Sport

Kočnice na utrci Formule 1 za VN Austrije - koči se oko 14 posto od ukupnog vremena, prosječna deakceleracija je 4,33 g, a tijekom cijele utrke kočnice generiraju energiju od 151 kWh (video)

Objavljujemo grafiku tvrtke Brembo, svjetskog proizvođača automobilskih kočionih sustava,a koji je i dobavljač kočnica za velik broj bolida Formule 1. Brembo je iskoristio svoje podatke koje bilježi tijekom F1 utrka pa je za utrku za VN Austrije na stazi Red Bull Ring (Spielberg) dao točne podatke iz kojih se lako vidi koliko su kočnice bolida F1 na toj stazi opterećene. Ova utrka je za kočnice okarakterizirana kao jako teška. Tijekom utrke koči se oko 14 posto od ukupnog vremena provedenog na stazi, a prosječno usporenje (deakceleracija) je 4,33 g, a tijekom cijele utrke se u kočnicama tijekom usporavanja generira energija od čak 151 kWh.

Kako preživljavaju kočnice na utrci Formule 1 za VN Austrije?
Kako preživljavaju kočnice na utrci Formule 1 za VN Austrije?

Na priloženoj ilustraciji lijepo se vide tri najteža trenutka, odnosno zavoja za kočnice na VN Austrije. U prvom zavoju nakon startno-ciljne ravnine koči se pritiskom na pedalu od 118 kg, koči se od brzine 302 km/h i zaustavni put je dugačak 91 metara pri čemu je deakceleracija 4,83 g i stvara se snaga od 1,820 kW. U 28. zavoju snaga na pedalu je 118 kg, koči se od brzine 304 km/h i zaustavni put je dugačak 125 metara pri čemu je deakceleracija 4,89 g i stvara se snaga od 1,849 kW. Treća teška točka je kočenje u 3. zavoju snagom na pedalu kočnice od 117 kg, koči se od brzine 299 km/h i zaustavni put je dugačak 108 metara pri čemu je deakceleracija 4,78 g i stvara se snaga od 1,788 kW. Pogledajte i video...


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA