Noviteti

Nova rally verzija VW Polo GTI R5 sastavlja se ručno

Prije početka rally sezone  2018, Volkswagen je pokazao svoj novi adut - VW Polo GTI R5. Temelji se na novoj šestoj generaciji Pola, a njegova izrada započela je početkom 2017. godine, a novi automobil predstavljen je javnosti po prvi put u prosincu 2017. Zanimljivost je kako se ovaj nabrijani relijaš za svjetsku scenu s pogonom na sva četiri kotača sklapa ručno i kako je već sad interes kupaca veći od mogućnosti koju daje Volkswagen. Najme, za ovu 2018. rally sezonu kupcima je na raspolaganju samo 15 primjeraka koji su već razgrabljeni. Nova rally verzija VW Polo GTI R5 u biti je nastavak razvoja prethodnika koji je osvojio četiri svjetska naslova u WRC-u.

Prvih 15 primjeraka od ukupno limitirane serije od 272 primjeraka CW polo GTI R5 bit će isporučeno kupcima u drugoj polovici 2018. godine. Tako se zna kako će tri primjerka u Austriju, u tim Baumschlager Rallye & Racing GmbH kojeg vodi austrijski prvak Raimund Baumschlager (osvojen 2017. Rally Championship s Polo R WRC-om). Tri automobila su prodani timovima iz Belgije (dva idu u BMA i jedan Polo GTI R5 je za THX Racing). Dva Polo GTI R5 odlaze u Printsport Oy team u Finskoj. Daljnja dva Polo GTI R5 će voditi HK Racing tim u Italiji. Po jedan rally GTI će biti poslan u Portugal i Švedsku. Čak 3 primjerka idu na put dugačak 11.000 km, jer će završiti u Paragvaju u kojem će ga koristiti Volkswagen Paragvaj za utrke u domaćem nacionalnom prvenstvu.

Cestovni VW Polo GTI (147 kW/200 KS) u društvu rally verzije VW Polo GTI R5 (200 kW/272 KS)
Cestovni VW Polo GTI (147 kW/200 KS) u društvu rally verzije VW Polo GTI R5 (200 kW/272 KS)

Podsjetimo novi VW Polo GTI R5 pokreće 1,6-litarski četverocilindrični benzinski turbo motor s direktnim ubrizgavanjem goriva smješten poprečno ispred prednje osovine. Ovaj snagator razvija respektirajućih 200 kW (272 KS) uz najveći okretni moment 400 Nm. Za prijenos snage na sva četiri kotača zadužen je sekvencijalni mjenjač sa pet stupnjeva prijenosa. Rally bolid težak je 1.230 kg,a s mjesta do stotke ubrza za 4,1 sekunde. Karoserija ima petora vrata i proizvodi se u Pamploni u Španjolskoj, a cijelo vozilo se završava ručnim radom u Hanoveru prema FIA pravilima za rally R5 (nema prodaje cestovne verzije), te se očekuje homologacija tijekom ovog ljeta.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA