Noviteti

Elio je trokolica proizvedena u SAD-u s potrošnjom od samo 2,767 l/100km, a košta 6.800 dolara

Sve je veća ponuda malih micro automobila različitog oblika s relativno niskom potrošnjom goriva. Noviteti takve vrste dolaze nam uglavnom iz Kine, Indije i drugih tržišta u naglom razvoju s izuzetno jeftinom radnom snagom. Ovaj puta predstavljamo trokolicu Elio koja je proizvod tvrtke Elio Motors sa sjedištem u SAD-u. Radi se o novom vozilu s tri kotača koji je zamislio i konstruirao Paul Elio, osnivač tvrtke Elio Motors.

Elio trokolica ima potrošnjum od samo 2,767 l/100km
Elio trokolica ima potrošnjum od samo 2,767 l/100km

Elio je trokolica sa zatvorenom karoserijom i koja ima obilježja kao i uobičajeni osobni automobil. Pokreće ju mali 0,9 litarski trocilindrični redni benzinski motor s ubrizgavanjem goriva najveće snage 55 KS. Motor je hlađen vodom, a za prijenos snage koristi se ručni mjenjač s pet stupnjeva prijenosa ili automatski mjenjač, što uključuje i stupanj za vožnju unatrag. Do stotke sprinta za 9,6 sekundi, a potegne do najveće brzine 160 km/h.

Elio trokolica  košta 6.800 dolara
Elio trokolica košta 6.800 dolara

Američki proizvođač voli reklamirati svoj proizvod podatkom kako uz spremnik goriva od 30 litara benzina, trokolica Elio može prevaliti 1.086 kilometara što je udaljenost između gradova New Yorka i Detroita. To znači kako je prosječna potrošnja ove trokolice oko 2,767 l/100km. U serijsku opremu spada klima uređaj, tri zračna jastuka, električni prozori, servo upravljač, grijanje i odleđivanje, radio uređaj i zatamnjena termo stakla.

Elio trokolica
Elio trokolica

Elio je trokolica koja ima motor smješten sprijeda i koji pokreće prednje kotače, čime je postignut nizak centar gravitacije. Na sva tri kotača su disk kočnice i ABS uređaj. Elio trokolica ima cijenu 6.800 dolara, a Elio Motors je do sada zaprimio 12.340 rezervacija potencijalnih kupaca. Planirana godišnja proizvodnja je 250.000 komada godišnje, koje bi plasirali na tržištu SAD-a, te izvozom u cijeli svijet. Garancija je 3 godine ili 58.000 km.

Elio trokolica
Elio trokolica

Elio trokolica
Elio trokolica


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA