Vozili smo
  • By: Dalibor Flajpan
  • Foto: Dalibor Flajpan
  • Objavljeno: 10.04.2015 12:00 sati
  • Kratki link: http://bit.ly/2tDGzBJ

Na hrvatsko tržište je došao novi Fiat Doblo - idealna je kombinacija za obrte i tvrtke, gdje se zbog N1 homologacije, PDV i svi troškovi mogu prijaviti kao trošak

Fiat Doblo je izuzetno značajan Fiatov model na hrvatskom tržištu, jer pojedinačno gledano, to je najprodavaniji model u 2014. godini, a i u 2015. do sada. Upravo dolazak novog Dobloa podgrijava nadu kako će jedno od liderskih mjesta biti i dalje zajamčeno za Fiat Doblo. Proizvodi se u tri izvedenica, Cargo, Combi i Panorama, a upravo je Combi napravio najveći pomak na našem tržištu. Sa nosivošću od 750 kg, i registracijom za 5 osoba, idealna je kombinacija za male obrte i tvrtke, gdje se zbog N1 Homologacije, PDV i svi troškovi mogu prijaviti kao trošak.

Novi Fiat Doblo -  idealna je kombinacija za obrte i tvrtke, gdje se zbog N1 homologacije, PDV i svi troškovi mogu prijaviti kao trošak
Novi Fiat Doblo - idealna je kombinacija za obrte i tvrtke, gdje se zbog N1 homologacije, PDV i svi troškovi mogu prijaviti kao trošak

 Do sada je najprodavanija bila verzija Fiat Doblo Combi 1,3 JTD sa 90 KS, po cijeni od 109.900 kuna (sada već stari model). Novi Fiat Doblo Combi s istim 1,3 JTD motorom (sada Euro 5+) ima u seriji više standardne opreme: klima uređaj, servo upravljač, zračne jastuke, električne podizače stakala, centralno daljinsko zaključavanje, ABS+ESP, odbojnike u boji vozila, vanjska ogledala u boji karoserije, priprema i ozvučenje za radio... te tako opremljen sada košta 119.000 kuna. Cijena je i povoljnija, jer za početak prodaje isti opisani model prodaje se po akcijskoj cijeni od 113.500 kuna (popust 5.500 kn), odnosno gotovo po istoj cijeni dosadašnje verzije.

Na hrvatsko tržište je došao novi Fiat Doblo
Na hrvatsko tržište je došao novi Fiat Doblo

Novi Fiat Doblo sada je funkcionalniji, s više performansi i više vrijednosti. To su smjernice koje su odjelu Fiat Professional omogućile konstruiranje vozila u vrhu ove klase u smislu performansi, funkcionalnih značajki, nosivosti, produktivnosti, ekonomičnosti i niskih troškova uporabe. Putnička kabina je sveobuhvatno redizajnirana, s novom prednjom pločom, presvlakama, upravljačem, grafikom ploče s instrumentima i oblogama vrata. Prema funkcionalnosti usmjerena konfiguracija vidljiva je u nizu specifičnih ergonomskih rješenja, od multifunkcionalne prednje klupe za vozača i dvoje putnika, tiše unutrašnjosti, novih informacijsko-zabavnih i navigacijskih sustava i uređaja za nadzor kretanja vozila.

Na hrvatsko tržište je došao novi Fiat Doblo
Na hrvatsko tržište je došao novi Fiat Doblo

Također, kao i kod prethodne generacije, nosivost i volumen novog Dobla su u vrhu ove kategorije. Drugi cilj tijekom razvoja ovog novog Fiat Professional vozila bile su performanse, što je očito iz poboljšane karakteristike okretnog momenta tijekom gradske vožnje (do 40%). Novi Doblò osigurava najbolje upravljanje i udobnost vožnje u svojoj klasi, posebno zahvaljujući Bi-link neovisnom stražnjem ovjesu (ekskluzivno rješenje za ovaj segment).

Na hrvatsko tržište je došao novi Fiat Doblo
Na hrvatsko tržište je došao novi Fiat Doblo

Ponuda također uključuje novu ”EcoJet” izvedbu – opremljenu s 90 KS snažnim Multijet II 1.3 ili 105 KS snažnim Multijet II 1.6 motorom – koja kombinira smanjene troškove uporabe s niskom potrošnjom goriva (smanjenje od 15%). Veliki funkcionalni napredak i porast performansi u kombinaciji s razvijenim mjerama za smanjenje ukupnih troškova vlasništva (uključujući sve troškove od kupnje do prodaje), čine novi Doblò pouzdanim, prepoznatljivim. Pogon je na hrvatskom tržištu sveden na tri turbo dizelskih motora - Multijet II 1.3 (90 KS), Multijet II 1.6 (105 KS), i 135 KS snažan Multijet 2.0 motor. Verzije Cargo i Panorama će biti puštene u prodaju do kraja travnja 2015.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA