pobjednik Grupe I serijskih automobila PH, a Sruk Grupe II sprint automobila. Izvrsnim vožnjama u „Škoda Fabia 1.9 Tdi“ Zagrepčanin Tomislav Jeffrey Jemrić (AK AD Astra Kastav) pobjedom je u konkurenciji juniora iznenadio ove sezone do sada trostrukog pobjednika Antonia Hernauta (AKK Zanatlija, Opel Corsa).

Iva DAMARIJA  (AK Pula-Rovinj) snimio M.Krpan
Iva DAMARIJA (AK Pula-Rovinj) snimio M.Krpan

U ekipnoj konkurenciji drugi su iza Puljana vozači SAK Samobora iz čijih su redova i pobjednici dvije serijske klase Marko Stanisavljević i Dario Mučnjak, dok je Igor Mandić (AK HBT Racing) slavio u klasi Sprint 5. Natjecanje je bodovano i za Prvenstvo Sjeverne lige HAKS-a i Prvenstvo Zagreba, a u obje konkurencije pobjednik je bio Goran Sruk ispred Zanatlijaša Saše Čaklovića i Marka Cavora. Ekipne pobjede otišle su u zagrebačku Dubravu. Do zaključenja hrvatskog prvenstva predstoje još dva natjecanja na krajnjem hrvatskom jugu – 23.rujna u Slano-Banići, a 21.listopada u Dubrovniku.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA