Noviteti

Nova Seat Ateca – istinski SUV na Zagreb Auto Showu 2018

Nova Seat Ateca savršen je suputnik za svestran i aktivan životni stil. Prvo SUV vozilo ove španjolske marke uistinu oduševljava jasnim, dinamičnim karakterom i istinskom svestranošću. Njegov je dizajn samopouzdan i profinjen, dok njegova visokokvalitetna unutrašnjost svako putovanje pretvara u istinski užitak. Opširni paket najsuvremenijih sustava i tehnologija potpore poboljšava sigurnost i udobnost te Atecu čini jednim od najinovativnijih SUV vozila u tome segmentu. Izvanredna kvaliteta, precizna proizvodnja i vrlo atraktivan omjer uloženog i dobivenog znače da je Ateca istovremeno i čistokrvni Seat. Seat Ateca bit će raspoloživa prije ljeta u Njemačkoj i Španjolskoj, a zatim će se postupno lansirati i na druga tržišta. Ateca na hrvatsko tržište stiže početkom listopada 2016. Isporučivat će se s benzinskim i dizelskim motorima koji sežu od 85 kW / 115 KS do 140 kW / 190 KS, s pogonom ili na prednje ili na sve kotače te s ručnim ili automatiziranim DSG mjenjačima. Izdašan portfelj tehnoloških opcija proteže se od punih LED glavnih svjetala preko cijelog niza sustava potpore, poput inovativne potpore kod prometnog zastoja i novorazvijenog sustava Emergency Assist, sve do paketa infotainment sustava najnovije generacije s 8“ dodirnim zaslonima i povezivošću Full Link. Tri linije opreme nude boje i materijale vrhunske kvalitete koji će odgovarati svačijem ukusu, a najekskluzivnija svakako će biti Ateca Xcellence. U skladu s tradicijom marke Seat, naziv modela Ateca usidren je u španjolskom zemljopisu. Mjesto ATECA nalazi se zapadno od Zaragoze, u samome srcu Iberskog poluotoka.

Nova Seat Ateca – istinski SUV na Zagreb Auto Showu 2018
Nova Seat Ateca – istinski SUV na Zagreb Auto Showu 2018

Dizajn modela Ateca zaista je nezamjenjiv. Tipični jezik dizajna marke Seat i kod ovog se SUV vozila sastoji od kombinacije dinamičnosti i funkcionalnosti. Brojni elementi, poput rešetke hladnjaka u obliku trapeza, bočni spojleri s minimalnim promjerima i maksimalnom oštrinom te svjetlosne signature u obliku trokuta tipične su za ikone ove marke, kao što je model Leon. No unatoč tome je svaki detalj pomno uzdignut na sljedeću razinu za novu Atecu.
'Ateca je automobil koji se mogao izraditi samo u Barceloni – i to od marke koja je u pokretu te s dizajnom koji strast povezuje s preciznošću,” kaže Alejandro Mesonero-Romanos, voditelj Odjela za dizajn marke Seat. „Dizajn modela Ateca odiše jasnom oštrinom te utjelovljuje silovitu energiju. Te izvrsne performanse odražavaju se u svakom detalju te predstavljaju snažni karakter marke Seat.'
Prednji kraj modela Ateca stoga je 100 posto Seat, a opet 100 posto SUV. Velika, visoko smještena rešetka hladnjaka pršti od samopouzdanja, dok jasno oblikovana svjetla te izdašne mlaznice za zrak dodatno naglašavaju dinamične karakteristike modela Ateca. No ovo SUV vozilo marke SEAT istovremeno odlikuje širok, sportski nastup koji odiše stabilnošću i pouzdanošću. Tipične značajke marke Seat uključuju opcijska puna LED glavna svjetla s njihovom iznimno ugodnom bojom svjetla te izvanrednim sjajem. U kombinaciji s trokutastim izgledom LED svjetala za dnevnu vožnju ukupni je dojam uistinu nepogrješiv. Kod modela Ateca i žmigavci postaju sastavnim dijelom svjetlosne signature. Najsuvremenija tehnologija i emotivno iskustvo idu ruku pod ruku u vozilu Seat Ateca. Jedan primjer toga je „svjetlo dobrodošlice“. Čim otključate vrata, LED diode u vanjskim osvrtnim zrcalima osvjetljuju područje oko vrata te projiciraju naziv vozila Ateca te njegovu siluetu na tlo. Bočni profil nepogrješivo odiše dinamikom i snagom novog modela marke Seat. Precizne linije s iznimno oštrim promjerima surađuju s glatko izvedenim oblicima, kao što su one oko donjeg područja vrata, čime se ne očituje samo izniman osjećaj za oblike njegovih dizajnera već i stručnost mehaničara i proizvodnih stručnjaka tvrtke Seat. Okviri kućišta kotača u blago pravokutnom obliku te uokvireni crnom bojom na izvrstan način ističu kotače veličine promjera i do 19“. Prozorska linija uokvirena kromom te sa zaobljenjem duž stražnjeg ruba bočnih prozora automobil istovremeno opskrbljuje još dužom i elegantnijom linijom. Vanjska osvrtna zrcala smještena su na liniji ramena na vratima – detalj koji je inače rezerviran samo za sportske automobile. Za marku Seat također je tipičan iznimno markantan stražnji kraj s izrazito nisko smještenim udubljenjem za registarsku pločicu. LED svjetla blago su zaobljena prema gore na vanjskim krajevima radi naglašavanja snažne linije ramena vozila Ateca. Vrlo niski utovarni rub na stražnjem dijelu označava iznimnu pažnju koja je posvećena vrhunskoj funkcionalnosti.

Nova Seat Ateca – istinski SUV na Zagreb Auto Showu 2018
Nova Seat Ateca – istinski SUV na Zagreb Auto Showu 2018

Unutrašnjost je savršeno usklađena s vanjskim dizajnom. Ona također odiše elegantno profinjenim, no svejedno dinamičnim karakterom s istim, jedinstvenim osjećajem stabilnosti i sigurnosti na koji se oslanjaju SUV vozači. Ključni faktori su uzdignuti položaj sjedala te jasno vidljivi prednji kraj vozila i stabilne obloge na pragovima vrata. Kokpit ima horizontalnu liniju koja je jasno usmjerena prema vozaču. Kontrole su smještene blizu jedna drugoj, dok su elementi za prikazivanje sadržaja, poput infotainment zaslona koji mjeri i do 8“, udaljeni samo jedan pogled. Visoka središnja konzola dodatni je primjer načina na koji Ateca kombinira osjećaj blizine i stabilnosti SUV vozila s okretnim osjećajem skraćene ručice mjenjača. Svjetlo je još jedna dodatna značajka u unutrašnjosti. Novo ambijentalno osvjetljenje s izgledom „vodopada“ u vratima putnicima na raspolaganje stavlja osam različitih boja za prilagodbu na individualne preferencije. S vanjskom dužinom od 4,36 metara, Ateca nudi najbolju iskorištenost prostora u segmentu, i to s najvećom dužinom unutrašnjosti i prtljažnikom zapremine od 510 litara u standardnoj konfiguraciji ili od 485 litara u verzijama 4Drive. Dvostruka podnica utovarnog prostora izvrsna je za očuvanje reda, dok se preklopivim stražnjim sjedalima može upravljati iz prtljažnika, osiguravajući jednostavnu i svestranu iskorištenost unutrašnjosti. Karoserija je izvanredna ne samo zbog iznimne svestranosti već i zbog njezine inteligentne lake konstrukcije. Nova Ateca također se ubraja među najlaganija vozila u njezinom segmentu, zbog čega se odlikuje okretnim iskustvom vožnje ne samo u gradskim prometnim uvjetima.

Nova Seat Ateca
Nova Seat Ateca

Jednom kad vozač uđe u vozilo, osvijetljeni obruč oko gumba za pokretanje pulsira poput otkucaja srca – označavajući na taj način da je Ateca u potpunosti spremna na novu cestovnu pustolovinu. Seat Drive Profile nadohvat je ruke kako bi Atecu prilagodio trenutačnoj voznoj situaciji, cestovnim uvjetima i osobnim preferencijama – s tipkom Driving Experience na središnjoj konzoli koja nudi profile Normal, Sport, Eco i Individual. Modeli Ateca sa sustavom 4Drive imaju dodatnu prednost profila Snow i Offroad, kao i funkciju potpore za vožnju nizbrdo. Daljnja praktična značajka je električni poklopac prtljažnika koji se može otvoriti pokretom noge i – po prvi puta – zatvoriti na isti način. Još jedna vrlo korisna opcija je sustav grijanja vozila u stanju mirovanja s daljinskim upravljačem i funkcijom predodabira. Potpora kod prometnog zastoja: ova funkcija potpore čini kretanje u prometu s čestim zaustavljanjima i kretanjima uvelike podnošljivijim. Kod zamornih „brzina prometnog zastoja“, Ateca automatski upravlja, ubrzava i koči unutar granica sustava. Kod većih brzina do otprilike 60 km/h sustav pruža potporu s kontrolom brzine i zadržavanjem vozila na voznom traku. No vozačeve ruke svejedno moraju ostati na kolu upravljača.
Način funkcioniranja: sustavi koji tvore osnovu potpore kod prometnog zastoja su Lane Assist i automatska regulacija razmaka ACC. Potpora kod prometnog zastoja također nudi funkciju automatskog zadržavanja vozila na voznom traku kod brzina manjih od 60 km/h. Sustav ne samo da protuupravlja kako bi ispravio pravac kretanja nakon što Ateca napusti svoj vozni trak već sustav Lane Assist također zadržava ovaj SUV u sredini voznog traka ili alternativno „uči“ vozačev željeni položaj. Automatska regulacija razmaka ACC također je ugrađena u potporu kod prometnog zastoja, što znači da se kočenje i ubrzavanje provode automatski kad je sustav ACC aktivan u prometu s čestim zaustavljanjima i kretanjima. Sustavi ACC i Lane Assist objedinjuju se u potporu kod prometnog zastoja, čime se jamči potpomognuto uzdužno i bočno vođenje. Automobil stoga automatski upravlja, ubrzava i koči – međutim samo dok vozač drži svoje ruke na kolu upravljača te je spreman i sposoban intervenirati u bilo kojem trenutku. ACC sa sustavom Front Assist: radarski upravljani sustav automatske regulacije razmaka ACC automatski regulira razmak prema vozilu koje se nalazi ispred vašeg, i to unutar granica sustava. On igra važnu ulogu posebice na dugačkim putovanjima autocestom tako što vozaču smanjuje stres i pruža opuštenost. Unutar određenog raspona brzina, integrirani sustav Front Assist može skrbiti za samostalno kočenje u opasnim situacijama.

Nova Seat Ateca
Nova Seat Ateca

Jedan dio sustava Front Assist čini City funkcija kočenja u nuždi sa sustavom zaštite pješaka. I dok sustav Front Assist upravlja kod većih brzina kako bi upozorio na preveliku blizinu do vozila koje vozi ispred vašeg te moguće sudare, po potrebi automatski kočeći vozilo, City funkcija kočenja u nuždi preuzima ovu zadaću u gradskom prometu. Ranije je City funkcija kočenja u nuždi prepoznavala samo vozila. No dodatno razvijeni sustav u novoj Ateci također prepoznaje pješake.
A taj sustav funkcionira na sljedeći način:
- Sigurnost na autocesti: Sustav Front Assist koristi se radarskim senzorom integriranim u prednji dio automobila kako bi stalno nadzirao udaljenost od prometa ispred vašeg vozila. Sustav pruža vozaču potporu u kritičnim situacijama tako što aktivira kočnice te dojavljuje potrebu za reakcijom preko vizualnih i zvučnih upozorenja te, u drugom koraku, kratkim trzajem. Ako vozač presporo koči, sustav Front Assist stvara kočioni tlak koji bi bio potreban za izbjegavanje sudara. Ako vozačeva reakcija u potpunosti izostane, sustav Front Assist automatski aktivira kočnice.
- Sigurnost u gradu: City funkcija kočenja u nuždi sa sustavom zaštite pješaka predstavlja proširenje sustava Front Assist te nadzire područje ispred Atece do brzine od 65 km/h. U slučaju nužde sustav će trenutno i automatski kočiti vozilo. Daljnjim razvojem kombinacije sustava Front Assist i City funkcije kočenja u nuždi sa sustavom prepoznavanja pješaka sada također po prvi put dolazi do suradnje s radarom s prednjom kamerom Atece radi prepoznavanja pješaka uz rubove ceste te i na samoj cesti. Ako City funkcija kočenja u nuždi sa sustavom prepoznavanja pješaka prepozna opasnost od sudara Atece s pješakom, ona vozaču izdaje vizualno i zvučno upozorenje. Ako vozač ne reagira na ovo upozorenje, sustav automatski započinje s kočenjem u nuždi.
- Sustav prepoznavanja prometnih znakova: zahvaljujući kameri i zaslonu integriranima u vozilo nikad nećete propustiti znak za ograničenje brzine ili prometa. Prometni znakovi pouzdano se prepoznaju i prikazuju u kokpitu te na zaslonu navigacijskog sustava.
- Sustav prepoznavanja mrtvog kuta Blind Spot: mijenjanje voznog traka sigurnije je s praktičnim sustavom prepoznavanja mrtvog kuta. Dva radarska senzora nadziru promet iza Atece s obje strane. Vizualni signal u vanjskom osvrtnom zrcalu upozorava vozača na vozila koja se približavaju u mrtvom kutu.
- Sustav upozorenja na bočni promet straga Rear Cross Traffic Alert: izlazak iz parkirnog mjesta predstavlja kritični manevar jer je često teško prepoznati vozila koja se približavaju vašemu. Radarski senzori nadziru bočni promet i upozoravaju na potencijalne sudare.

Nova Seat Ateca
Nova Seat Ateca

Sustav Rear Traffic Alert revolucionira postupak izlaska iz parkirnih mjesta koja su okomita s cestom tako što prepoznaje vozila koja se približavaju slijeva i zdesna. Senzorski modul temeljen na radaru ovog sustava za izlazak iz parkirnog mjesta prepoznaje predmete na udaljenostima i do 25 metara. Sustav za izlazak iz parkirnog mjesta aktivira se čim se promijeni u stupanj prijenosa za vožnju unatrag ili kad se pritisne opcijski raspoloživi gumb kontrole razmaka pri parkiranju (PDC). Ako postoji opasnost od sudara, sustav za izlazak iz parkirnog mjesta trenutno izdaje vizualno upozorenje koje je zatim popraćeno zvučnim upozorenjem. Ako vozač ne reagira na tu situaciju te ako postoji opasnost od izravnog sudara, sustav za izlazak iz parkirnog mjesta pokreće automatski kočioni zahvat koji može ublažiti jačinu sudara. Prikaz iz ptičje perspektive Top View: četiri kamere u prednjoj rešetki hladnjaka, stražnjem braniku i obama vanjskim osvrtnim zrcalima pokrivaju cjelokupno područje oko ATECE, a slika okoline prikazuje se na zaslonu kao prikaz iz ptičje perspektive, zbog čega se uska parkirna mjesta mogu puno lakše svladati. Također postoji dodatna zaštita za vrijedne kotače od lakog metala – jedan od četiri modusa slike prikazuje jedan prednji ili sva četiri kotača s linijama koje označavaju njihovu udaljenost od rubnika.

Nova Seat Ateca
Nova Seat Ateca

Potpora upravljanja pri parkiranju Park Assist 3.0: najnovija verzija ove potpore pri parkiranju jamči bezbrižno parkiranje u svakoj situaciji – a sada podržava kako bočno tako i okomito parkiranje. Sustav se također koristi malim parkirnim mjestima, obračunava najbolju stazu, samostalno se upravlja i upozorava na prepreke. Način funkcioniranja: nakon što je pritisnut aktivacijski gumb Park Assist, vozač samo mora upravljati papučicama gasa i kočnicom te ručicom mjenjača (uključujući spojkom u slučaju ručnog mjenjača), dok sustav Park Assist automatski vodi Atecu u parkirno mjesto. Sustav samostalno prepoznaje tip parkirnog mjesta te pokreće odgovarajuće manevriranje. A dok se to odvija, vozača se obavještava i pružaju mu se upute preko višenamjenskog pokazivača. Vozač se može koristiti aktivacijskim gumbom Park Assist za manualno odabiranje željenog parkirnog mjesta među onima koji su automatski prepoznati. Osnovna funkcija sustava Park Assist dodatno je unaprijeđena upotrebom nove, takozvane karte okoline. Senzori koji prepoznaju smjer okretanja kotača omogućuju prepoznavanje preciznog položaja Atece te čine manevar parkiranja točnijim nego ikad. Emergency Assist: ovo je nova funkcija koja se pokreće u situacijama kao što su medicinski slučajevi nužde. Ako vozač nakon određenoga vremenskog razdoblja ne reagira, vozilo prvo izdaje vizualno, a zatim i zvučno upozorenje popraćeno kratkim kočionim zahvatom. Ako vozačeva reakcija unatoč tome izostane, Ateca se usporava do stanja mirovanja te ostaje na istom voznom traku i aktivira upozoravajuća svjetla te elektroničku parkirnu kočnicu. Potpora za duga svjetla: ovaj sustav potpore jamči vrhunsko osvjetljenje ceste koja se nalazi ispred vašeg vozila – posebice u kombinaciji sa snažnim LED glavnim svjetlima – bez zasljepljivanja ili ometanja prometa koji dolazi iz suprotnog smjera. Kamera u kućištu unutrašnjeg zrcala prepoznaje promet koji se nalazi neposredno ispred vozila ili koji dolazi iz suprotnog smjera te u skladu s time zaslanja glavna svjetla.

Nova Seat Ateca – istinski SUV na Zagreb Auto Showu 2018
Nova Seat Ateca – istinski SUV na Zagreb Auto Showu 2018

Povezivost, stalna veza s digitalnim svijetom, brojnim je ljudima važan dio suvremenog, urbanog načina života. Seat Ateca nudi najvišu razinu povezivosti – s najnovijom  generacijom Easy Connect infotainment sustava, Seat Full Link tehnologijom te ekskluzivnim aplikacijama Seat ConnectApp: . Media System plus, sa svojim zaslonom veličine 8", svakako je istaknuti element nove generacije infotainment sustava. On pruža znatno jasniji i precizniji prikaz navigacijskog sustava te infotainment sadržaja. Connectivity Box u središnjoj konzoli Seat Atece nalazi se nadohvat ruke i po prvi puta omogućuje bežično punjenje smartphoneova te, zahvaljujući automatskom uparivanju s krovnom antenom, jamči bolji prijam. On također sadrži dva USB priključka za paralelno povezivanje smartphoneova i vanjskih glazbenih playera. Seat Full Link je svijet povezivosti za korisnike gotovo svih smartphoneova. Zajedno s tehnologijom MirrorLink, Full Link također sadrži funkcije Apple CarPlay i Android Auto. MirrorLink je savršena tehnologija za sigurno rukovanje smartphoneovima i brojnim njihovim funkcijama te aplikacijama preko infotainment sustava u Ateci. Tehnologija „zrcali“ zaslon smartphonea na dodirnom zaslonu i može se koristiti bez poteškoća za sve veći broj Android smartphoneova kompatibilnih s tehnologijom MirrorLink. Ekskluzivna aplikacija Seat ConnectApp idealno se koristi integriranom tehnologijom MirrorLink. Vozač je „uvijek povezan“, no svejedno konstantno ostaje usredotočen na promet. Jedna od centralnih funkcija je „Voice Replay“. Ova govorna funkcija za čitanje teksta pretvara poruke iz izvora poput e-maila, SMS poruka, Facebook i Twitter računa u govor te ih zatim razgovijetno čita naglas. Odgovori se mogu „diktirati“ upravljanjem govornim naredbama. Dodatna ekskluzivna funkcija je upravljanje pokretima, prilikom čega se funkcije mogu malim pokretom prstom na dodirnom zaslonu aktivirati po želji.

Nova Seat Ateca – istinski SUV na Zagreb Auto Showu 2018
Nova Seat Ateca – istinski SUV na Zagreb Auto Showu 2018

Izvanredna zabava tijekom vožnje u svakoj situaciji u samoj je srži marke Seat. Model Leon predstavlja posebice jedinstvenu kombinaciju preciznosti i agilnosti te udobnosti i sigurnosti, kao što su potvrdile entuzijastične reakcije kupaca i brojni usporedni testovi koje su proveli novinari iz struke diljem Europe. No Ateca nije ništa manje upečatljiva po pitanju ispunjavanja ove obećavajuće kombinacije. Sa svojim kompaktnim karakterom, snažnim motorima i savršeno usklađenim ovjesom nudi performanse i rukovanje koji postavljaju nove standarde među konkurentskim SUV vozilima. A također se savršeno uklapa u svestrani urbani životni stil. Dinamični pogon Atece temelji se na paleti najsuvremenijih pogonskih sklopova – mahom turbopunjenih. Protežući se od 85 kW / 115 KS do 140 kW / 190 KS s iznimnim vrijednostima okretnih momenata, oni će u svakom pogledu udovoljiti svakoj mogućoj želji za performansama. Osnovu portfelja dizelskih motora čini 1,6 TDI sa 115 KS. 2,0 TDI raspoloživ je sa 150 i 190 KS. Vrijednosti potrošnje goriva sežu od 4,3 do 5,0 litara / 100 km, vrijednosti emisija CO2 od 112 do 131 grama / km. Početni benzinski motor je 1,0 TSI sa 115 KS. 1,4 TSI isporučuje se s funkcijom deaktiviranja cilindara pod djelomičnim opterećenjem i proizvodi 150 KS. Vrijednosti potrošnje goriva i emisija CO2 za ove motore nalaze se između 5,2 i 6,2 litre te između 119 do 143 grama. TDI i TSI motori sa 150 KS raspoloživi su sa značajkama DSG ili 4Drive, dok se TDI motor sa 190 KS standardno isporučuje sa značajkama DSG i 4Drive. 4Drive pogon na sve kotače modela Ateca ubraja se među najsuvremenije i najučinkovitije sustave te vrste na svijetu. Seat se koristi novorazvijenom lamelnom spojkom s hidrauličnom aktivacijom te elektroničkom kontrolom – elektronički reguliranom lamelnom spojkom pete generacije. Ona izrazito brzo reagira na sve moguće situacije u vožnji kako bi skrbila za jasnu prednost po pitanju aktivne sigurnosti i rukovanja.

Nova Seat Ateca – istinski SUV na Zagreb Auto Showu 2018
Nova Seat Ateca – istinski SUV na Zagreb Auto Showu 2018


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA