Vijesti
  • By: Miroslav Krpan
  • Foto: Miroslav Krpan
  • Objavljeno: 19.01.2018 12:00 sati
  • Kratki link: http://bit.ly/2DkXQnj

Karnevalsko ludilo na kotačima: 9. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2018.

STARTA RALLY MAŠKARANIH OKTANACA U VIŠKOVU
Tradicijski običaji ponovo zaokupljaju pažnju svih koji drže do maškara i karnevala na širem području Kvarnera. Podizanjem pusta u malim mjestima kvarnerskog zaleđa, oglašuju se i  zvona, a niti oktanski zaljubljenici ovih dana ne miruju. Početak svake kalendarske godine, poslije višednevnih blagdana s prekidima, obilježava novo karnevalsko ludilo. Autoklub RI autosport, devetu godinu za redom, organizira dojmljivu i specifičnu međunarodnu karnevalsko-turističko-sportsku manifestaciju jedinstvena imena „9. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2018.“ u subotu 20. siječnja. Iz Viškova skupina šarenih prometala na dva,tri,četiri i više kotača nastavit će put do srca Kastva – izvorišta „europskog pješačkog puta“. Spuštaju se potom do dobrih ljudi Frlanije na putu do  oktanskog i zvončarskog „velegrada“ Matulja, ove godine na prostoru između škole i sportske dvorane.I sve će potom završiti u Opatiji bajnoj -  „staroj dami hrvatskog turizma“, biseru Kvarnera. Sva su sudjelujuća vozila registrirana, maškarana, kao i njihovi vozači, te brojna pratnja. Očekuje  više od 20  vozila i stotinjak sudionika.

Karnevalsko ludilo  na kotačima: 9. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2018.
Karnevalsko ludilo na kotačima: 9. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2018.

Uz domaće već tradicionalno dolazak su najavili i gosti iz Italije i Slovenije. Gradski i općinski očevi i majke Općine Viškovo, Grada Kastva, Općine Matulji i Grada Opatije, ujedno pokrovitelji manifestacije izuzetnom su podrškom organizatorima i sudionicima otvorili „mala vrata velikog putovanja“, od Halubja do Liburnije, uz nemjerljiv doprinos pripadajućih turističkih zajednica koje su supokrovitelji. Zanimljivu priču na kotačima pod maskom podržava i pokrovitelj Primorsko-goranska županija. Osiguravatelj je riječko „Croatia osiguranje“, mjeritelji vremena „Adriatic timing“, a partneri u manifestaciji „Autocentar Marinići“, Rivijera Slatina, Autoservis Klarić-Drivenik i Caffe bar Iskra Rijeka. Medijski partneri su Novi list, www.poduckun.net, www.automania.hr, www.automanija com, www.sportcom.hr, www.racing.hr i www.riautosport.hr.
Prvi je puta AK RI autosport priredio i izložbu fotografija, plakata i rally tablica do sada održanih osam rallya, uz najavu ovogodišnjeg, kao i predstojeće 4.međunarodne izoložbe sportskih automobila,kartinga,motocikala, povijesnih vozila i pratećih sadržaja „RI oktan sport fest BK-nova 2018.“ što će se održati u ožujku. Izložba postavljena u riječkom Caffe baru Iskra, pored hotela Bonavia, moguće je pogledati do 25.siječnja. Okupljanje sudionika je u  Viškovu  na  parkiralištu „Milihovo“ gdje se vozi i prvi ispit spretnosti sa startom u 10 sati. Drugi je ispit u centru Matulja u 13 sati, ispod osnovne škole. Clj i završno proglašenje s brojnim nagradama, za sportske rezultate i maškarane dojmove, je u Opatiji na  kupalištu Slatina oko 15 sati.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA