Vijesti

Kia velika pobjednica studije J.D. Power o pouzdanosti vozila u Njemačkoj

Kia među Nijemcima  najviše plasirana od svih 24 brendova
Kia Motors osvojila je još jednu nagradu za kvalitetu i pouzdanost, i to u studiji ugledne institucije J.D. Power o pouzdanosti vozila za 2017. godinu (VDS - Vehicle Dependability Study), koju su proveli među njemačkim kupcima, gdje je zauzela 1. mjesto.
Kia Sportage drugu godinu zaredom najpouzdaniji u svojem razredu
Sportage, europski prodajni hit, već drugu godinu zaredom je osvojio njemačke kupce i pobjedom u kategoriji ‘kompaktni sportski terenac’ pomeo svu konkurenciju.
14.000 vlasnika vozila u Njemačkoj ocijenilo 71 model
Istraživanje je ove godine obuhvatilo oko 14.000 vlasnika vozila u Njemačkoj, koji su ocijenjivali pouzdanost 71 modela 24 proizvođača automobila. U ovogodišnjoj studiji institucije J.D. Power o pouzdanosti vozila, koja bilježi kvalitetu vozila i broj problema na 100 vozila (100 PP), s iznimno niskim brojem problema odskakao je Kia Sportage 3. generacije. Kijin europski hit zabljesnuo je ne samo u svojem razredu, već među svim modelima i sa samo 77 problema na 100 vozila (PP77) osvojio je ukupno 2. mjesto u konkurenciji 71 modela svih proizvođača, koji se prodaju u Njemačkoj.
Sportage - Kijin najprodavaniji model u Europi – imao je čak 7 bodova prednosti u odnosu na najbližeg konkurenta u svojoj kategoriji  kompaktnih sportskih terenaca. Prošle godine se ovaj model Kije iskazao na testu izdržljivosti (100.000 km) čuvenih njemačkih magazina Auto Bild i Auto Motor und Sport. Sportage je testove položio bez ikakvog kvara i zabilježio najbolji rezultat bilo kojeg testnog vozila do tada. Studija o pouzdanosti vozila VDS 2017 je Kiju proglasila ‘najboljim automobilskim brandom’, s najmanje zabilježenih problema od svih brandova. Kia je među 24 ocijenjena branda jedina, koja je imala manje od 100 bodova i bila značajno ispod prosjeka koji iznosi 151 bod.
Kia najbolja i u istraživanju J.D. Power o početnoj kvaliteti vozila u SAD
Kia je nedavno pobijedila u istraživanju J.D. Power o početnoj kvaliteti za 2017. godinu, koju su proveli u SAD-u, a objavljena je krajem lipnja. To je također druga pobjeda zaredom. Kia je osvojila 1. mjesto u 5 od 26 kategorija obuhvaćenih istraživanjem što je najviše od svih proizvođača. Soul (treća pobjeda u nizu), Niro i Sorento te modeli Forte i Cadenza – koji se ne prodaju u Europi – pobjednici su u svojim kategorijama. Sportage i Optima su bili drugoplasirani u svojim kategorijama, dok je velika luksuzna limuzina Cadenza dobila najvišu ocjenu od 243 modela, koje je ocijenjivalo više od 77.000 vlasnika vozila.
Istraživanje J.D. Power VDS 2017 o pouzdanosti vozila u Njemačkoj
Međunarodna ugledna kompanija J.D. Power, koja je nastala 1968. godine u SAD, od 2002. godine obavlja studiju za njemačko tržište. U ovogodišnjoj online anketi o pouzdanosti vozila sudjelovalo je više od 14.000 vozača, koji su iznijeli detaljne ocjene o svom vlasničkom iskustvu s vozilom koje voze duže od 2 godine. Studija je obuhvatila samo modele koji su dobili barem 75 ocjena. Rezultati su podijeljeni po kategorijama kvalliteta /pouzdanost, privlačnost i troškovi održavanja i temelje na broju problema. Od 2008. rezultate studije detaljnije objavljuje njemački magazin AUTO TEST.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA