Vijesti

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio najbrži je SUV na stazi Nürburgring s vremenom 7 minuta i 51,7 sekundi

Prvi „Quadrifoglio” koji je i SUV. Ovo je Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, novi model koji posjeduje brojne značajke visoke klase i koji je odmah postao nov zaštitni znak u segmentu kompaktnih premium SUV vozila. Iznimno inspirativna dizajna i s visokim performansama te naprednom tehnologijom, Stelvio Quadrifoglio „najbrži je SUV na stazi” s postavljenim novim rekordom u klasi na ikonskoj stazi Nürburgring: 7 minuta i 51,7 sekundi.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio najbrži je SUV na stazi Nürburgring
Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio najbrži je SUV na stazi Nürburgring

Stelvio Quadrifoglio opremljen je ekskluzivnim aluminijskim 2,9-litrenim benzinskim motorom V6 Bi-Turbo, razvijenim na bazi tehnologija Ferrari i uz pomoć inženjerskih znanja, koji jamči maksimalnu izlaznu snagu od 510 ks pri 6.500 o/min uz maksimalni okretni moment od 600 Nm od 2.500 do 5.000 o/min. Pogonski je agregat uparen s posebno baždarenim automatskim mjenjačom s osam brzina koji omogućuje mijenjanje brzina u samo 150 milisekunda u trkaćem načinu rada „Race”. Osim toga, model u osnovnoj opremi dolazi s aluminijskim komandama za mijenjanje brzina na stupu upravljača kako bi se osigurao maksimalan užitak pri vožnji.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio najbrži je SUV na stazi Nürburgring s vremenom 7 minuta i 51,7 sekundi
Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio najbrži je SUV na stazi Nürburgring s vremenom 7 minuta i 51,7 sekundi

Njegove su performanse izvanredne: ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 3,8 sekundi i razvija najbolju maksimalnu brzinu u svojoj klasi od 283 km/h. A sportski SUV marke Alfa Romeo iznimno je učinkovit i po pitanju emisija štetnih plinova i potrošnje goriva zahvaljujući sustavu isključenja cilindra s elektroničkim upravljanjem i funkciji „krstarenja” koja je dostupna u načinu vožnje „Advanced Efficiency” (novi način za uštedu energije).

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Po prvi put, 2,9-litreni benzinski motor V6 Bi-Turbo snage 510 ks dolazi u kombinaciji s inovativnim Q4 pogonom na sva četiri kotača i tako jamči najbolje performanse, trakciju, užitak pri vožnji i sigurnost u svim situacijama. Osim toga, Stelvio Quadrifoglio opremljen je ekskluzivnim sustavom za upravljanje šasijom AlfaTM Chassis Domain Control i jedini je SUV model koji u osnovnoj opremi dolazi sa sustavom prijenosa momenta AlfaTM Active Torque Vectoring. U osnovnoj je opremi i inovativni sustav aktivne regulacije ovjesa AlfaTM Active Suspension, sustav koji neprekidno i aktivno regulira ovjes i amortizere. A da ne spominjemo da Stelvio Quadrifoglio jamči besprijekornu upravljivost i udobnost pri vožnji zahvaljujući rasporedu ovjesa, s ekskluzivnom tehnologijom AlfaLinkTM : sprijeda ima sustav ovjesa s dvostrukim ramenima i poluvirtualnom upravljačkom osi, dok je straga četverozglobni ili poluzglobni sustav „Multilink”. U svim situacijama i pri svakoj brzini, vožnja modela Quadrifoglio SUV s najizravnijim omjerom upravljanja na tržištu (12,1), prirodna je i instinktivna.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Stelvio Quadrifoglio najbolji je u dvije kategorije u svojoj klasi, što ga čini najbržim SUV vozilom u svom segmentu: s masom praznog vozila od 1.830 kg model ima najbolji omjer težine i snage u svojoj kategoriji (3,6 kg/HP), a uz to posjeduje i najbolju specifičnu snagu (176 HP/l). Ti zapanjujući rezultati, u kombinaciji s iznimnim užitkom za upravljačem, postignuti su zahvaljujući savršenoj raspodjeli opterećenja na dvije osovine i upotrebi iznimno laganih materijala kao što su karbonska vlakna za pogonsku osovinu i aluminij za motor, ovjes, kočnice, vrata, koševe blatobrana, poklopac motora i vrata prtljažnika.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Još jedna posebna značajka modela Stelvio Quadrifoglio jest inovativni elektromehanički ugrađeni kočioni sustav (IBS) – ekskluzivan za marku Alfa Romeo, koji je prvi put korišten na modelu Giulia i potom postao zaštitni znak zahvaljujući brzom odazivu i kratkom zaustavnom putu na svim cestovnim površinama te zahvaljujući manjoj težini od klasičnog kočionog sustava. Visokoučinkoviti diskovi od karbonskih vlakana i keramike također su dostupni u dodatnoj opremi.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA