Tehnika

Bosch testna vozila već danas ispunjavaju emisijska ograničenja za 2020.

Bosch je u 2017. zabilježio snažno povećanje prodaje od 6,7 posto. Prema preliminarnim brojkama, Bosch, dobavljač tehnologija i usluga, ostvario je prodaju od 78 milijardi eura u prošloj godini, što je rast od 8,3 posto. Povezivost i digitalizacija postali dio svakodnevnog poslovanja u Boschu, tvrtki gdje su one duboko ukorijenjene. Bosch trenutačno provodi oko 170 projekata u vezi s internetom stvari koji se bave temeljnim izazovima kao što su rast populacije, urbanizacija, onečišćenje zraka i klimatske promjene. Bosch je, primjerice, u 2017. predstavio nova rješenja za pametnu, odnosno povezanu poljoprivredu, u koju se polažu nade da će pomoći u prehranjivanju osam milijardi ljudi do 2025. Ovdje se rješenja i umjetna inteligencija temeljena na senzorima upotrebljavaju u uzgoju šparoga, jagoda, rajčica i grožđa. Boscheva tehnologija pomaže i u postizanju veće učinkovitosti i održivosti u uzgoju kamenica i uzgoju stoke. Očekuje se rast digitalnog poljoprivrednog tržišta za više od 70 posto do 2020.

Bosch testna vozila već danas ispunjavaju emisijska ograničenja za 2020.
Bosch testna vozila već danas ispunjavaju emisijska ograničenja za 2020.

Kao odgovor na sve veću primjenu poluvodiča za mobilnost i internet, Bosch gradi tvornicu poluvodičkih pločica u Dresdenu i do 2021. namjerava uložiti više od milijardu eura u to novo postrojenje. Jedno područje primjene tih integriranih sklopova jesu pametni domovi. Do 2025. 80 će svjetskih metropola biti pametni gradovi, a Bosch već sada radi na 14 vodećih projekata na tom polju. Tržište pametnih gradova narast će do 700 milijardi eura do 2020. Urbanizacija ide ruku pod ruku s mnoštvom problema. Gradski će se promet do 2050. povećati za 30 posto. „Želimo postići urbanu mobilnost koja je bez emisija, bez stresa i bez nesreća. U tu ćemo svrhu automatizirati, elektrificirati i povezati cestovni promet”, rekao je Denner. Od ovog ljeta platforma za dijeljenje Coup nudi električne skutere na ulicama Madrida. I automatizacija će pomoći u rješavanju opterećenja gradskog prometa: početkom sljedećeg desetljeća Bosch i Daimler će na gradske ulice dovesti u potpunosti automatizirana vozila bez vozača. Prva će testna vozila doći na ceste već u 2018. Bosch i Daimler su i u 2017. napredovali po pitanju automatizirane vožnje: u parkirnoj garaži muzeja Mercedes-Benz te su tvrtke pokrenule prvo svjetsko rješenje za potpuno automatiziranu uslugu parkiranja.

Bosch je po pitanju elektrifikacije napravio velike korake u 2017. (Nikola Motors iz SAD-a)
Bosch je po pitanju elektrifikacije napravio velike korake u 2017. (Nikola Motors iz SAD-a)

Bosch je po pitanju elektrifikacije napravio velike korake u 2017. Za hibridna je vozila počela proizvodnja novih baterija od 48 volti koje se mogu lako ugraditi u nove modele vozila. Etablirani proizvođači i razvojne tvrtke stoga mogu izbjeći duge i skupe razvojne postupke. Boschev će novi električni osovinski pogonski sustav (e-osovina) od 2019. povećati domet električnih automobila. „Bosch sve brže napreduje na području elektromobilnosti. Bosch u suradnji s razvojnom tvrtkom Nikola Motors iz SAD-a razvija e-osovinu za teške kamione koja se pogoni vodikom. „Gorive će ćelije najkasnije do 2030. imati ključnu ulogu u pogonskim sklopovima. Unapređujemo svoje djelatnosti razvoja i postupno proširujemo svoj asortiman proizvoda”, rekao je Denner. U Kini, najvećem tržištu za elektromobilnost, Bosch surađuje s proizvođačem motora za kamione Weichai na pilot projektu s državnim financiranjem za razvoj gorivih ćelija za kamione.

Bosch testna vozila već danas ispunjavaju emisijska ograničenja za 2020.
Bosch testna vozila već danas ispunjavaju emisijska ograničenja za 2020.

Malo je vjerojatno da će ispuniti svoje ciljeve za emisije CO2 u Europi bez dizela. Pozivajući se na aktualnu raspravu o zabrani vožnje za dizelska vozila, Bosch je istaknuo da učinkovita dizelska tehnologija koja štedi resurse već postoji. I ne samo to Bosch testna vozila već danas ispunjavaju ograničenja za 2020. Već razvijaju i ispituju sustave koji zapravo rade daleko ispod tih granica. Boschevi inženjeri imaju ambiciozan cilj: projektirati motor s unutrašnjim izgaranjem koji će „izdahnuti” samo ono što „udahne”. Uz izuzetak CO2, emisije takvog motora ne bi se razlikovale od zraka iz okoline. Kada bi ti motori radili s pomoću sintetičkih goriva, oni bi bili čak i bez ugljičnog otiska.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA