Noviteti

Hyundai i30 N je nova agresivna sportska verzija sa 275 KS spremna za trkaću stazu (video)

Hyundai grabi velikim koracima i nadopunjuje svoju ponudu novim atraktivnim modelom. Najnoviji uradak je Hyundai i30 N:sportskih karakteristika. Svjetska prezentacija ovog cestovnog sportaša održana je u Düsseldorfu u Njemačkoj.

Ovim modelom Hyundai kompletira ponudu modela i30 koji je ujedno i najprodavaniji njegov europski model. Pri tom je sportska izvedba Hyundai i30 N ujedno najbrži kompaktni Hyundai ikada.

Hyundai i30 N je nova agresivna sportska verzija sa 275 KS spremna za trkaću stazu
Hyundai i30 N je nova agresivna sportska verzija sa 275 KS spremna za trkaću stazu

I30 B rođen je u Namyangu, u Hyundaijevom R&D Centre u Koreji, sportski image koristio je iskustvo Hyundai Motorsporta iz sudjelovanja u rally utrkama WRC-a, dok su sportske performanse brušene u Njemačkoj na Nürburgringu. Hyundai i30 N je razvijan na Zelenom paklu trkališta na Nürburgringu i to dovoljno govori o ozbiljnim sportskim performansama koje nisu dovoljne samo za cestu već i za trkaću pistu. Uspješno je testiran i na utrci 24 sata Nürburgringa.

Hyundai i30 N dolazi na hrvatsko tržište u studenom 2017.
Hyundai i30 N dolazi na hrvatsko tržište u studenom 2017.

Hyundai i30 N izveden je iz serijskog modela i30, ali je dobio u potpunosti novu prednju osovinu, upravljač, elektroničku blokadu diferencijala te elektronički nadziran ovjes. Hyundai je najavio visoke performanse koje će se u praksi moći provjeriti tek u jesen ove godine, za kada je Hyundai najavio kako će i30 N verzija biti dostupna specijaliziranim automobilskim novinarima za testiranje.

Hyundai i30 N
Hyundai i30 N

Osnovnu verziju Hyundai i30 N pokreće 2,0 litarski motor najveće snage 250 KS, ali je Hyundai odmah ponudio i drugu snažniju verziju koja iz istog motora daje najveću snagz 275 KS i najveći okretni moment  353 Nm. Hyundai najavljuje kako će N verzija imati najveću brzinu 250 km/h, a da će s mjesta do brzine 100 km/h ubrzavati za 6,1 sekundi.

Hyundai i30 N
Hyundai i30 N

Sprijeda smješten motor pokreće predne kotače pomoću ručnog mjenjača sa šest stupnjeva prijenosa, a na raspolaganju je i Lounch Control funkcija. Vozaču su na raspolaganju pet načina vožnje, dakle od štedljivog do super sportskog režima vožnje. Prema informacijama kojima raspolažemo novi model automobila Hyundai i30 N dolazi na hrvatsko tržište u studenom 2017. godine.

Hyundai i30 N
Hyundai i30 N

Hyundai i30 N
Hyundai i30 N


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA