Vozili smo
  • By: Dalibor Flajpan
  • Foto: Dalibor Flajpan
  • Objavljeno: 20.03.2015 09:00 sati
  • Kratki link: http://bit.ly/2tDQdnO

Honda Civic facelift hrvatska prezentacija: povratak sportskog imidža. Nabrijani tvornički model Honda Civic Type-R na hrvatsko tržište će doći u kolovozu 2015

U Zagrebu je specijaliziranim automobilističkim novinarima predstavljena nova Honda Civic u facelift izdanju model 2015. Zatezanjem bora na Civicu japanski proizvođač automobila nastoji vratiti ovom modelu sportski imidž, uostalom ono po ćemu je ovaj model oduvijek poznat. Izmjene su na prvi pogled teško vidljive, ali poboljšan je velik broj detalja. Na karoseriji je novi oblik prednjeg i stražnjeg branika, nova je maska motora, nova su prednja i stražnja svjetla, maglenke, te je novi oblik stražnjeg spojlera i od sada puno izraženiji pragovi.

Honda Civic facelift hrvatska prezentacija: povratak sportskog imidža
Honda Civic facelift hrvatska prezentacija: povratak sportskog imidža

Facelift je lako prepoznati i u unutrašnjosti.s novim materijalims na sjedalima i oblogama, a nova je i instrumentna ploča u crnoj boji s kromiranim ručicama vrata. Svi sigurnosni sustavi iz dosadašnjeg modela ugrađeni su i u facelift verziju. Svakako vrijedi istaknuti AHA sustav (Agile Handling Assist) koji pomaže kod brzih promjena smjera i naglih okretanja upravljača, npr. pri skretanju u kružnom toku i slično. Skupa sa VSA sustavom kontrolira putanju vozila, nježno uključuje kočnice na pojedinim kotačima čime pomaže skretanju vozila. Tu je i Honda Connect audio informatički sustav.

Honda Civic facelift
Honda Civic facelift

Honda Civic facelift - nabrijani tvornički model Honda  Civic Type-R na hrvatsko tržište će doći u kolovozu 2015
Honda Civic facelift - nabrijani tvornički model Honda Civic Type-R na hrvatsko tržište će doći u kolovozu 2015

Ono što se ne vidi, a što se može uočiti već poslije kraće vožnje je još bolji ovjes, te puno bolja zvučna izolacija koja u unutrašnjosti značajno snižava razinu buke. Sve to u kombinaciji s niskom potrošnjom, visokom kvalitetom izrade i vrhunskim dinamičkim svojstvima tijekom vožnje pomoći će repozicioniranju Civica kojim se želi doći do novih kupaca i ostvariti povratak na puteve stare slave.

Honda Civic facelift
Honda Civic facelift

Ponuda facelift Honde Civic kreće benzinskim Honda Civic 1,4 i-VTEC Comfort po cijeni od 146.990 kuna, dok s dizelskim motorom Honda Civic 1,6 i-DTEC Comfort starta cijenom od 187.790 kuna. Trenutačno je najskuplji model Honda Civic 1,6 i-DTEC Lifestyle po cijeni od 217.880 kuna. Nabrijani tvornički model Honda  Civic Type-R će na hrvatsko tržište doći u kolovozu 2015. godine.

Honda Civic facelift
Honda Civic facelift

Honda Civic facelift
Honda Civic facelift

Honda Civic facelift
Honda Civic facelift


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA