Tehnika

Bosch izložbeni automobil pokazuje novu dimenziju interakcije između čovjeka i stroja. Dodirni zaslon koji pruža dojam kao da se dodiruju stvarne tipke

Imati internet u automobilu za vozače je više od praktičnog dodatka. On čini vožnju još sigurnijom i učinkovitijom. „Smetnje vozaču možemo umanjiti tako da pružimo prave informacije u pravo  vrijeme”, rekao je Boschev glavni izvršni direktor Dr. Volkmar Denner. U izložbenom su automobilu nadzorna ploča i središnja konzola pretvorene u elektronički prikaz. Informacije prikazane na ovom golemom prikazu mijenjaju se ovisno o trenutačnom okruženju vozila. Ako se pješak približava zdesna, uključuje se sekvenca svjetala koja upozorava vozača. Preference vozača i njegovi zabilježeni sastanci također se uzimaju u obzir. Na primjer, ako je sastanak otkazan, automobil budućnosti automatski će pokazati put do sljedećeg sastanka iz rokovnika. Vozači će moći aktivirati autopilot za još više slobodnog vremena i da vožnja bude opuštenija.

Bosch izložbeni automobil pokazuje novu dimenziju interakcije između čovjeka i stroja.
Bosch izložbeni automobil pokazuje novu dimenziju interakcije između čovjeka i stroja.

Ali povezani automobili sutrašnjice moći će izvesti puno više od toga. Kada se povežu s pametnim domom, omogućit će upravljanje kućanskim funkcijama poput grijanja ili sigurnosnih sustava u bilo kojem trenutku. Na primjer, ako dostavljač pokuša dostaviti paket kada nema nikoga kod kuće, bit će potreban samo dodir prstom na zaslon vozila kojim će se dostavljaču omogućiti da ostavi paket u kući i potvrdi primitak. Interakcija s tehnologijom zaista će se pojavljivati u takvim raznovrsnim oblicima, te nuditi takvu sigurnost i praktičnost. Povezana infozabava omogućit će vozačima da navigiraju ne samo kroz promet nego i kroz svoj cijeli dan. Moći će se njome koristiti za pristup internetskim uslugama i aplikacijama na pametnom telefonu, a njima će moći upravljati korištenjem pokreta i govora, kao da razgovaraju sa suputnikom. To će uistinu pretvoriti automobil u vozačevog osobnog pomoćnika.

Dodirni zaslon koji stvara dojam da ima stvarne tipke – taj uređaj može  stvarati različite teksture na svojoj površini, što omogućuje taktilni osjet elemenata na zaslonu. Haptička povratna informacije olakšava upravljanje aplikacijama za infozabavu poput navigacije, radija, te funkcija pametnih telefona. Vozači često neće ni morati gledati informacije na zaslonu da bi njima upravljali - umjesto toga mogu pogled držati na cesti. Zaslon stvara taktilni osjećaj grubih i glatkih površina te površina s uzorkom za označavanje različitih tipki i funkcija; za odabir funkcije tipku je potrebno snažnije pritisnuti.

Dodirni zaslon koji pruža dojam kao da se dodiruju stvarne tipke
Dodirni zaslon koji pruža dojam kao da se dodiruju stvarne tipke

Ono zbog čega je to posebno jest da se dodirni zaslon izgledom ne razlikuje od običnog zaslona - a ipak korisnicima daje dojam da pritišću prave tipke. Nema razloga za strah od vozača koji voze krivim smjerom: anđeo čuvar u oblaku Povezivost čini informacije o vozaču ažurnijima no ikad prije. To je osobito važno kada je riječ o vozačima koji voze u krivom smjeru. Općenito je potrebno nekoliko minuta da radijske postaje objave upozorenja, ali trećina slučajeva vožnje u krivom smjeru završi nakon samo 500 metara.

Bosch trenutačno razvija novo upozorenje o vožnji u krivom smjeru koje se temelji na tehnologiji oblaka (cloud) koji će vozačima javiti svaku opasnost samo deset sekundi nakon što se ona pojavi. Kao čisti softverski modul može se bez velikih troškova integrirati u aplikacije za pametne telefone poput Boscheve aplikacije myDriveAssist ili postojećih sustava za infozabavu. Za otkrivanje vožnje u pogrešnom smjeru funkcija temeljena na oblaku uspoređuje stvarno, anonimizirano kretanje vozila na autocestama s dopuštenim smjerom kretanja. Ako se otkrije neusklađenost, vozače koji voze u pogrešnom smjeru upozorava se u roku od nekoliko sekundi.

Internetom auto postaje osobni pomoćnik. Touchscreen kao stvarne tipke
Internetom auto postaje osobni pomoćnik. Touchscreen kao stvarne tipke

U isto vrijeme se automobili koji putuju u suprotnome smjeru upozore na opasnost. Od 2016. ta će nova funkcija biti dostupna kao usluga u oblaku. Visoko automatizirana vožnja još će više poboljšati sigurnost prometa na cestama. Ta će novost na autoceste doći 2020. Prema prognozama Boschevih istraživača prometnih nesreća povećanje automatizacije moglo bi značajno smanjiti broj prometnih nesreća, čak za jednu trećinu samo u Njemačkoj. Na sajmu CES 2016. Bosch je predstaviio sustave i senzore koji su potrebni za automatizirana putovanja u drugom testnom vozilu u centru Sands Expo. Posjetitelji su mogli također naučiti kako radi pilot za autoceste, visoko automatizirani sustav koji preuzima sve zadatke i odgovornosti vozača na autocestama. Ta tehnologija već se ispituje na javnim cestama. Bosch ispituje automatiziranu vožnju na autocestama ne samo u Njemačkoj i Sjedinjenim Američkim Državama, nego sada i u Japanu. U budućnosti će automobili moći vidjeti što se nalazi iza zavoja i biti svjesni mogućih opasnih točaka, zahvaljujući stalnom pritoku informacija u stvarnom vremenu s interneta o mjestima s prometnim gužvama, gradilištima i nesrećama.

Touchscreen kao stvarne tipke
Touchscreen kao stvarne tipke

Ti će podaci služiti kao elektronički „povezani horizont” i pružiti automobilima jasniju sliku onoga što se nalazi na njihovom putu, što će dodatno povećati sigurnost i učinkovitost. Odgovornost pronalaska mjesta za parkiranje je na automobilima, a ne vozačima. Svako putovanje završava parkiranjem. U svrhu olakšavanja tog zadatka Bosch razvija novu funkciju koja se zove automatizirana usluga parkiranja. To rješenje ne samo da oslobađa vozača obveze za pronalazak praznog mjesta u parkirnoj garaži nego i omogućava automobilima da se sami parkiraju. Vozači svoj automobil jednostavno mogu ostaviti na ulazu u parkirnu garažu. Nakon toga, koristeći se aplikacijom za pametne telefone, svojem automobilu daju naredbu da sam pronađe mjesto. Kada su spremni za polazak, na isti način automobil pozovu natrag na mjesto u kojem su izašli iz njega. Potpuno automatizirano parkiranje ovisi o pametnoj infrastrukturi u parkirnim garažama i o sustavima senzora u vozilu, te povezivosti tih sustava. Senzori u kolniku pružaju ažurne informacije o tome gdje se nalaze slobodna parkirna mjesta, tako da automobili znaju gdje treba ići. Bosch interno razvija ne samo funkciju potpuno automatiziranog parkiranja nego i sve potrebne komponente.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA