Noviteti

Nissan na Zagreb Auto Show 2018. - novi Leaf, Qashqai ProPILOT i GT-R zvijezde su Nissanova izložbenog prostora

Novi Nissan Leaf, Qashqai ProPILOT i GT-R bit će zvijezde Nissanova izložbenog prostora koji odlično dočarava sposobnost marke da donese uzbuđenje na svim razinama. S novim Leafom, nagrađivanom paletom crossovera Juke, Qashqai i X-trail te superautomobilom GT-R, Nissan potvrđuje status jedne od najinovativnijih i najuzbudljivijih marki u automobilskoj industriji. Osim toga, posjetitelji će imati priliku isprobati na simulatoru revolucionarnu papučicu e-Pedal  koja mijenja način na koji vozimo automobile omogućujući ubrzavanje, usporavanje i potpuno zaustavljanje vozila jednostavnim povećanjem ili smanjenjem pritiska na papučicu gasa. Za privatne kupce pripremljena je i posebna, sajamska ponuda koja obuhvaća posebne cijene i uvjete financiranja s 0% kamate te 7 godina jamstva. Uz novi Leaf i Qashqai ProPILOT, posjetitelji će moći vidjeti i novu Micru, Navaru, Juke i X-trail te legendarni Nissan GT-R.

Novi Nissan LEAF
Novi Nissan LEAF

Novi Nissan LEAF nova je generacija najprodavanijeg električnog vozila bez emisija na svijetu. Od početka prodaje prve generacije modela LEAF 2010. odabralo ga je više od 300.000 kupaca. Sada ovaj posve novi model nudi još veći doseg, privlačniji dinamičan dizajn, najnaprednije sustave za pomoć u vožnji u klasi i više mogućnosti povezivanja. Novi e-motor novog Nissana LEAF razvija 110 kW snage i 320 Nm okretnog momenta dovoljnih za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 7,9 s, čime se smješta u sam vrh C-segmenta u pogledu performansi.

Novi Nissan LEAF
Novi Nissan LEAF

Novi Nissan LEAF ima doseg od 378 km prema normi NEDC. Novi Nissan LEAF usto je prvo električno vozilo homologirano prema normi WLTP*, prema kojoj je s jednim punjenjem ostvario domet od 415 km u gradskoj vožnji. Taj homologacijski postupak preciznije odražava svakodnevne situacije u vožnji. To znači da vozači, zahvaljujući raširenoj mreži brzih punionica CHAdeMO mogu uživati u duljim putovanjima. Punjenje od signala upozorenja do 80 % kapaciteta (brzo punjenje – 50 kW) traje 40 do 60 minuta, a s punionicom Wallbox snage 7 kW od upozorenja do 100 % 7,5 sati.

Hrvatska premijera Nissan Qashqai
Hrvatska premijera Nissan Qashqai

Na zagrebačkom salonu automobila 2018. hrvatsku premijeru imat će Nissan Qashqai opremljen tehnologijom ProPILOT, Nissanovim najnaprednijim sustavom za pomoć u vožnji. Pružanjem pomoći pri upravljanju, ubrzavanju i kočenju, sustav ProPILOT povećava kontrolu nad automobilom. Namijenjen je vožnji u jednom traku autoceste i optimiziran je za vožnju pri malim brzinama tijekom prometnih gužvi i putovanje autocestom. Ovaj sustav smanjuje umor i stres, a povećava sigurnost, općenitu kontrolu i povjerenje vozača koji više ne moraju brinuti o uobičajenim sastavnicama vožnje.

Nissan ProPILOT
Nissan ProPILOT

Sustav ProPILOT Nissanov je prvi korak prema autonomnoj vožnji, ali u slučaju Qashqaija radi se o tehnologiji koja zahtijeva pozornost vozača. Vozač zadržava kontrolu i odgovornost za vozilo. Sustav ProPILOT dostupan je u opciji a 7.500 kn s ručnim i 8.000 kuna s automatskim mjenjačem.

Nissan GT-R
Nissan GT-R

Nissan GT-R uvijek stremi napretku i podiže letvicu u pogledu performansi, upravljivosti i profinjenosti. 3.8-litarski V6 motor s  dvostrukim turbom sada isporučuje 570 KS pri 6.800 o./min i 637Nm  okretnog momenta.    
Nissanov izložbeni prostor nalazi se u paviljonu broj 5 Zagreb Auto Showa.

Nissan GT-R
Nissan GT-R


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA