Vijesti

Nagrade Red Dot 2018: nova trostruka pobjeda za Kiju

Kia je osvajanjem 3 nova prestižna priznanja Red dot ponovo dokazala vrhunski rad na području dizajna svojih vozila. Sportska limuzina Stinger, kompaktni crossover Stonic i treća generacija gradskog mališana Picanto ove godine odnijeli su pobjede u svojim kategorijama. Međunarodni žiri, koji čine stručnjaci s područja dizajna, Stingera je proglasio za ‘Najbolje od najboljeg’, čime je nagradio njegov izuzetan dizajn. Trostruka pobjeda u 2018. Nastavak je Kijinog uspješnog niza, jer ovaj brend od 2009., kada je kao prvi nagradu osvojio Soul, u svojoj bogatoj kolekciji ima čak 21 nagradu Red Dot. Najnoviji uspjeh dolazi nakon još jednog trostrukog trijumfa – nagrada iF Design, koje je Kia nedavno osvojila.

Nagrade Red Dot 2018: nova trostruka pobjeda za Kiju
Nagrade Red Dot 2018: nova trostruka pobjeda za Kiju

Stinger, dizajniran u Kijinom europskom dizajnerskom centru u Frankfurtu, kombinira klasični gran turismo izgled s prostranom unutrašnjošću. Stinger, za kojeg su dizajneri inspiraciju našli u grand tourerima iz 70-ih godina prošlog stoljeća, donosi elegantne fastback proporcije i mišičav izgled, koji svojim ramenima podsjeća na bocu coca-cole i naglašava pogon na stražnje kotače.
Stonic, Kijin prvi kompaktni crossover, također dizajniran u Frankfurtu, donosi atraktivan i odvažno dizajniran eksterijer, koji je odlično uparen s nešto višim položajem sjedenja i praktičnim SUV izgledom. To je najviše personaliziran Kijin model dosad, jer kupcima pruža širok izbor dvobojnih kombinacija eksterijera i interijera.

Nagrade Red Dot 2018: nova trostruka pobjeda za Kiju
Nagrade Red Dot 2018: nova trostruka pobjeda za Kiju

Treća generacija Picanta – Kijinog najmanjeg modela – u A razred vozila donosi mladolik i energičan karakter. Mališan predstavlja prepoznatljiv dizajn i visokokvalitetnu, visokotehnološku kabinu, s mnoštvom mogućnosti prilagođavanja željama kupaca. Zahvaljujući inteligentnim dizajnerskim rješenjima Picanto se - usprkos svojim skromnim dimenzijama - može pohvaliti najvećom prostranošću u svojoj klasi. Natječaj Red Dot Awards, koji se od 1955. izvodi pod okriljem dizajnerskog centra Ren-Vestfalija, važi kao jedan od najprestižnijih na svijetu na području dizajna. Žiri čini 40 neovisnih stručnjaka među kojima su neovisni dizajneri, profesori dizajna i novinari.
Nagrade Red Dot podjeljuju u tri kategorije (dizajn proizvoda, komunikacijski dizajn i konceptni dizajn), i ocjenjuju ih na osnovu kriterija kao što su inovacije, formalna kvaliteta, funkcionalnost i ekološka primjerenost. Za priznanja za 2018. godinu natjecale su se tvrtke iz 59 zemalja, koje su prijavile više od 6.300 proizvoda. Svečano predstavljanje red dot nagrada održat će se 9. srpnja 2018. u njemačkom Essenu u opernoj kući Aalto, koju je dizajnirao Alvar Aalto.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA