Vijesti

MINI na salonu automobila u Los Angelesu 2017. godine

Britanska premium marka postavlja smjerokaz za čisto električno zadovoljstvo u vožnji s američkom premijerom modela MINI Electric Concept i MINI Cooper S E Countryman ALL4 - koji su već dostupni za kupnju. Raznolika linija MINI modela, uključujući i novo izdanje Ice Blue Edition, također će biti izloženo na Međunarodnom sajmu automobila u Kaliforniji. Los Angeles.  MINI-jev nastup na sajmu automobila u Los Angelesu 2017. godine usredotočit će se na raznolikost trenutnog programa modela, kao i na viziju budućeg zadovoljstva u vožnji, tako tipičnog za marku MINI. Vrhunac salona bit će američka premijera modela MINI Electric Concept. Konceptni automobil britanske premium marke preteča je mobilnosti bez emisija, u MINI stilu. Go-cart osjećaj vožnje tipičan za MINI zauzima potpuno novu razinu zahvaljujući pogonskom sustavu isključivo na električnu energiju. Od 1. do 10. prosinca 2017. MINI će predstaviti svoj cijeli spektar modela posjetiteljima LA sajma automobila. Novo, ograničeno izdanje Ice Blue Edition, koji je proizvedeno posebno za američko tržište, također će biti izloženo.

MINI na salonu automobila u Los Angelesu 2017. godine
MINI na salonu automobila u Los Angelesu 2017. godine

Već 15 godina MINI je dosljedno oduševljava rastuću obožavateljsku bazu s učinkovitom vožnjom, prepoznatljivim dizajnom i individualnim stilom. Tijekom tog vremena marka nije samo uspjela dodatno jačati program modela, već je osvojila i nove ciljane skupine kupaca. Ovaj razvoj će se prikazati i na MINI štandu u Kongresnom centru u Los Angelesu. MINI Hardtop s 2 vrata, MINI Hardtop s 4 vrata i MINI Cabrio predstavljaju vrhunac premium segmenta malih automobila. Marka se dodatno usredotočila na vrhunski kompaktni segment s modelima MINI Clubmanom i MINI Countryman. MINI je još jednom izabrao sajam automobila u Los Angelesu kako bi prikazao svoju viziju buduće mobilnosti u MINI stilu s američkom premijerom modela MINI Electric Concept. U studenom 2008. Međunarodni sajam automobila u Kaliforniji je postao izlog za svjetsku premijeru modela MINI E. Britanski proizvođač premium automobila po prvi put je predstavio isključivo električno vozilo, temeljeno na prethodniku trenutnog modela MINI Hardtop s 2 vrata. MINI E je izvorno proizveden u maloj seriji od 600 električnih vozila i bio je ispitan na terenu u stvarnim, svakodnevnim situacijama vožnje. BMW Grupa je uvrstila znanje iz ovog ispitivanja u razvoj BMW-a i3.
Dizajn i koncept vozila MINI Electric Concept savršeno ilustriraju kako električna mobilnost u urbanom okruženju može obogatiti osebujni šarm, individualnost i iskustvo vožnje MINI-ja.  Moćni električni motor modela MINI E oduševljava brzim reakcijama pritiskom na papučicu gasa. Njegova je energija izvedena iz litij-ionske baterije. Okretnost tipična za MINI, kao i maksimalni raspon, su stoga osigurani prilikom vožnje bez emisija. MINI Electric Concept predstavlja jedinstven oblik elektromobilnosti koji će uskoro biti korišten u svakodnevnoj vožnji. BMW Grupa je već najavila razvoj serije MINI vozila isključivo na električnu energiju. Prvi od ovih opsežnih MINI modela proizvedenih s pogonskim sustavom na električnu bateriju bit će dostupan od 2019. godine - točno 60 godina nakon lansiranja klasičnog Mini modela. Ovaj model koji osigurava elektromobilnost je doživljaj zadovoljstva u vožnji, stila i individualnosti tipičnog za MINI. Električni pogonski sustav bit će izgrađen u centru e-pokretljivosti BMW Grupe u postrojenjima Dingolfing i Landshut u Bavarskoj prije nego što se integrira u automobil u postrojenju Oxford, koje je glavna proizvodna lokacija za MINI model s 3 vrata.

MINI na salonu automobila u Los Angelesu 2017. godine
MINI na salonu automobila u Los Angelesu 2017. godine

Model MINI Electric Concept će biti predstavljen paralelno s modelom MINI Cooper S E Countryman ALL4. Prvi hibridni plug-in model britanske marke već je otvorio vrata za čisto električno zadovoljstvo u vožnji. Model MINI Cooper S E Countryman ALL4 je sveobuhvatan s razlikom. S pet sjedala, velikodušnim prtljažnikom i brojnim modnim dizajnima, osigurava zadovoljstvo u vožnji koje ova marka pruža, s obje strane gradskih granica. Njegova je snaga izvedena iz motora s unutarnjim izgaranjem i električnog motora koji kombinirano stvaraju sustav performansi od 221 KS. U isključivo električnom načinu rada, MINI Cooper S E Countryman ALL4 postiže vrhunsku brzinu od 78 km, osiguravajući da veliki dio dnevne vožnje može završiti bez emisija. Kada je potrebno povećanje performansi aktivira se motor s unutarnjim izgaranjem. Precizno usmjerena interakcija snage na prednje kotače kroz motor s izgaranjem i stražnje kotače preko električnog motora osigurava inteligentni pogon na sve kotače. Zbog toga je vrhunska vožnja u svim vremenskim uvjetima i na svim površinama ceste zajamčena. Hibridni plug-in pogonski sustav čini novi MINI Countryman pionirom u području održive mobilnosti. Nadalje, dostupne su dvije dodatne varijante motora najvećeg i najsvestranijeg MINI modela na američkom tržištu.
MINI Cooper Countryman pogonjen je s trocilindarskim motorom od 134 KS. Četverocilindarski motor modela MINI Cooper S Countryman omogućuje krajnju brzinu od 189 KS. Oba modela dolaze standardno s ručnim mjenjačem sa 6 stupnjeva prijenosa i po želji s automatskim mjenjačem sa 6 stupnjeva prijenosa ili automatskim mjenjačem sa 8 stupnjeva prijenosa (samo za model MINI Cooper S Countryman). Nadalje, i MINI Cooper Countryman i MINI Cooper S Countryman modeli mogu se kombinirati s pogonom na sva četiri kotača ALL4. S istim pogonskim sustavom, novi MINI Clubman model također osigurava jedinstveno zadovoljstvo u vožnji u premium segmentu kompaktnih vozila. Štoviše, njegov jedinstven koncept karoserije osigurava isticanje te iste karoserije u ovoj kategoriji vozila. Četiri bočna vrata i dvoja dijeljena vrata na stražnjoj strani predstavljaju suvremenu interpretaciju klasičnog karavana. Njegova prikladnost za svakodnevno korištenje vozila podcrtana je s pet potpuno razvijenih sjedala, velikim prtljažnikom i fleksibilnom konfiguracijom podnih prostora.

MINI na salonu automobila u Los Angelesu 2017. godine
MINI na salonu automobila u Los Angelesu 2017. godine

Temelj uspjeha marke MINI tijekom posljednjih 15 godina u SAD-u postavljen je zahvaljujući premium modelima u segmentu malih automobila. Originali u ovom segmentu vozila razlikuje se kroz kvalitetan motor, tehnologiju šasije, vrhunsku kvalitetu i individualnost. Oplata karoserije verzije s pet vrata uvijek se predstavlja kao model MINI Hardtop s 2 vrata. Dostupan je u SAD-u kao model MINI Cooper sa 134 KS i kao model MINI Cooper S sa 189 KS. Najnoviji model ograničenog izdanja privući će pažnju posjetitelja na model MINI Hardtop s 2 vrata. Na sajmu automobila u Los Angelesu 2017. godine također će biti na raspolaganju i ograničeno izdanje Ice Blue Edition, proizvedeno posebno za SAD. Uz MINI Ice Blue Edition, jedna od najpopularnijih i ikonskih boja MINI karoserije se vraća kao ekskluzivni model MINI Hardtop s 2 vrata. Dostupan kao model Cooper s bijelim krovom i kućištima retrovizora, ili kao model Cooper S sa sportskim dodatkom bočnih pruga i  kućišta retrovizora u Bright Orange boji, model je čisto oličenje klasične modernosti, s bitnim modernim nadogradnjama. Princip pametnog korištenja prostora, koji se koristi od vremena klasičnog Mini modela, konstantno se razvijao do modela MINI Hardtop s 4 vrata. Uz dvoja dodatna vrata, funkcionalnost vozila povećala se za 161 mm dužu karoseriju i tri stražnja sjedala.

Slično kao i model MINI Hardtop s 2 vrata, model MINI Hardtop s 4 vrata dostupan je s dvije varijante motora. Trio malih automobila originala nadopunjavaju se s MINI Cabriom. Model kombinira zadovoljstvo u vožnji karakteristično za marku s ekskluzivnim užitkom otvorene vožnje i, gledajući sadašnju generaciju, to je jedini vrhunski kabriolet u svojoj kategoriji vozila. Otvoreni četverosjed također je dostupan s dvije varijante motora - kao model MINI Cooper Cabrio i kao model MINI Cooper S Cabrio.

MINI na salonu automobila u Los Angelesu 2017. godine
MINI na salonu automobila u Los Angelesu 2017. godine

Najnovija generacija modela John Cooper Works nude pravi osjećaj utrka na cesti. Trenutačno su dostupna četiri vrhunskih sportaša i svi imaju navedene stvari zajedničke: pogonski sustav, šasiju i modeliranje vanjštine i unutrašnjosti izvedeno iz utvrđenog znanja o motorsportu i testirano na trkaćim stazama. MINI John Cooper Works nudi maksimalne performanse u premium malom vozilu. MINI John Cooper Works kabriolet osigurava ekstremno zadovoljstvo u vožnji na otvorenom. Dva izvanredna sportaša u vrhunskom kompaktnom segmentu također su stvorili strast za motorsportom. Modeli MINI John Cooper Works Clubman i MINI John Cooper Works Countryman kombiniraju svoje raznovrsne kvalitete s osobito sportskim izgledom, go-cart voznim karakteristikama i impresivnim zvukom. Oba modela imaju pogon na sve kotače ALL4 kao standard.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA