Vijesti
  • By: Davor Kindy
  • Foto: Aston Martin
  • Objavljeno: 14.11.2017 16:00 sati
  • Kratki link: http://bit.ly/2hAtCqy

Kako kupiti novi Aston Martin po bagatelnoj cijeni?

- proizvest će se samo 107 primjeraka Storck Fascenario.3 Aston Martin Edition bicikla
- poznati njemački proizvođač bicikala radio je s tvrtkom Aston Martina
-  mješavina aerodinamike, čvrstoće  i udobnosti obojena posebnom bojom Argentum Nero
- okvir (rama) izrađena je upotrebom 'Nanocarbon Technology' i težak je samo 770 grama

Kako kupiti novi Aston Martin po bagatelnoj cijeni? E, pa to nije problem, ako Aston Martin ima samo dva kotača. Iz suradnje marke Aston Martin s renomiranim proizvođačem bicikla #storck proizašla je proizvodnja ograničenog broja cestovnih bicikala. Predviđena je proizvodnja samo 107 primjeraka ekskluzivnog bicikla Fascenario.3 Aston Martin Edition. Okvir i vilice rezultat su najnovijih dostignuća u ugljičnim vlaknima i aerodinamici, a komponenta je najkvalitetnija, što znači da Aston Martin Edition se pozicionira na sam vrh trenutnih cestovnih bicikala. Ovaj je projekt nastao nakon što je Markus #storck, istovremeno osnivač i inovativni lider #storck biciklističke tvrtke, udružio snage s Astonom Martinom na projektu Vanquish 'One of Seven'. Imajući u vlasništvu nekoliko Aston Martina, #storck je radio sa odjelom Q Astona Martina, kako bi razvio nekoliko posebnih sportskih automobila koji su se usredotočili na koriptenje ugljičnih vlakana.

Proizvest će se samo 107 primjeraka Storck Fascenario.3 Aston Martin Edition bicikla
Proizvest će se samo 107 primjeraka Storck Fascenario.3 Aston Martin Edition bicikla

Tijekom tog procesa, rodila se mogućnost zajedničkog rada na biciklima. 'Od samog je početka bilo jasno kako bi se dizajn, inženjering i strast dviju marki mogli kombinirati', kaže Reichman. Konačni rezultat je Aston Martin Edition - krajnja evolucija Storck Fascenario.3, koja je osvojila brojne testove i dobila više nagrada za svoj dizajn. Okvir je težak samo 770 grama, a u kombinaciji s mnoštvom laganih dijelova proizvođača poput tvrtki THM i ZIPP, cijeli bicikl je težak samo 5,9 kg. Aston Martin Edition dolazi opremljen SRAM tehnologijom prijenosa bežičnih prijenosnika. Ne samo da ovo daje bicikl predivnu besprijekornu estetiku, već lijeviei desne ručice djeluju baš kao i polugice koje se nalaze iza upravljača na Aston Martinovim sportskim automobilima. 'Q' kod Aston Martina, koji obično prilagođava automobile prema specifičnim zahtjevima kupaca, bio je odgovoran za miješanje suptilne ali prepoznatljive boje bicikla. Nazvana Argentum Nero, to je oslonac na klasičnu 'racing green' boju, ali u ovom slučaju nova boja se presijava od srebrne do sive, ovisno od kuta gledanja i padanja zraka sunca.

Storck Fascenario.3 Aston Martin Edition bicikl ima okvir (rama) izrađen upotrebom 'Nanocarbon Technology' i težak je samo 770 grama
Storck Fascenario.3 Aston Martin Edition bicikl ima okvir (rama) izrađen upotrebom 'Nanocarbon Technology' i težak je samo 770 grama

Ugljična vlakna izuzetno su važna u modernoj biciklističkoj industriji kao i u proizvodnji super automobila. U tu svrhu Fascenario.3 okvir je dizajniran s inovativnom Nano Carbon tehnologijom. Korištenje nanočestica u strukturama smole ugljičnog vlakna poboljšava krutost i sprečava lom strukture uz povećanu fleksibilnost. Po pitanju guma Storck Fascenario.3 Aston Martin Edition bicikl ugledao se na automobile Aston Martina, pa dolazi opremljen Pirellijevim nedavno predstavljenim gumama P Zero Velo visokih performansi. Proizvest će se samo 107 primjeraka Storck Fascenario.3 Aston Martin Edition bicikla pa je sasvim sigurno kako će pored astronomske cijene (trenutačno nijepoznata) to biti isključivo kolekcionarski bicikl.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA