Pitanja i odgovori

Koliko dugo vrijedi slovenska vinjeta za tjedan koju se treba imati na autocesti?

Zanima me ako mi možete reći da li SLO vinjeta od 7 dana, ako je primjerice kupim ovaj petak u 7:15 traje do sljedećeg petka za 7 dana cijeli dan ili se gleda točno vrijeme sa računa odnosno traje do sljedećeg petka u 7:15? Vozim dijete iz Rijeke na Ljubljanu ovaj petak ujutro, a vraćam se po njega onaj drugi petak popodne pa me zapravo zanima da li će mi biti dovoljna jedna vinjeta ili moram kupiti dvije. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru! Mario Presnik (Rijeka)

ODGOVOR: Jasan nam je vaš motiv kako biste sve obavili s jednom vinjetom za 116 kuna, ali ipak trebate dvije vinjete što će vas koštati 232 kuna. Kako joj i samo ime kaže vinjeta za tjedan vrijedi 7 dana, i ako je kupite (odnosno označite početak valjanosti bušenjem rupa na njoj) u petak onda ona vrijedi do četvrtka u 24:00 sati, jer drugi petak je prvi dan dalje, odnosno već je osmi dan. Dakle morate kupiti dvije vinjete. Evo što kaže DARS.
Rok valjanosti SLO vinjeta:
Godišnja vinjeta za tekuću godinu važi od 1. prosinca prethodne godine do 31. siječnja nadolazeće godine (14 mjeseci).
Polugodišnja vinjeta važi šest mjeseci od dana kupnje.
Mjesečna vinjeta važi jedan mjesec – od trenutka kupnje do kraja dana u sljedećem mjesecu koji ima isti redni broj kao i dan kupnje, odnosno do kraja zadnjeg dana u sljedećem mjesecu ako taj mjesec nema dan s tim rednim brojem.
Tjedna vinjeta važi sedam uzastopnih kalendarskih dana od i uključujući dan koji korisnik odredi prilikom kupnje.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA