Vijesti

DriveNow: car sharing usluga BMW-a i Sixt-a, dijeljenje automobila

Dok slavi svoju petu obljetnicu, DriveNow širi svoje usluge na Bruxelles. Glavni grad Belgije deseti je europski grad u kojem će prometovati zajednički poduzetnički pothvat BMW grupe i rent-a-car tvrtke Sixt SE za dijeljenje premium automobila. Dijeljenje automobila bez podružnice u Bruxellesu je omogućeno od lipnja, a servis će u ponudi imati niz BMW i MINI modela na prokušanom i dokazanom konceptu slobodnog dijeljenja automobila. Prigodom pete obljetnice zajedničkog pothvata DriveNow, Peter Schwarzenbauer, član upravnog odbora tvrtke BMW AG odgovoran za MINI, BMW Motorkotače, Rolls-Royce, postprodaju i usluge mobilnosti, izjavio je, „Oduševljeni smo što možemo uključiti Bruxelles u našu mrežu kao deseti DriveNow grad. Nema ljepšeg načina da proslavimo pet godina premium dijeljenja automobila u Europi. Po pitanju klijenata, u Njemačkoj smo već na čelu tržišta dijeljenja automobila, a naš cilj je da isto ostvarimo i u ostatku Europe. Uvjereni smo da će se naše usluge premium individualne mobilnosti pokazati kao ključni faktor uspjeha u budućnosti. Naravno da naše usluge neće zamijeniti sektor automobila, no one su važno dodatno područje našeg poslovanja. Iz tog razloga uvijek pomno pratimo koji je sljedeći korak za DriveNow”

DriveNow: car sharing usluga BMW-a i Sixt-a, dijeljenje automobila
DriveNow: car sharing usluga BMW-a i Sixt-a, dijeljenje automobila

Nakon svog pokretanja u Münchenu u lipnju 2011., DriveNow je neprestano proširivao svoje usluge mobilnosti u Europi te sada ima više od 600 000 klijenata. Pored pet lokacija u Njemačkoj (Berlin, Hamburg, München, Düsseldorf i Köln), DriveNow sada su također dostupne i u Londonu, Beču, Kopenhagenu, Stockholmu i – od ovog mjeseca – u Bruxellesu. U Njemačkoj DriveNow bilježi u prosjeku više od pola milijuna vožnji svakoga mjeseca. Prosječna vožnja duga je između 8 i 15 kilometara te traje 20 do 40 minuta. Električna vozila po prvi put su uključena u DriveNow flotu u ljeto 2013. godine, dok danas zajednički pothvat omogućuje korištenje BMW i3 vozila gotovo u svim svojim gradovima. Dvadeset posto čitave flote vozi na električni pogon, a preko 150 000 klijenata po prvi put je isprobalo električni automobil zahvaljujući DriveNow dijeljenju. Električna vozila kompanije ukupno su prevalila više od tri milijuna kilometara.

DriveNow: car sharing usluga BMW-a i Sixt-a, dijeljenje automobila
DriveNow: car sharing usluga BMW-a i Sixt-a, dijeljenje automobila

BMW grupa vjeruje kako je dijeljenje automobila koristeći električna vozila ključne korak u pružanju kupcima jednostavnog pristupa električnoj mobilnosti, čime će doći i do smanjenja emisija u gradovima te do ostvarenja više kvalitete življenja u urbanim sredinama. Stalno proširenje programa dijeljenja automobila u skladu je s korporativnom strategijom NUMBER ONE > NEXT, koju je u ožujku predstavio Harald Krüger, predsjednik upravnog odbora tvrtke BMW AG. Ta strategija smatra daljnji razvoj usluga mobilnosti usmjerenih na klijente jednim od ključnih poslovnih područja budućnosti. S pothvatima kao što je DriveNow, ParkNow ili ChargeNow, BMW grupa  se brzo i pravodobno usredotočila na rastuću važnost digitalnih usluga, prepoznavši ih kao važan faktor budućeg uspjeha. U tom kontekstu je BMW grupa predstavila ReachNow u Seattleu (SAD) u travnju. ReachNow predstavlja daljnji razvoj koncepta dijeljenja automobila te nudi uslugu vozača, uslugu dostave automobila, dijeljenje automobila za zatvorene grupe korisnika, iznajmljivanje privatnih vozila i korištenje automobila na duži period. Sjevernoameričko tržište smatra se idealnim za testiranje daljnjih mogućnosti proširenja urbane i održive mobilnosti, a u razvoju su i planovi da se ReachNow proširi na druge gradove u SAD-u. Detalji o programu na https://de.drive-now.com/en


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA