Predstavljamo
  • By: Davor Kindy
  • Foto: Mercedes-Benz
  • Objavljeno: 18.04.2017 15:00 sati
  • Kratki link: http://bit.ly/2sUIjsU

Nova Mercedes-Benz S-klasa: automobilski uzor u učinkovitosti i udobnosti u salonima se očekuje na jesen 2017. godine

Na izložbi Auto Shanghai nova S-klasa doživjet će svjetsku premijeru s nizom inovacija. Među istaknutim značajkama je potpuno nova ponuda jako učinkovitih motora s nizom novih tehnologija za elektrifikaciju pogonskog sklopa. Intelligent Drive tehnologije poduzele su još jedan korak prema autonomnoj vožnji. A neosporni lider u premium segmentu u smislu udobnosti i wellnessa, u unutrašnjosti postavlja nove standarde. Početak prodaje nove S-klase u Europi započinje u srpnju. Za novu S-klasu planirano je nekoliko novih motora: linijski šest-cilindrični dizelski i benzinski motori kao i novi V-8 biturbo benzinski motor. Uz to, Mercedes-Benz planira plug-in hibrid s električnim dosegom od približno 50 kilometara. U isto vrijeme, svjetsku premijeru doživjeti će revolucionarne tehnologije, kao što su 48-voltni integrirani motor startera i električni booster kompresor.
Ovaj top Mercedes-Benzov model poduzima još jedan veliki korak prema autonomnoj vožnji i Intelligent Drive tehnologije podiže na sljedeću razinu. DISTRONIC Active Proximity Control i Active Steer Assist sada pružaju još udobniju podršku vozaču kod održavanja sigurne udaljenosti i upravljanja. Brzina se sada namješta automatski prije zavoja i križanja. MULTIBEAM LED prednja svjetla i ULTRA RANGE duga svjetla noć pretvaraju u dan. ROAD SURFACE SCAN, detekcija neravnina ispred vozila, te CURVE funkcija zakretanja u zavoju dodatne su jedinstvene značajke S-klase u segmentu luksuznih limuzina. Prodaja nove S-klase počinje u srpnju a u salonima se očekuje na jesen 2017. godine.

Nova Mercedes-Benz S-klasa: automobilski uzor u učinkovitosti i udobnosti
Nova Mercedes-Benz S-klasa: automobilski uzor u učinkovitosti i udobnosti

ENERGIZING kontrola udobnosti po prvi put na svijetu ulazi u serijsku proizvodnju: ova opcijska značajka povezuje razne sustave udobnosti u vozilu, kao što su klima uređaj, ambijentalno osvjetljenje, funkcije masiranja i mirisa i klijentima omogućuju konfiguriranje specifičnog ugođaja koji odgovara njihovom raspoloženju ili potrebama. To unaprjeđuje fizičku udobnost i performanse vozača na cesti.
„Razvoj nove S-klase bio je ekstremno iscrpan. S cijelim nizom novih značajki i funkcija S-klasa ostaje tehnološki pionir“, kaže Ola Källenius, član Upravnog odbora kompanije Daimler AG koji je odgovoran za istraživanja i razvoj Mercedes-Benz automobila.
Ovaj top model iz Mercedes-Benz ponude u 2016. bio je najprodavanija luksuzna limuzina. Od 2013., kompanija je prodala preko 300.000 ovih limuzina. Danas je u ponudi šest različitih karoserijskih izvedbi S-klase.

Nova Mercedes-Benz S-klasa
Nova Mercedes-Benz S-klasa

Moderan luksuz u novoj S-klasi predstavlja manifest maksimalne kvalitete materijala i završne izrade. Status i tehnološka kompetencija sada su još više opipljivi. Svi modeli opremljeni su s novom prednjom maskom: izvedbe sa šest i osam-cilindričnim motorima u prednjoj maski uključuju tri dvostruke prečke kao i okomite trake u sjajno crnoj izvedbi. Limuzina s dugim međuosovinskim razmakom i V-12 motorom na prednjoj maski opremljena je s dodatnim kromiranim okomitim trakama. Nadopunjeni prednji kraj s bogatim kromiranim ukrasnim detaljima ističe izuzetan status modela Mercedes-Maybach. Također, novost predstavlja Maybach logotip između prečki prednje maske. U kombinaciji s novim MULTIBEAM LED prednjim svjetlima (opcijska značajka; detalji su navedeni ispod), S-klasa uključuje tri prepoznatljive svjetlosne baklje kao ekskluzivan dizajnerski element. Novost također predstavlja prednji branik s istaknutim otvorima za zrak i izraženim sportskim izgledom.
U stražnjem dijelu ističu se nove LED lampe stražnjih svjetala s izgledom kristala. One izgledaju kao dragulji i osiguravaju karakteristični dizajn i danju i noću. Svjetlosni šou prilikom otključavanja i zaključavanja vozila, kao i tri vodoravna para optičkih vlakana, također predstavljaju novost. Svi modeli opremljeni su redizajniranim donjim dijelom branika s integriranim vidljivim ukrasnim elementom ispušnih cijevi. Ispušne cijevi su uokvirene s kromiranim ukrasnim elementom, koji se izdužuje cijelom širinom vozila. Standardno ili kao opcija nudi se sedam novih aluminijskih naplataka s promjerima između 17 i 20 inča.

Nova Mercedes-Benz S-klasa
Nova Mercedes-Benz S-klasa

Koncept kontrola i zaslona sa širokim kokpitom i novom generacijom upravljača
Unutrašnjost nove S-klase karakteristična je po dva zaslona visoke razlučivosti, svaki s dijagonalom od 12,3 inča. Vizualno se ova dva zaslona ispod zajedničkog staklenog pokrova spajaju u jedan široki kokpit, koji kao središnji element ističe vodoravnu orijentaciju unutrašnjeg dizajna. Kao ploča s instrumentima, ovaj široki kokpit uključuje veliki zaslon s virtualnim instrumentima u direktnom vidnom polju vozača kao i središnji zaslon iznad središnje konzole. Zbog toga što je kokpit potpuno digitalan, vozač može odabrati tri različita stila prikaza („Classic", „Sporty" i „Progressive“) te također konfigurirati informacije i prikaze povezane s njima. Nova S-klasa ima na dodir osjetljive kontrole na upravljaču. One odgovaraju na klizne pokrete kao na pametnom telefonu i vozaču omogućuju kontrolu kompletnog informacijsko-zabavnog sustava bez skidanja ruku s upravljača. Informacijsko-zabavnim sustavom također se može upravljati preko dodirne površine s kontrolorom na središnjoj konzoli i preko LINGUATRONIC glasovnih kontrola. Upravljanje DISTRONIC sustavom i tempomatom direktno preko upravljača predstavlja još jednu novu značajku.

Nova Mercedes-Benz S-klasa
Nova Mercedes-Benz S-klasa

Autentični materijali i pedantna briga za detalje
Unutrašnjost S-klase definiraju materijali visoke kvalitete. Oni na primjer, ovisno o paketu opreme, uključuju drvo otvorenih pora kao i kožom presvučene obloge i gornje rubove vrata. Još jedna priznata Mercedesova karakteristike jasno je uočljiva i izgledu i osjećaju visoke kvalitete, kreiranom uz pomoć pedantne brige za detalje i završnu izradu. Koncept materijala i boja također je pažljivo složen i uključuje široki raspon smeđih tonova, uključujući nove kombinacije boja kao što su magma siva/espresso smeđa ili mahagonij smeđa/svilena bež.

Nova Mercedes-Benz S-klasa
Nova Mercedes-Benz S-klasa

Atmosfere osvjetljenja u 64 boja
Kao i prije, unutrašnje osvjetljenje koristi samo dugotrajnu, štedljivu LED tehnologiju. S 64 boje, opcijski prošireno ambijentalno osvjetljenje nudi bogatstvo individualnih postavki. Na primjer, njime su ukrašeni ukrasni elementi, središnji zaslon, spremište u prednjem dijelu središnje konzole, uleknuće naslona za ruku i džepovi u vratima, prednji i stražnji prostor za noge, stropna kontrolna ploča te visokotonski zvučnici kada je vozilo opremljeno s Burmester® High-End 3D Surround Sound sustavom. Svi modeli S-klase standardno se opremaju KEYLESS funkcijom paljenja. To također uključuje predstavljanje nove atraktivne generacije ključeva sa sjajno crnim ili bijelim dizajnom i različitim ukrasnim okvirima.

Nova Mercedes-Benz S-klasa
Nova Mercedes-Benz S-klasa

Prvi na svijetu: wellness tijekom vožnje
ENERGIZING kontrola udobnosti po prvi put na svijetu ulazi u serijsku proizvodnju: ova opcijska značajka spaja razne sustave udobnosti vozila. Ona sustavno koristi funkcije klima uređaja (uključujući mirise) i sjedala (grijač, provjetravanje, masaža), zidno grijanje kao i svjetlosnu i glazbenu atmosferu i omogućuje specifičnu wellness postavu, skrojenu prema raspoloženju i potrebama klijenta. To unaprjeđuje fizičku udobnost i performanse vozača tijekom vožnje i tijekom stanki. ENERGIZING udobnost možete iskusiti u svojim sjedalima, ovisno o opremi.
Moguće je odabrati šest programa:
- Freshness - svježina
- Warmth - toplina
- Vitality - vitalnost
- Joy - radost
- Comfort - udobnost
- Training (tri sesije – opuštanje mišića, aktivacija i balans mišića – svaka s nekoliko vježbi)

Nova Mercedes-Benz S-klasa
Nova Mercedes-Benz S-klasa

Svi programi traju deset minuta. Oni su vizualizirani na glavnoj jedinici s grafikom u boji, te prikladnom glazbom u pozadini. U svaki program je spremljeno pet pjesama. Na primjer, ključna funkcija programa „Vitality” je brza glazba s mnogo taktova u minuti. Na primjer, repertoar S-klase time uključuje pjesmu „Feelin' Good" Leona Riskina. Ako je dostupan osobni izbor glazbe, npr. preko medijskog sučelja, sustav u pozadini analizira glazbu i pjesme dodjeljuje pojedinom programu ovisno o bpm (beats per minute) parametru. Individualne funkcije programa mogu se deaktivirati. ENERGIZING kontrola udobnosti također uključuje ambijentalno osvjetljenje, koje je harmonično skrojeno prema svakom pojedinom dizajnu prikaza. Svjetlost unutrašnjost ukrašava kao umjetničko djelo stvarajući svjetove boja s različitim bojama. Ovi svjetovi boja mogu se privremeno zamijeniti sa specijalnim efektima – na primjer, vozaču dobrodošlicu pruža specijalna svjetlosna atmosfera.

Nova Mercedes-Benz S-klasa
Nova Mercedes-Benz S-klasa

Uz to, sustav klima uređaja pokazuje je li temperatura namještena više ili niže, uporabom boja ambijentalnog osvjetljenja. Svjetlina LED lampi se prilagođava na sličan način i može se namjestiti u pet razina i četiri zone: široki kokpit, područje prednjih sjedala, stražnji dio kabine ili sve. Kao rezultat, ambijentalno osvjetljenje generira pozitivni svjetlosni efekt na blagostanje putnika dok su na cesti. To ovu značajku opreme čini ključnim dijelom ENERGIZING kontrole udobnosti sa svojim prilagođenim programima. Uz to, ambijentalno osvjetljenje kreira emocionalno privlačne kontraste i unutrašnjost strukturira u razine, dok 64 boje, deset svjetova boja i tri različite zone osvjetljenja (prostor za noge, razina ukrasnih elemenata i široki kokpit) omogućuju avangardnu scenu osvjetljenja sa spektakularnim promjenama boja.

Nova Mercedes-Benz S-klasa
Nova Mercedes-Benz S-klasa

Mercedes-Benz S 560 4MATIC (kombinirana potrošnja goriva: 8.5 l/100 km; kombinirane CO2 emisije: 195 g/km) i Mercedes-Maybach S 560 4MATIC (kombinirana potrošnja goriva: 9,3 l/100 km; kombinirane CO2 emisije: 209 g/km): Novi V-8 na startnu liniju dolazi s 345 kW (469 KS) i 700 Nm. Ovaj novi biturbo motor jedan je od najštedljivijih V-8 benzinskih motora na svijetu i približno troši deset posto manje goriva od prethodnika. Radi smanjenja potrošnje goriva, pod djelomičnim opterećenjem uz pomoć CAMTRONIC sustava upravljanja ventilima istovremeno se deaktiviraju četiri cilindra novog V-8 motora. To smanjuje takozvane gubitke ciklusa plina te unaprjeđuje ukupnu učinkovitost četiri aktivna cilindra pomicanjem radne točke prema većim opterećenjima. Turbopunjači, ugrađeni u V otvor između redova cilindara, predstavljaju još jednu specijalnu značajku. Mercedes-AMG S 63 4MATIC+ (kombinirana potrošnja goriva: 8,9 l/100 km; kombinirane CO2 emisije: 203 g/km): za superiorne performanse uz značajno smanjenju potrošnju, AMG 4.0-litreni V-8 biturbo motor sa sustavom za deaktiviranje cilindara zamjenjuje prethodni 5.5-litreni V-8 biturbo. Unatoč manjoj zapremini, novi motor razvija snagu od 450 kW (612 KS).

Nova Mercedes-Benz S-klasa
Nova Mercedes-Benz S-klasa

Najsnažniji dizelski automobil u Mercedes-Benzovoj povijesti: U modelima Mercedes-Benz S 350 d 4MATIC (kombinirana potrošnja goriva: 5,5 l/100 km, kombinirane CO2 emisije: 145 g/km) i S 400 d 4MATIC (kombinirana potrošnja goriva: 5,6 l/100 km, kombinirane CO2 emisije: 147 g/km), svoj debi doživjeti će novi linijski šest cilindrični dizelski motor. Dolazi u izvedbama s dvije snage od 210 kW (286 KS) i 600 Nm kao i 250 kW (340 KS) i 700 Nm. Iako ima značajno više snage od prethodnika, novi motor troši preko sedam posto manje goriva. Specijalne prednosti ovog tehnološki naprednog motora iz dizelske obitelji uključuju stepeničasti proces sagorijevanja, dvostupanjski turbopunjač i po prvi put CAMTRONIC promjenjivo upravljanje ventilima. Njegova konstrukcija uključuje kombinaciju aluminijskog bloka motora i čelične klipove, kao i dodatno unaprijeđeni NANOSLIDE® premaz stjenki cilindara.

Nova Mercedes-Benz S-klasa
Nova Mercedes-Benz S-klasa

Ovaj novi šest-cilindrični dizelski motor projektiran je da bude sukladan budućim propisima o emisijama (RDE – Real Driving Emissions). Sve komponente, bitne za učinkovito smanjenje emisija instalirane su direktno na motor. Pristup integrirane tehnologije, koji kombinira stepeničasti proces izgaranja, dinamičnu višesmjernu recirkulaciju ispušnih plinova i sklop za dodatni tretman ispušnih plinova u blizini motora, po prvi put u kombinaciji s promjenjivim upravljanjem ventilima, omogućuje dodatno smanjenje potrošnje s niskim emisijama. Zahvaljujući izoliranoj konfiguraciji u blizini motora, dodatni tretman ispušnih plinova sada ima niske toplinske gubitke i ekstremno povoljne radne uvjete.

Nova Mercedes-Benz S-klasa
Nova Mercedes-Benz S-klasa

U planu su dodatni tehnološki napredni motori
Dodatno na prije spomenute motore, za novu S-klasu u planu su novi pogonski sklopovi: linijski šest- cilindrični benzinski motori kao i plug-in hibrid s dosegom na električni pogon od približno 50 km. U isto vrijeme, svjetsku premijeru doživjeti će revolucionarne tehnologije, kao što su 48-voltni integrirani motor startera i električni booster kompresor.

Novi linijski šest-cilindrični benzinski motor (M 256): Novi linijski šest-cilindrični benzinski motor predstavlja pravi primjer procesa elektrifikacije i uključuje 48-voltni izvor napajanja. Nova inteligentna prisilna indukcija koja uključuje električni booster kompresor, kao i integrirani starter alternator osiguravaju izvanrednu isporuku snage bez turbo rupe. Integrirani starter alternator odgovoran je za hibridne funkcije, kao što su pojačanje ili obnavljanje energije, uz uštede goriva koje su prethodno bile rezervirane za visoko-naponsku hibridnu tehnologiju. Uzimajući sve u obzir, novi R-6 motor osigurava performanse osam-cilindričnog motora uz značajno nižu potrošnju goriva.
Sustavna elektrifikacija uklanja potrebu za remenskim pogonom pomoćnih komponenata ispred motora, što smanjuje njegovu ukupnu dužinu. Kompaktna konstrukcija, zajedno s fizičkim odvajanjem usisa/ispuha, kreira prostor za sklop naknadnog tretmana ispušnih plinova u blizini motora. 48-voltni izvor napajanja ne služi samo za napajanje većih potrošača, kao što su pumpa za vodu i kompresor klima uređaja, nego i integriranom starteru alternatoru, koji također isporučuje energiju bateriji uz pomoć učinkovite obnove energije. Novi linijski šest-cilindrični motor dolazi u dvije izvedbe različitih snaga.

Nova Mercedes-Benz S-klasa
Nova Mercedes-Benz S-klasa

Nadopunjeni plug-in hibridi pogonski sklop: Zahvaljujući značajno povećanom kapacitetu baterije od 13,3 kWh, cilj je povećanje dosega samo na električni pogon do približno 50 km. U kombinaciji s novom Mercedes-Benz Wallbox, ugrađeni 7,2 kW punjač omogućuje puno brže punjenje baterije.
Intelligent Drive: sljedeći korak u razvoju sustava pomoći u vožnji
Nova S-klasa poduzima još jedan veliki korak prema autonomnoj vožnji, podižući Mercedes-Benz Intelligent Drive tehnologije na sljedeću razinu. DISTRONIC Active Proximity Control i Active Steering Assist sustavi sada još više pružaju podršku vozaču u održavanju sigurne udaljenosti i pri upravljanju. Brzina vozila sada se automatski namješta prije zavoja i križanja. Također, tu je značajno poboljšani Active Lane Change Assist sustav i dodatne funkcije Active Emergency Stop Assist sustava.
Zahvaljujući unaprjeđenim sustavima kamere i radara, nova S-klasa sada ima još bolji pogled na prometnu situaciju. Uz to, po prvi put se koriste podaci zemljovida i navigacije kako bi se izračunalo ponašanje u vožnji.
To znači da je DISTRONIC Active Proximity Assist u mogućnosti pomoći vozaču u mnogim situacijama na ruti i praktično namjestiti brzinu vozila.
„Assistance Graphics" izbornik na ploči s instrumentima vozaču ukratko prikazuje koje funkcije pomoći su odabrane i na koje situacije u vožnji sustavi trenutno reagiraju. Jasno razumljive ikone pružaju informacije na zaslonu kao i na head-up prikazu. Svim funkcijama sada se upravlja preko upravljača. Novi Driving Assistance paket uključuje, ali nije ograničen na sljedeće funkcije:

Nova Mercedes-Benz S-klasa
Nova Mercedes-Benz S-klasa

- DISTRONIC Active Proximity Assist koristi značajno više podataka zemljovida i navigacije i vozaču može pomoći ovisno o ruti te praktično namjestiti brzinu vozila.
- Active Steer Assist funkcija je značajno poboljšana u cijelom rasponu performansi, što je rezultiralo uočljivim prednostima za klijenta.
 - Active Lane Change Assist funkcija je značajno nadopunjena. Sada je za promjenu vozne trake dovoljno dodirnuti ručicu pokazivača smjera. Ova promjena vozne trake izvodi se unutar sljedećih deset sekundi i prikazuje se na ploči s instrumentima s odgovarajućim vizualnim prikazom, ako sustav senzora vozila ne detektira bilo kakva vozila u odgovarajućoj sigurnosnoj zoni, koje vozač možda nije primijetio.
- Active Emergency Stop Assist funkcija ako detektira da vozač više aktivno ne vozi vozilo, koči vozilo do zaustavljanja uz aktivnu Active Steer Assist funkciju.
- Praćenje vozila u koloni: U stani-kreni prometu na autocestama i sličnim cestama sada su moguća zaustavljanja do 30 sekundi, unutar kojih se S-klasa automatski pokrene i slijedi promet (u kombinaciji s Active Parking Assist).
- Traffic Sign Assist: Znakovi ograničenja brzine i potencijalne zabrane pretjecanja prikazuju se za trenutnu dionicu rute uporabom sustava prepoznavanja slika i informacija s digitalnih zemljovida navigacijskog sustava. Brzina vozila uspoređuje se s ograničenjima brzine. Ako vozač tako namjesti, u slučaju prekoračenja granične brzine aktiviraju se vizualna/vizualno-akustična upozorenja. Također se prepoznaju znakovi pogrešnog smjera. Ako se u području pješačkog prijelaza detektiraju ljudi, pojavljuje se dodatno upozorenje. Ovisno o odgovarajućim nacionalnim propisima o sigurnosti u prometu, Remote Parking Assist vozaču omogućuje manevriranje vozila u uska parkirna mjesta ili garaže uporabom pametnog telefona, kako bi se olakšao ulazak i izlazak iz vozila. Vozilo se može manevrirati u paralelna i poprečna parkirna mjesta prema naprijed i unazad. Manevriranje iz poprečnog parkirnog mjesta također je moguće ako se na primjer vozač vrati i vidi da je blokiran. U Explore režimu vozilo se može manevrirati ravno naprijed ili unazad do petnaest metara, uz izbjegavanje detektiranih prepreka malim korekcijama u sustavu upravljanja.
Kvaliteta vožnje: poboljšan MAGIC BODY CONTROL sada i s CURVE funkcijom
S-klasa je 2013. godine sa sustavom ROAD SURFACE SCAN poslala snažnu poruku tehnološke superiornosti. Ovaj sustav detektira izbočine ispred vozila i prema tome namješta ACTIVE BODY CONTROL ovjes. U novoj S-klasi ova kontrola ovjesa dodatno je unaprjeđena: stereo kamera sustava sada još temeljitije skenira cestu, čak i u sumrak i pri brzinama do 180 km/h. Drugo unaprjeđenje udobnosti predstavlja CURVE funkcija naginjanja u zavojima, koja je po prvi put dostupna u S-klasi. Karoserija se naginje prema unutrašnjosti zavoja za 2,65 stupnjeva i time smanjuje centrifugalne sile, koje putnici osjećaju.

Nova Mercedes-Benz S-klasa
Nova Mercedes-Benz S-klasa

Pogled na velike udaljenosti: MULTIBEAM LED prednja svjetla s ULTRA RANGE dugim svjetlima
U 2013., S-klasa je postala prvi automobil koji je kao izvore svjetlosti koristio isključivo LED lampe. Ovaj inteligentni sustav osvjetljenja sad je opcijski dostupan s MULTIBEAM LED prednjim svjetlima i ULTRA RANGE dugim svjetlima. Ova ULTRA RANGE duga svjetla emitiraju maksimalni intenzitet svjetlosti koji je dozvoljen zakonom, što rezultira svjetlinom dugih svjetala koja ostaje iznad referentne vrijednosti od 1 luxa na udaljenosti od preko 650 metara. Za vozača to znači jasno poboljšanje već izvrsnih svjetlosnih performansi trenutnih MULTIBEAM LED sustava. Adaptive High-Beam Assist Plus funkcija dio je ovog inteligentnog sustava osvjetljenja. Ona vozačima omogućuje vožnju s konstantno upaljenim dugim svjetlima bez zasljepljivanja drugih sudionika u prometu. U slučaju nailaska vozila iz suprotnog smjera ili vozila ispred, LED lampe modula dugih svjetala MULTIBEAM LED sustava se djelomično isključuju, maskirajući područje svjetlosnog snopa U oblika. Drugi dijelovi ceste nastavljaju biti osvjetljenje dugim svjetlima (djelomična duga svjetla).
Bežično punjenje pametnih telefona i nova Concierge usluga
Nova generacija informacijsko-zabavnih sustava također proširuje telefonske opcije: uz pomoć komunikacije u bliskom polju, pametni telefon se pretvara u digitalni ključ vozila i kontrolor za parkiranje (pogledajte iznad). Mobilni telefoni mogu se standardno puniti bežično i bez držača telefona. Uz to, Multifunction Telephony (opcijska značajka) omogućuje spajanje mobilnih telefona s vanjskom antenom vozila. Bežično punjenje radi sa svim mobilnim uređajima koji podržavaju ili se mogu naknadno opremiti da podržavaju Qi standard punjenja. Površina za punjenje integrirana je u pretinac u prednjem dijelu središnje konzole. Bežično punjenje je također opcijski dostupno u stražnjem dijelu središnje konzole. „Business Telephony in the Rear" značajka opreme proširena je dodatnim funkcijama kao što su spajanje drugog mobilnog telefona i prijenos poziva između prednjih i stražnjih putnika. Bluetooth slušalice također su redizajnirane.

Prednji i stražnji putnici sada imaju više opcija primanja i slanja poruka. Oni sada mogu primati, slati, prosljeđivati i koristiti opciju „glas u tekst“ za diktiranje tekstualnih poruka. Telefonski brojevi u tekstualnim porukama i integrirane web adrese mogu se koristiti za dodatne akcije. Poruke se također prikazuju kao skočni prozori u desnoj polovici širokog zaslona kokpita. Druga nova značajka je obavještavanje porukom ako je vozilo oštećeno na parkiralištu. Senzori vozila detektiraju ovu situaciju i aktiviraju slanje tekstualne poruke na unaprijed upisani broj telefona. Burmester® High-End 3D Surround Sound sustav ukupne snage 1520 wata proširen je zvučnikom u stropnoj kontrolnoj ploči i dva zvučnika sa strane. Nova Concierge usluga osobnog asistenta, Mercedes me connect klijentima osigurava mnoštvo individualnih usluga: od rezervacija stola u restoranu do naputaka o turističkim rutama, do skupljanja informacija o kulturnim ili sportskim događanjima i slanja navigacijskih odredišta direktno u vozilo. Registrirani korisnici mogu uspostaviti telefonsku vezu s Concierge uslugom na 20 jezika u cijeloj Europi, pritiskom na „Info“ tipku na stropnoj kontrolnoj ploči ili preko Mercedes me aplikacije. Osobni asistent će se pobrinuti o svemu ostalome.
Prodaja nove S-klase počinje u srpnju a u salonima se očekuje na jesen 2017. godine.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA