Green car

Lumeneo Smera je ultra-kompaktno električno vozilo dugačko samo 250 cm i široko 96 cm – do stotke sprinta za 8 sekundi i potegne do 110 km/h

Francuski proizvođač Lumeneo napravio je ultra-kompaktno vozilo Smera. Dugačko svega 250 centimetara te široko 96 cm koristi električni pogon te ne emitira ispušne plinove. U Smeru su ugrađena dva elektromotora koji koriste Gates Poly Chain GT Carbon remene, trenutačno najsnažniji zupčasti remen na tržištu. Smeru pokreću dva elektromotra smještena ispred stražnjih kotača te postiže najveću brzinu od 110 km/h i pri tom s mjesta do stotke ubrza za 8 sekundi.

Lumeneo Smera: ultra-kompaktno električno vozilo do stotke sprinta za 8 sekundi i potegne do 110 km/h
Lumeneo Smera: ultra-kompaktno električno vozilo do stotke sprinta za 8 sekundi i potegne do 110 km/h

Ovaj projekt uklapa se u Gatesovu zelenu viziju koja pridonosi boljem okruženju razvojem tehnologija koje omogućavaju uštedu energije. Električna vozila su ključni elementi prema održivoj mobilnosti stoga u Gatesu neumorno rade na osvježenom razmišljanju, inženjerskom know-howu i održivosti proizvoda i rješenja za klijente ne samo danas, već i za sutra, za budućnost.

Lumeneo Smera električno vozilo koristi Gates remene
Lumeneo Smera električno vozilo koristi Gates remene

Poly Lanac GT Carbon remen dobiva snagu iz čvrstih ugljičnih vlakana koji su ugrađeni u poliuretanske mase. Gates je prvi primijenio karbonska vlakna u dinamičkim uvjetima, što je rezultiralo remenom iznimno velikog kapaciteta prijenosne snage, fleksibilnosti i izdržljivosti. Elektromotori su opremljeni zupčastim remenom dužine 112 cm te samo 21 mm širine. Vanjski sloj vrlo je otporan na ulja, kemikalije, koroziju i abraziju. Iznimno je izdržljiv i ostaje potpuno operativan u ekstremnim temperaturama od -54 do +85 °C.

Lumeneo Smera: ultra-kompaktno električno vozilo
Lumeneo Smera: ultra-kompaktno električno vozilo


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA