Noviteti

Infiniti Prototype 9: povratak u budućnost! Japanska srebrna strijela s tehnikom Nissan Leafa

Najnoviji Infiniti Prototype 9 rezultat je japanske inspiracije natjecateljskim sportskim automobilima iz Njemačke krajem 1930-tih godina. Japanska Srebrna strijela (Silver Arrow) kao da je rođena za povratak u budućnost. Ručno izrađena u retro stilu otvorenih natjecateljskih bolida s nenatkrivenim kotačima budi veliku nostlgiju, a ovaj prototip ugrađena je najmodernija tehnologija novog Nissan Leaf automobila.

Infiniti Prototype 9: povratak u budućnost! Japanska srebrna strijela s tehnikom Nissan Leafa
Infiniti Prototype 9: povratak u budućnost! Japanska srebrna strijela s tehnikom Nissan Leafa

Krenimo redom: Priča o Infiniti Prototype 9 počela je zanimacijom uposlenika Nissana poslije radnog vremena. Pitate se zašto je na karoseriji broj '9'? Pa, na japanskom to se izgovara kao 'kyuu', šro je jako slično izgovoru na engleskom za slovo 'Q' što je oznaka za seriju modela marke Infiniti. Šasija i karoserija izrađena je u potpunosti ručno i to od čelika, profila i lima. Kotrlja se na 19 colskim kotačima koji su 'old school' izgleda, dakle jako jako tanki, sa žbičanim naplatcima. Naravo da je pri oblikovanju ovog prootitpa glavnu riječ imao dizajn, a ne što bolje ležanje na cesti.

Infiniti Prototype 9
Infiniti Prototype 9

Izvana retro oldtimer, ali ispod lima je u pitanju najmodernija tehnologija i tehnika. Ugrađen je pogon iz novog automobila. Nissan Leaf, najnovije generacije koja će tek biti predstavljen javnosti 6. rujna 2017. Infiniti Prototype 9 ima međuosovinski razmak 2,7 metara. Od najnovijeg Leafa ovaj prototip preuzima litij-ionsku bateriju kapaciteta 30 kWh. Razvija 148 KS i 320 Nm (stari Leaf 109 KS i 254 Nm), a najveća brzina je sa 144 km/h podignuta na 170 km/h. Do stotke treba 5,5 sekunde, a težak je samo 890 kg. Točne performanse prototipa Infiniti Prototype 9 za sada nisu poznate, ali se pretpostavlja kako u natjecateljskom ritmu može imati dovoljno struje za 20 minuta vožnje. Infiniti Prototype 9 je premijerno predstavljen u kolovozu 2017. na američkom Pebble Beachu.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA