Pitanja i odgovori

Dao sam servisirati klimu, ali i dalje smrdi dok radi. Kako ukloniti smrad? – servis vam je mogao ponuditi dezinfekciju rashladnih kanala ventilacije, što i sami možete napraviti koristeći posebno sredstvo

Imam Mercedes star 10 godina i prije početka ljetne sezone odveo sam automobil u servis da mi servisiraju klimu. Sada kada zagriju visoke temeprature, klima uređaj u mom automobilu kvalitetno hladi zrak, ali pri tom u kabinu ispišta neugodan smrad truleži koji putnici ne mogu izdržati. Zašto i pored obavljenog servisa i dalje smrdi iz klime, te kako da uklonim smrad? /(Vinko Jerković, Split)

ODGOVOR: Niste rekli o kojem se točno modelu automobila radi, ali i bez toga smo uvjereni kako možemo dati vrlo precizan i točan odgovor. Ovo je najčešća situacija kada se vlasnik vozila očito obrati servisu koji ne obavlja savjesno i stručno svoj posao. Očito da ste servisirali klimu u servisu, pri čemu su vam provjerili nepropusnost klima instalacije, ispravni rad hladnjaka i kompresora, te najvjerojatnije dopunili plin, jer klima daje hladan zrak kako ste i napomenuli. Međutim, kako se žalite na neugodan smrad rashlađenog zraka, očito kako u servisu nisu dezinficirali kanale kroz koje prolazi rashlađeni zrak, kao i hladnjake, a vrlo vjerojatno su samo stavili novi filter za klimu. Očito se radi o fušerskom radu servisa, jer su vam morali ponuditi čišćenje kanala rashladnog zraka i čišćenje posebnim sredstvom. Ta usluga se u pravilu posebno mora platiti te je red ju ponuditi vlasniku vozila. Jer, samo tehnički servisirati klima uređaj u automobilu bez dezinfekcije vodova rashlađenog zraka i hladnjaka nije dobro obavljen posao u što ste se prilike imali i sami uvjeriti. Dezinficirati klimu u automobilu možete i sami kako bi postigli više zdravlja i ugodniji miris, o čemu smo opširno već pisali u članku DEZINFEKCIJA AUTO-KLIME.

Dao sam servisirati klimu, ali i dalje smrdi dok radi. Kako ukloniti smrad?
Dao sam servisirati klimu, ali i dalje smrdi dok radi. Kako ukloniti smrad?

Preporuka je povremeno očistiti i dezinficirati ventilacijski sustav automobila., pogotovo prije ljeta kada se klimatizacijski sustav automobila često koristi. Unutrašnjost ventilacijskog sustava automobila idealna je okolina za razvoj bakterija, gljivica i plijesni. Nakon što se uključi ventilacija ili klimatizacija u automobilu, strujanje zraka dovodi gljivice i bakterije u kabinu automobila što uzrokuje neugodan miris, a može štetno djelovati na zdravlje te uzrokovati kašalj i druge zdravstvene smetnje. Zbog toga je važno povremeno očistiti i dezinficirati ventilacijski sustav automobila. Ovo je osobito preporučljivo prije ljeta kada se klimatizacijski sustav automobila često koristi. Loctite Hygiene Spray idealan je za dezinfekciju i dezodoriranje unutrašnjosti automobila – uključujući klima uređaj. Uništava bakterije, viruse, gljivice i plijesan, a neugodan miris zamjenjuje svježim mirisom mentola i eukaliptusa. Ovaj proizvod uklanja i neugodne mirise cigareta i kućnih ljubimaca. Siguran i jednostavan za upotrebu, Loctite Hygiene Spray može se koristiti u unutrašnjosti automobila, kamiona, kombija, kamp prikolica i brodova, ali i za dezinfekciju klimatizacijskih uređaja u stambenim prostorima. Nakon samo 15 minuta djelovanja unutrašnjost automobila i ventilacijskog sustava je dezinficirana, a rizik od infekcija i alergijskih reakcija smanjen. Više informacija na www.autokreso.hr.
 


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA