Tehnika

Continental slavi proizvodnju 100 milijuna MAPPS-a, visokotehnološkog senzora za premium vozila

- tehnički jedinstveni magnetski pasivni senzor središnji je element u visokokvalitetnim sustavima za pokazivanje razine goriva u spremniku
- ne korodira i zatoe je pogodan za sve vrste goriva
- svi premium proizvođači koriste Continental senzor; a godišnja potražnja narasla je na preko 15 milijuna komada

Rijetko jse pojavi inovacija koja čak dva desetljeća je bez ikakve konkurencije. MAPPS je to postigao. Continentalov magnetski pasivni senzor položaja (MAPPS - magnetic passive position sensor) razvijen je 1995./96. godine, a serijski se proizvodi u Dortmundu od 2001. godine. Koristi se za mjerenje razine goriva u spremniku vozila i trenutno je jedini takav sustav koji nudi nepropusnu brtvu i stoga je apsolutno otporan na koroziju. To čini MAPPS jednako prikladnim za sve tipove goriva i može se koristiti diljem svijeta. Također može izdržati agresivne aditive i onečišćenja goriva. Ova robusnost i široki spektar upotrebe su odlučujuće prednosti u usporedbi s konvencionalnim sustavima otvorenih senzora. Njegova zaštita od korozije sastoji se od posebnih legura, od kojih je svaka prilagođena regionalnim gorivima i njihovom udjelu sumpora, etanola ili metanola.

Continental slavi proizvodnju 100 milijuna MAPPS-a, visokotehnološkog senzora za premium vozila
Continental slavi proizvodnju 100 milijuna MAPPS-a, visokotehnološkog senzora za premium vozila

Tako Continental u dortmundu u Njemačkoj slavi proizvodnju 100 milijuna MAPPS-a, visokotehnološkog senzora za premium vozila. Proizvodnja high-tech senzora je osjetljivi, izazovni proces i još uvijek se odvija isključivo u Dortmundu. Zbog sve veće potražnje, uvedena je druga proizvodna linija. I uskoro će biti pridružena i treća. U Boschu očekuju kako će potražnja nastaviti rasti i dosegnuti brojku od preko 15 milijuna primjeraka godišnje u narednim godinama. Oko osam milijuna eura uloženo je u širenje proizvodnje MAPPS-a u Dortmundu posljednje tri godine.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA