Noviteti

KIA Optima: svjetska premijera na autosalonu u Ženevi

Kia Motors je na salonu automobila u Ženevi predstavila svoje ovogodišnje novitete. Svjetsku premijeru doživjela je tako unaprijeđena KIA Optima koja je dobila suvremen izgled vani i unutra te nove motore. Optima.je Kijin predstavnik u D razredu raspoloživa kao limuzina i karavan. U Europi je Optima u 2017. našla najviše novih kupaca do sada, jer je prodaja sa 9.600 u 2016. porasla na prošlogodišnjih 16.800 primjeraka u različitim izvedbama (limuzina, karavan, klasični hibrid, plug-in hibrid i GT).

KIA Optima: svjetska premijera na autosalonu u Ženevi
KIA Optima: svjetska premijera na autosalonu u Ženevi

Unaprijeđena Optima nudi 2 motora. Kijin novi ‘U3’ 1,6-litreni CRDi dizelski motor snage 136 KS i okretnim momentom od 320 Nm dolazi umjesto dosadašnjeg 1,7-litrenog CRDi motora. Novi je i 1,6-litreni T-GDi motor od 180 konjskih snaga, smješten između 2,0-litrenog atmosferskog motora (163 KS) i 2,0-litrenog T-GDI motora (245 KS), koji je namijenjen GT izvedbi. Novi motor prenosi snagu do kotača preko Kijinog 7-stupanjskog automatskog mjenjača s dvostrukom spojkom.

KIA Optima
KIA Optima

Optima je dobila novi branik, nova stražnja LED svjetla i drugačija prednja svjetla i svjetla za maglu. Maska u obliku tigrovog nosa sada je presvučena sjajnim kromom, što stvara moderniji izgled. Promjene su doživjele i sportske izvedbe GT i GT Line, kod kojih je još više naglašena prepoznatljivost na cesti. Nova su LED svjetla za maglu, 18-inčni aluminijski naplaci dobili su novi dizajn, kućišta bočnih ogledala su sjajno crna, kao i bočne ukrasne lajsne i otvori za ulaz zraka. GT Line izvedbe se od ostalih razlikuju po dvostrukim ispušnim cijevima, koje su kod Optime GT kromirane.

KIA Optima
KIA Optima

Optima će biti raspoloživa s Kijinim najnovijim 7,0- ili 8,0-inčnim infotainment sustavom sa zaslonom na dodir, navigacijom i uslugama povezivosti Kia Connected Services, koje pruža TomTom®. Sustav nudi djelovanje na platformama Apple CarPlay™ i Android Auto™.

KIA Optima
KIA Optima

Na raspolaganju su i Kijine najnovije tehnologije asistencije ADAS, namijenjene izbjegavanju nesreća ili smanjenju posljedica sudara. Nova Optima donosi sustav za upozoravanje na dekoncentraciju vozača (DAW) - identičan Ceedovu - i ostala sigurnosna pomagala kao npr.: sustav za upozoravanje na opasnost od naleta (FCA), sustav za održavanje vozila na voznoj traci (LKA); sustav za automatsko djelovanje dugih svjetala (HBA) i LED farove s dinamičnim djelovanjem. Unaprijeđena Optima, limuzina i karavan, u Europi se očekuju jesenas.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA