Tehnika

Automobili postaju ‘ovisnici’ o internetu i bez njega ubuduće nema vožnje

Jeste li znali kako automobili postaju aktivan dio internetate kako je povezivost ključan element elektrificirane i automatizirane vožnje? Automobil budućnosti je povezan. Upotrebljava najnovije informacije s interneta kako bi putnike doveo do odredišta na još sigurniji, učinkovitiji i praktičniji način. Integracija u internet stvari također omogućuje niz usluga povezanih s vozilima. „Jasno je da povezivost korjenito mijenja način na koji vozimo”, rekao je dr. Dirk Hoheisel, član Boscheva upravnog odbora odgovoran za ovo područje. „Bosch isporučuje potrebni hardver i softver, te razvija niz atraktivnih usluga.” Otvaranje poslovnih prilika također spada u strategiju tvrtke. To potvrđuju postojeća istraživanja interneta stvari, koja upućuju na ogroman tržišni potencijal sektora mobilnosti. Hoheisel dalje napominje kako će „određen broj usluga doživjeti osobit uspon.” Zahvaljujući sveobuhvatnoj stručnosti za sustave i asortimanu proizvoda, Bosch je već zauzeo solidan položaj kako bi dosegao taj potencijal. Tehnološka tvrtka uključena je u sve razine interneta stvari svojim senzorima, softverom interneta stvari i raznolikim nizom usluga. To ne vrijedi samo za Boschev sektor mobilnosti, nego i za sve ostale poslovne sektore tvrtke.
Bosch ima sustav alarma temeljen na oblaku koji u roku od deset sekundi upozorava vozače ako se približava vozač u pogrešnom traku. Sustav upozorenja, čiji je početak proizvodnje predviđen za 2016. godinu, povezani je spašavatelj života u pravom smislu te riječi. Već 2012. godine Bosch je započeo upravljati poboljšanom uslugom eCall i uslugom mobilnih informacija za nekoliko proizvođača automobila. Usluga pruža pomoć u slučaju nesreće, a nudi i podršku za sve ostale probleme. Naposljetku, nekoliko upravitelja voznog parka već upotrebljava povezano rješenje za upravljanje voznim parkom koje je Bosch plasirao još 2014. godine.

Povezani horizont – pogled koji seže dalje od sljedećeg zavoja. Zahvaljujući prometnim informacijama u stvarnom vremenu moguća je funkcija povezanog elektroničkog horizonta. Ta funkcija može upozoriti vozače na prometne gužve, građevinske radov
Povezani horizont – pogled koji seže dalje od sljedećeg zavoja. Zahvaljujući prometnim informacijama u stvarnom vremenu moguća je funkcija povezanog elektroničkog horizonta. Ta funkcija može upozoriti vozače na prometne gužve, građevinske radov

Bosch se služi dvama glavnim pristupima za povezivanje automobila na internet. Prvo, potpuno iskorištava pametni telefon vozača. Uporabom integriranog rješenja mySPIN vozači mogu povezati svoje Android i iOS uređaje sa sustavom infozabave u vozilu. Odabrane aplikacije mogu se praktično upotrebljavati sa središnjeg zaslona vozila. Ova je tehnologija dostupna u modelima Jaguara i Land Rovera od 2014. godine. Njezina uporaba raste na području Azije zahvaljujući ugovorima s dvama drugim proizvođačima automobila u Kini te udruživanju s kineskom internetskom tvrtkom Tencent. Boschev drugi pristup podrazumijeva opremanje vozila hardverom za povezivost  u obliku jedinice za upravljanje povezivosti ili CCU-a (connectivity control unit). CCU prima i odašilje informacije s pomoću bežičnog modula opremljenog SIM karticom. Također prema potrebi može odrediti položaj vozila s pomoću GPS-a. Bosch nudi uređaje koji su posebno prilagođeni automobilima, gospodarskim vozilima, motociklima, vozilima kojima nije dopušten pristup autocestama te čak i željezničkim teretnim vozilima. Primjerice, prije samo nekoliko tjedana Bosch je sklopio ugovor o optimiziranju logističkih postupaka švicarskog željezničkog teretnog operatera SBB Cargo.
Budući da je s električnim sustavom vozila povezan putem sučelja za samodijagnostiku, CCU je dostupan kao originalna oprema i kao nadograđeno rješenje. To upraviteljima voznog parka omogućuje nadogradnju postojećih vozila. Boscheva podružnica Mobility Media također stavlja to rješenje na tržište za privatne korisnike pod nazivom Drivelog Connect. Pametni telefon povezan s CCU-om može prikazati podatke o vozilu, ponuditi savjete o vožnji s uštedom goriva te u slučaju kvara odmah pozvati vučnu službu i garažu, ako je potrebno. Povezani automobil vozi proaktivnije od bilo koje osobe Informacije o prometnim gužvama, poledici i vozačima u pogrešnom traku dostupne su u oblaku. U kombinaciji s podacima o infrastrukturi iz parkirnih garaža i mjesta za brzo punjenje, omogućena je šira perspektiva – „povezani horizont”. Prema objašnjenju Hoheisela: „U povezanom vozilu vozač vidi što se događa iza sljedećeg brežuljka ili zavoja i dalje od toga.” S obzirom na to da će budući automobili pravovremeno upozoravati vozače o iznenadnoj pojavi magle ili koloni automobila iza sljedećeg zavoja, vožnja će biti sigurnija.

Boscheva jedinica za upravljanje povezivosti. Bosch oprema vozila hardverom za povezivost u obliku jedinice za upravljanje povezivosti ili CCU-a. CCU prima i odašilje informacije s pomoću bežičnog modula opremljenog SIM karticom
Boscheva jedinica za upravljanje povezivosti. Bosch oprema vozila hardverom za povezivost u obliku jedinice za upravljanje povezivosti ili CCU-a. CCU prima i odašilje informacije s pomoću bežičnog modula opremljenog SIM karticom

Povezivost također poboljšava učinkovitost vozila. Primjerice, precizni podaci o prometnim gužvama i cesti koja slijedi omogućuju optimizaciju upravljanja punjenjem u hibridnim i električnim vozilima duž odabrane rute. A budući da automobil razmišlja unaprijed, filtar dizelskih čestica može se regenerirati netom prije nego što automobil napusti autocestu, a ne u prometu s čestim zaustavljanjima i kretanjima koji slijedi. Povezivost također doprinosi praktičnosti, s obzirom na to da je ona preduvjet za automatiziranu vožnju. To je jedini način koji omogućuje kočenje bez žurbe ako se na ruti vozača nalaze građevinske zone, prometne gužve i mjesta nesreće.
Zajedno s podacima o vožnji i informacijama o okruženju vozila, povezani automobil također prikuplja podatke o radu pojedinih komponenti. Provlačenjem tih podataka kroz sofisticirane algoritme omogućena je preventivna dijagnostika. Primjerice, podaci prikupljeni iz mlaznice za ubrizgavanje mogu se provući kroz raspodijeljene algoritme u oblaku i vozilu radi predviđanja preostalog uporabnog vijeka određenog dijela. Moguće je trenutno slanje obavijesti vozaču ili upravitelju voznog parka te pravovremeno dogovaranje termina u radionici. Na taj je način često moguće izbjeći skupe popravke i zastoje rada, osobito za velika gospodarska vozila. Međutim, povezivost ne završava ulaskom u servisnu radionicu. Mehaničari se mogu poslužiti odaslanim podacima o vozilu kako bi mnogo brže odredili cijenu rezervnih dijelova i rada. U budućnosti će njihovim popravcima koristiti Boscheva rješenja proširene stvarnosti, koja se koriste tablet računalima za pružanje određene vrste rendgenskog vida. Kad mehaničar uzme tablet i postavi ga, primjerice, ispod poklopca motora, slika kamere tableta prekrivena je nadslojem sveobuhvatnih dodatnih informacija i uputa za popravak koje se odnose upravo na prikazano područje. Mehaničar može upravljati objektima prekrivenima nadslojem putem zaslona osjetljivog na dodir i odabrati dodatne informacije. Na taj način proučavanje priručnika za servisiranje postaje prošlost. Boschev poslužitelj pruža sve detaljne informacije putem interneta.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA