Tehnika

Ne želite kupiti 'stare' nevožene gume? Jeste li znali kako guma na skladištu stari 17 puta sporije nego kad se koristi

Gume su složeni proizvodi, izvana jednostavni, a u sebi sadrže tehnički iznimno bogate komponente i stručnost. S obzirom da predstavljaju jedinstvenu dodirnu točku između vozila i ceste, ne veću od ljudske šake, gume se moraju suočavati s raznim izazovima poput nesavršenosti ceste, skretanja u zavojima, kočenja i ubrzavanja. Ovaj se proizvod mora odupirati ekstremnim silama dok Vas sigurno prevozi, a od Vas mu treba tek minimalna količina pažnje kako bi očuvao performanse. Premda su komponente gume napravljene od dugovječnih materijala, gume imaju svoj vijek trajanja koji ovisi o više čimbenika. Osim značajki samoga proizvoda, uvjeti korištenja, brzina, opterećenje i klimatski uvjeti imaju snažan utjecaj na trošenje pneumatika. Unatoč tome, razina tlaka u gumi prilikom montaže na vozilo te uvjeti skladištenja kod trgovca gume dok se čeka na promjenu ljetnih u zimske gume ili obratno igraju važnu ulogu u očuvanju gume. Ukratko, uvjeti korištenja i održavanja imaju najveći utjecaj na trošenje gume, no Michelin i dalje izričito preporučuje da gume nabavljate kod pouzdanog i profesionalnog trgovca.

Kako bi se osigurala sljedivost gume, postoji oznaka DOT, što znači Ministarstvo prometa (Department of Transport), odnosno ministarstvo vlade SAD-a koje je zatražilo da se na svaku gumu namijenjenu tržištu Sjeverne Amerike stavi ta oznaka kako bi se olakšala kontrola kvalitete proizvoda pomoću šifri koje označavaju točno vrijeme proizvodnje. Datum proizvodnje naveden nakon oznake DOT ne označava starost gume. Kako se guma troši? Ako je guma proizvedea i isporučena u skladište gdje se na pravilan način čuva bez izlaganja izravnoj sunčevoj svjetlosti ili ugljikovodicima među ostalim čimbenicima te ako ondje provede, recimo, godinu dana čekajući na vozača, potrošio se točno kao da se koristio tri tjedna montiran na automobil te u uporabi. Korištenje i skladištenje, dakle, nije isto pa tako vrijeme provedeno na skladištu ne utječe na performanse proizvoda.

Guma: vječna dilema koji je vijek trajanja gume i ključni utjecaji
Guma: vječna dilema koji je vijek trajanja gume i ključni utjecaji

Dok je guma na skladištu, nije napuhana, nije pod opterećenjem te je izložena relativno malim oscilacijama temperature u skladištu. Međutim, vijek trajanja gume uvelike se razlikuje kad je isti u uporabi. Guma je tijekom korištenja izložena velikim stresovima, utjecajima ceste te drugim uvjetima koji ne postoje pri skladištenju. Guma može biti izložena temperaturama koje su puno više od temperature okoline i to samo uslijed redovnog rada, ili čak i višim temperaturama uslijed velikih brzina, velikih opterećenja ili nedovoljne napuhanosti. Guma koji se normalno koristi na vozilu godinu dana jednako se potroši kao guma koji se čuva u skladištu 17 godina. Najme, gume na skladištu stare 17 puta SPORIJE nego kad se koriste. Čak i uz određeni razvoj na području skladištenja, taj napredak je vrlo mali u odnosu na promjene koje se počinju dešavati kad se guma montira na vozilo. Nije nužno kupovati isključivo gume s najnovijom DOT oznakom, s obzirom da su gume stare 3-4 godine jednake najnovijim proizvedenim gumama ako se pravilno skladište. Michelin grupa primjenjuje stroge standarde i prakse u proizvodnji guma i ciklusu skladištenja (smjernice se nalaze u ETRTO-u) kako bi se osigurala ista razina performansi i jamstva za isporučene proizvode, bez obzira na datum proizvodnje. Michelin preporuča da se komplet guma promijeni nakon 10 godina, čak i ako gume nisu dosegle granicu istrošenosti. Deset godina je stvarni vijek trajanja gume, no nakon pet godina je potrebno redovito provjeravati istrošenost i stanje gume. Tlak u  gumi potrebno je provjeravati svakih mjesec dana s obzirom da igra važnu ulogu u sigurnosti i trošenju guma, kao i u potrošnji goriva. Guma koja je napuhana za 35% premalo istrošit će se više za tjedan dana nego guma na skladištu za godinu dana.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA