Vijesti

Alijansa Renault-Nissan ostvarila je rekordno povećanje prodaje u prvoj polovini 2017.

Prodaja vozila iz Alijanse porasla je za sedam posto na 5.268.079 vozila u prvoj polovini kalendarske godine, što je posljedica sve veće potražnje za modelima francuske i japanskih marki i doprinosu koji je prodaji dao novi član Alijanse, Mitsubishi Motors. Alijansa je zabilježila porast prodaje Renaultovih modela Clio, Sandero, Mégane, Captur i Duster, dok je Nissan imao velik broj narudžbi za modele kao što su X-Trail/Rogue, Sentra/Sylphy, Qashqai i Altima/Teana. Prodaja vozila Mitsubishi Motors koji se Alijansi pridružio krajem 2016. dostigla je gotovo 495 000 vozila, dok je globalna potražnja za njegovim SUV-om Outlander i Pajerom Sport u regiji ASEAN solidna. Ukupna prodaja električnih vozila navedenih društava također je postigla znatan porast na 481 151 vozilo, čime je potvrđena uloga Alijanse kao vodećeg proizvođača serijskih električnih vozila. Tom je povećanju ponajviše pridonijela potražnja za novim Nissanom LEAF i Renaultom ZOE, koji je i dalje najprodavanije električno vozilo u Europi, te Mitsubishijem i-Miev. Kad je riječ o hibridnim vozilima, prodano je više od 13 000 plug-in hibridnih električnih inačica Mitsubishija Outlander.

Alijansa Renault-Nissan ostvarila je rekordno povećanje prodaje u prvoj polovini 2017.
Alijansa Renault-Nissan ostvarila je rekordno povećanje prodaje u prvoj polovini 2017.

Grupa Renault prodala je 1.879.288 vozila u prvoj polovini 2017., što predstavlja porast od 10,4 % na tržištu koje je raslo za 2,6 %. Sve su marke iz Grupe zabilježile porast prodaja i tržišnog udjela. Marke Renault i Dacia postigle su polugodišnje rekorde u prodaji, a Renault je druga najprodavanija marka u Europi. Nadalje, u svim je regijama povećan broj prodaja i tržišni udjel. Konkretno, Grupa je zabilježila porast prodaje od 19,3 % u regiji Afrika-Bliski istok-Indija i porast od 50,5 % u azijsko-pacifičkoj regiji.
Nissan Motor Co. Ltd. prodao je 2.894.488 automobila i lakih gospodarskih vozila diljem svijeta, što je porast od 5,6 % u šest mjeseci do 30. lipnja. To je društvo u Japanu postiglo rast od 22,9 %, a u Europi od 5,7 %. U prvoj je polovini godine prodano više od 125.000 vozila Infiniti, što je povećanje od oko 13 % u odnosu na isto razdoblje u 2016.
Mitsubishi Motors prodao je 494.303 vozila diljem svijeta, što je porast od 2,4 % na godišnjoj razini jer je društvo nastavilo prodaju svojih mini automobila „Kei” u Japanu. Porast prodaje ukazuje i na velik rast u Kini nakon predstavljanja SUV-ova Outlander koji se proizvode lokalno. Prodaja je porasla i u regiji ASEAN, prije svega zbog potražnje za SUV-ovima i pick-up vozilima.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA