Predstavljamo

Hrvatska prezentacija KIA Niro: hibridni crossover za koji se očekuje slaba prodaja

U Hrvatskoj je održana prezentacija novog hibridnog automobila KIA Niro o kojem na našem portalu ne bi mogli pročitati ni retka, kada bi se pitala KIA, jer KIA, odnosno njen ekskluzivni uvoznik vozila KIA tvrtka KMAG d.o.o. nije nas pozvao, niti poslao materijale, vjerojatno smatrajući kako naši čitatelji, a potencijalni kupci, nemaju pravo dobiti informaciju. Službeni stav KMAG d.o.o. je: 'U skladu s novim smjernicama i zahtjevima vodstva Kije u Hrvatskoj morali smo smanjiti broj novinara na domaćim prezentacijama… Stoga Vas nismo mogli pozvati na domaću prezentaciju. Nadam se da razumijete da se radi o zahtjevima s vrha koje moramo poštivati i sprovoditi.' No, mi se s time ne mirimo i osigurali smo informacije u punom obliku, kao što možete pročitati u nastavku ovog teksta.

Hrvatska prezentacija KIA Niro: hibridni crossover
Hrvatska prezentacija KIA Niro: hibridni crossover

Novi KIA Niro, hibridni crossover s niskim emisijama, imao je europsku premijeru na salonu automobila u Ženevi 2016. godine, a eto gotovo godinu dana kasnije dolazi u prodaju i na hrvatsko tržište. KIA Niro označava razvoj Kijine prve generacije ekoloških automobila. Novi Kia Niro nudi praktičnost i vanjski izgled pravog prostranog crossovera, zajedno s efikasnom potrošnjom goriva naprednog hibridnog motora. Od početka razvijan kao hibridno vozilo njegov atraktivan i moderan dizajn pomoći će Niru da se istakne od konkurencije.

KIA Niro
KIA Niro

Platforma motora na kojoj je proizveden Niro razvijena je odvojeno od postojećih Kijinih modela i dizajnirana je da udovolji posebnim ekološki osviještenim tehnologijama i hibridnim motorima nove generacije. Hibridni pogon koji koristi Kia Niro sastavljen je od 1,6-litrenog GDI motora (izravno ubrizgavanje goriva), litijski ionske polimerske baterije, 32 kW električnog motora i 6-stupanjskog mjenjača s dvostrukom spojkom. Motor ispušta samo 88 g/km emisija CO2 (kombinirano) i troši samo 3,8 l/100km.

KIA Niro
KIA Niro

Novi Kia Niro dolazi iz tvornice u Hwasungu u Koreji, a početak prodaje u Hrvatskoj je startao od ovog trenutka. Kao i kod drugih Kijinih automobila tako i Niro ima 7-godišnje jamstvo (do 150.000 km, prve 3 godine bez ograničenja pređenih kilometara). Kia Niro starta cijenom od 200.490 kuna za model LX Fun, dok je u ponudi najskuplji EX Vision koji košta 242.490 kuna, uz napomenu kako za metalik ili bisernu boju treba doplatiti 3.050 kuna. Puno ili prihvatljivo, ostaje eventualnim kupcima da odluče, a prema prema izjavama Kije, odnosno tvrtke KMAG d.o.o., ne očekuje se nekakva velika prodaja u Hrvatskoj.

KIA Niro
KIA Niro

 
Dizajn Nira osmišljen je u Kijinim centrima za dizajn koji se nalaze u Americi i Koreji, a ujedinjuje praktičnost i privlačni izgled crossovera s glatkim aerodinamičnim izgledom i suptilno oblikovanim površinama. Novi model predstavlja zadnju evoluciju Kijine prepoznatljive prednje rešetke u obliku tigrovog nosa. Isto kao karakteristično širok C stup i cijeli niz drugih prepoznatljivih dizajnerskih detalja. S dizajnom poput pravog SUV-a, Nirov dizajn odlikuju glatke proporcije, dok široka karoserija prikazuje stabilnost. Izduženi poklopac motora, povišena svjetla i povišena linija ramena vozila pokazuju atletski stav koji Niro predstavlja i jednu od glavnih razlika pomoću koje se ističe od drugih hibridnih automobila na tržištu. Silueta Nira blago se sužava prema stražnjem kraju vozila, te završava suptilnim spojlerom, povišenim svjetlima te širim stražnjim branikom. Dizajnirana s namjerom da aerodinamične performanse budu na odličnoj razini, karoserija Nira pruža koeficijent otpora zraka 0,29 Cd što ga čini aerodinamičnijim od bilo kojeg hibridnog konkurenta. Njegov međuosovinski razmak (2.700 mm) i kratki prednji i stražnji kraj omogućavaju putnicima dobar prostor u interijeru automobila. Kia Niro zauzima novo mjesto među postojećoj paleti Kijinih modela. Niro je 4.355 mm dugačak, 1.805 mm širok i 1.535 mm visok, što ga čini manjim od novog Kia Sportagea, ali većim od cee'da te tako ulazi u segment u kojem Kia prije nije bila prisutna. Za Europu, Kia Niro bit će dostupan u deset različitih boja, a kupci će moći izabrati između 16“ i 18“ naplataka. Kia Niro nudit će jednobojnu kabinu, a to je ili crna ili tamno siva, od materijala ćete moći odabrati između isključivo tkaninu, tkaninu i kožu ili kožu u potpunosti.

KIA Niro
KIA Niro

Tijekom razvoja motora za Niro, inženjeri su dali sve od sebe kako bi učinili sve da motor ima najekonomičniju potrošnju goriva u cijelom crossover segmentu. Kia Niro ima CO2 emisije od samo 88 g/km (kombinirano). Potrošnja goriva Nira iznosi 3,8 l/100km kada je opremljen sa naplatcima od 16“, dok sa 18“ naplatcima potrošnja iznosi 4,4 l/100km. Kao hibridni model Kia Niro postiže rekordno niske emisije i impresivnu potrošnju goriva. Kijin 1,6-litreni benzinski GDI motor sa 105 KS i 147 Nm okretnog momenta djeluje sa 32 kW snažnim električnim motorom kojeg pokreće 1.56 kW litijski ionska polimerska baterija. Motori skupa stvaraju 141 KS koja se prenosi na cestu uz pomoć efikasnog 6-stupanjskog prijenosa s dvostrukom spojkom (6 DCT), s maksimalnih 265 Nm okretnog momenta.

KIA Niro
KIA Niro

Novi motor označava prvu kombinaciju Atkinsovog izgarajućeg ciklusa koristeći EGR sustav za recirkulaciju ispušnih plinova i izravnim ubrizgavanjem goriva s dužim hodom i manjim promjerom cilindra. Efektivnost i emisije su daljnje poboljšane uz pomoć Nirovog sustava za učinkovito izgaranje ispušnih plinova koji ubrzavaju grijanje tekućine za hlađenje motora. Nirov mjenjač najnovija je verzija Kijinog 6-stupanjskog prijenosa (6DCT) koji je razvijan na bazi novog 7-stupanjskog prijenosa (7DCT), koji je razvijen za nedavno poboljšani Kia cee'd. Ovaj 6 DCT mjenjač je razvijen posebno za Niro, kako bi dostavio direktniji i bolji odaziv što čini vožnju zabavnijom nego s klasičnim električnim prijenosom. Nirov 6 DCT mjenjač mijenja brzine automatski, dok vozači koji preferiraju ručni prijenos mogu staviti u Manual Sport mode što im dozvoljava ručno mijenjanje brzina. 6 DCT mjenjač kojeg koristi Niro redizajniran je kako bi bio smanjio dimenzije i težinu. Novi klizni ležajevi i ulje u mjenjaču s niskom viskoznošću pomažu u laganom i tečnom mijenjanju brzina, pritom smanjujući buku.  

KIA Niro
KIA Niro

Kia je izumila novi električni uređaj TMED (Transmission-Mounted Electric Device – radi se spojki između motora i elektromotora, ispred mjenjača) koji funkcionira skladno s hibridnim pogonom. TMED dopušta da oba motora zajedno rade kroz mjenjač s minimalnim gubitkom energije. Ovo je drugačiji sustav od uobičajenog rada e-CVT hibridnog motora koji uobičajeno gubi određenu energiju. Ova vrsta korištenja TMED-a dopušta hibridnom sustavu da pristupi direktno bateriji na većim brzinama, što rezultira boljim odazivom i ubrzanjem automobila pri većim brzinama. 1,56 kWh baterija od litija najlakša je i najefektivnija baterija koju je Kia do sada koristila, sa 50% većom količinom energije i 13% boljom energetskom učinkovitošću od konkurencije. S težinom od 33 kg, baterija u Niru je snažnija i sama obnavlja električnu energiju pri usporavanju i kočenju.

KIA Niro
KIA Niro

Dugačak međuosovinski razmak između kotača koji iznosi 2.700 mm doprinosi prostranosti putne kabine za sve putnike, s 1.059 i 950 mm prostora za noge naprijed i straga. Karoserija široka 1.805 pruža putnicima dovoljno mjesta za ramena, konkretno 1.423 mm naprijed i 1.402 straga. Prostor za glavu putnika je najveći u klasi, s 1.018 mm naprijed i 993 straga, čak više prostora nego neki SUV modeli iz većeg segmenta. Za sve putnike Niro nudi povišene sjedeće pozicije i viši sjedeći pregled nego njegovi hibridni konkurenti, samim time ulazak i izlazak je lakši i rezultat je opuštenija i ugodnija pozicija u vožnji. Kako bi povećali prostor u kabini, Kijini inženjeri i dizajnerski tim stvorili su novi dizajn prednjih sjedala za Niro. Novo sjedalo je 1,3 kg lakše nego postojeća Kijina sjedala i dizajnirano je da apsorbira veće količine vibracije s većom gustoćom jastučića i čeličnim okvirima, koji pridonose smanjenju umora na dužim putovanjima. Novo profilirane opruge i jastučići kao rezultat daju bolju potporu u cjelokupnom sjedalu. Platforma na kojoj je baziran Kia Niro napravljena je kako bi osigurala beskompromisno puno mjesta u prtljažniku zbog lokacije baterijskog sklopa koji se nalazi ispod sjedišta stražnje klupe. Niro nudi 427 litara prtljažnog prostora (s prostorom za rezervnu gumu) s time da baterija ne smeta prtljažniku i nema doticaj s njime. Baterija je locirana ispod stražnje klupe, ostvarujući maksimalan mogući prostor u prtljažniku s obzirom na cjelokupne dimenzije. Nirov prtljažnik je dovoljno velik da ispod stane cijeli rezervni kotač. Sa spuštenim stražnjim sjedalima, prtljažni prostor raste na 1.425 litara. Spremnik za gorivo nalazi se pokraj baterije s kapacitetom od 45 litara. Niro je dostupan s paketom za vuču koji je rijedak u hibridnom segmentu, a omogućuje vlasnicima da vuku teret težak i do 1.300 kg.

KIA Niro
KIA Niro

POTPUNO NOVI KIA NIRO – TEHNIČKE SPECIFIKACIJE (EUROPA)
Karoserija i šasija
5 vrata, 5 sjedala u hibridnom crossoveru, jedinstvena karoserija rađena od čelika i aluminija. Benzinski 4-cilindrični motor koji rade paralelno s hibridnim sustavom koji koristi prednji pogon sa 6-stupanjskim mjenjačom s dvostrukom spojkom.  
Motori
1.6-litreni / 105 KS GDI  
Tip   DOHC, 4 cilindra u liniji
Kapacitet  1,6-litreni
Promjer i hod     72.0 x 97.0
Omjer kompresije 13.0:1
Najveća snaga  105 KS (77 kW) pri 5,700 okretaja
Najveći okretni moment 147 Nm (108 lb ft) pri 4,000 okretaja
Ventili   16 (4 po cilindru)
Sustav dovoda goriva Izravno ubrizgavanje goriva
Emisijski razred  Euro 6b
Baterija i električni motor
Tip baterije        Litijski polimer
Napon     240 V
Energija   1.56 kWh
Najveća snaga (motor) 44 KS (32 kW) pri 1.798-2.500 okretaja
Najveći okretni moment 170 Nm pri 0-1,798 okretaja
Kombinirani hibridni sustav
Maksimalna snaga 141 KS (104 kW) pri 5.700 okretaja
Najveći okretni moment 265 Nm pri 1,000-2.400 okretaja
Mjenjač
6-stupanjski mjenjač s dvostrukom spojkom (DCT)
Omjer brzina
1   3.867
2   2.217
3   1.371
4   0.930
5   0.956
6   0.767
Unatrag   5.351
Final drive   4.438 (brzine 1-4)
   3.227 (brzine 5-6, R)
Pogon
Pogon na prednje kotače
Ovjes i amortizeri
Sprijeda Posve neovisan ovjes s MacPherson nogama, spiralnim oprugama, plinskim amortizerima i stabilizatorom protiv prevrtanja
Straga Posve neovisne dvostruke vilice, spiralne opruge i plinski amortizeri i stabilizatorom protiv prevrtanja
Upravljanje
Tip Električni servo volan
Okretanje upravljača 2,66
Radijus okretanja 5,3 metara
Kočnice
Sprijeda 15-inčni ventilirani diskovi
Straga 14-inčni diskovi
Parkirna kočnica Aktiviranje ručne kočnice nogom
Kotači i gume
Standardno  Aluminijske 16-inčne, 205/60 R16 gume
Opcija         Aluminijske 18-inčne, 225/45 R18 gume
Zamjenski kotač  Set za krpanje gume ili opcionalan zamjenski kotač
Dimenzije (mm)
Vanjske
Ukupna dužina  4.355  Ukupna širina*  1.805
Ukupna visina  1.535  Međuosovinsi razmak 2.700
Prevjes          870  Stražnji prevjes  785
Udaljenost od tla  160
*bez retrovizora
Zapremnina
Spremnik za gorivo 45 litara
Prljažnik (VDA)  427 litara
Masa (kg)
Masa bez vozača 1.425
Najveća dozv. masa 1.930
Masa kočenog priključka1.300*
Performanse
Najveća brzina (km/h) 162
0-100 km/h (sek.) 11.5
Potrošnja goriva (litara / 100 km)
   16-inčni kotači 18-inčni kotači
Kombinirano  3,8  4,4
U naselju  3,8  4,4
Izvan naselja  3,9  4,5
CO2 (g/km)  88  101

KIA Niro
KIA Niro


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA