Noviteti

Ferrari FXX-K Evo: Je li ovo najbolji super automobil na svijetu?

Mugello je rasadnik vrhunskih, ako ne i ponajboljih, super automobila današnjice. Kao svjetska premijera pokazan je najnoviji inovativan super automobil Ferrari FXX-K Evo. Planirana je ekstremno mala serija ovog modela, ali zaineteresiranim kupcima dovoljno dubokog džepa Ferrari je ponudio i poseban paket opreme maksimalne individualizacije.

Ferrari FXX-K Evo: Je li ovo najbolji super automobil na svijetu?
Ferrari FXX-K Evo: Je li ovo najbolji super automobil na svijetu?

Ovaj najnoviji primjerak super automobila pokazuje značajnu evoluciju XX programa koji je krenuo 2005. godine, a koji služi za istraživanje i razvoj te implementiranje naprednih inovativnih rješenja koje trebaju pružiti beskompromisne performanse na najvišem nivou. Tako smo preko Evo verzija FXX i 599 XX došli i do 'zadnjeg krika mode' pod imenom Ferrari FXX-K Evo. U Ferrari FXX-K Evo ugrađeni su sustavi i tehnička rješenja izvedena najnovijom tehnologijom, a koja sublimira sve najbolje iz natjecanja Ferrarija u Formuli 1, GT3, GTE i drugim vrstama automobilskih natjecanja.

Ferrari FXX-K Evo
Ferrari FXX-K Evo

Pokupivši sve najbolje iz trkaćeg svijeta i prilagodbom za vožnu po trkaćim pistama, kao i prethodni XX automobili, tako i Ferrari FXX-K Evo nema potrebnu homologaciju za vožnju u normalnom prometu i normalnim cestama. Ali, isto tako Ferrari će ga koristiti samo u trkaćim projektima i utrkama za koje smatra da je od koristi za njegov daljnji razvoj. Dakle ovaj model Ferrari FXX-K Evo se obraća još užem i manjem profilu kupaca od uobičajenih Ferrari kupaca. To je u biti laboratorij na kotačima i moći će ga voziti samo oni koji će dijeliti iskustvo i rezultate s Ferrarijem kako bi se pratio razvoj ugrađene tehnike i tehnologije.

Ferrari FXX-K Evo
Ferrari FXX-K Evo

U razvoju Ferrari FXX-K Evo primarni cilj je bio smanjenje težIne vozila za što su maksimalno korištena saznanja iz konstrukcije bolida Formule 1. To je zahtjevalo prilagodbu proizvodnje dijelova od ugljičnih vlakana, karbona iz Formule 1 na ovu razinu recimo maloserijske proizvodnje Ferrari FXX-K Evo. Tako je ukupna masa Ferrari FXX-K Evo i pored ugrađenog fiksnog stražnjeg krila spojlera manja nego na prethodnom modelu FXX-K. Zadnja evolucija dizajna karoserije razvijena je od strane Ferrarijevih inžinjera u suradnji sa dizajnerima iz Ferrari Style Centre.

Ferrari FXX-K Evo
Ferrari FXX-K Evo

Rezultat više od godine rada na CFD simulatorima i testiranjima u zračnom tunelu je odličan, pa tako Ferrari FXX-K Evo ima iznos downforcea vrlo blizu onom koji imaju trkaći modeli u GT3 i GTE prvenstvima. To znači kako je najveći napredak postignut u većim lateralnim ubrzanjima u zavoju, stabilnosti i ultimativnom sportskom osjećaju za volanom. Tako je downforce modela Ferrari FXX-K Evo poboljšan za 23 posto u odnosu na prethodnu verziju, što znaći u biti povećanje od čak 78 posto u odnosu na cestovnu verziju iz koje je izveden. Tako se pri brzini od 200 km/h generira downfoce od čak 640 kg, a kod top speeda na ravnom prelazi 830 kg.

Ferrari FXX-K Evo
Ferrari FXX-K Evo

U biti dvostruko stražnje krilo spojler u godnjem dijelu je osim na obje strane učvršćen i centralnim nosačem, a zajedno sa velikim difuzorima na donjoj sredini vozila daje maksimalni aerodinamičan rezultat. Ovaj dizajnerski detalj pri niskim brzinama daje potrebnu veću stabilnost, a pri većim brzinama ima funkciju Vortex generatora. Vortex generator s jedne strane odvodi 'prljavi' topli zrak dalje od motora, a istovremeno je zadužen za povećanje ukupnog downforcea za 10 posto. Donji difuzori odvode zrak oko stražnjih kotača, pa i on ukupan downforce povećava za 5 posto. Oblikovanjem ravnog poda i prednjeg dijela karoserije povećan je ukupni downforce za 10 posto u odnosu na model FXX-K. Ukupno gledavši cijeli aerodinamičan paket i bolji 'ground effect' uz još ndke dodatke može generirati dodatnih 30 posto downforcea u usporedbi sa starim FXX-K modelom. Ferrari FXX-K Evo do sada je prošao 5.000 km razvoja u laboratorijskim uvjetima i oko 15.000 km vozačkih testova izdržljivosti u praksi.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA