Noviteti

Novi BMW serije 2 Active Tourer i BMW serije 2 Gran Tourer - prostorna funkcionalnost i udobnost povezana sa sportskom dinamikom

Osvježeni BMW premium kompakt modeli za segment vozila za sportske aktivnosti (SAT - Sports Activity Tourer) bit će dostupni od ožujka 2018. godine.

BMW serije 2 Active Tourer i BMW serije 2 Gran Tourer nude bogat prostor, impresivnu svestranost, izvrsnu udobnost i dinamične kvalitete vožnje po kojima je marka poznata. Osvježeni BMW premium kompakt modeli za segment vozila za sportske aktivnosti (SAT - Sports Activity Tourer) bit će dostupni od ožujka 2018.godine i također opremljeni najnovijom generacijom motora. Njihov redizajnirani prednji kraj dodatno utječe na sportski izgled modela, nova generacija motora isporučuje više snage u kombinaciji s visokom razinom učinkovitosti (kombinirana potrošnja goriva: 6.4-2.3 l/100 km [44.1- 122.8 mpg imp], emisije CO2: 147-52 g/km*) a bogat izbor usluga povezanosti i sustava pomoći vozaču je bez konkurencije u ovom segmentu. Proizvedeni u Leipzigu (Active Tourer) i Regensburgu (Gran Tourer), više od 380.000 primjeraka dvaju modela napravljeno je između tržišnog lansiranja modela Active Tourer 2014. i 2017. godine. Njihova najveća tržišta su Njemačka, a slijede Kina i druge zemlje EU. Preko 70 posto kupaca je novih kupaca marke, a ova vrlo visoka stopa osvajanja također je pomogla postaviti dva modela među najviše prodavače marke.
Još veća prisutnost i dinamičan duh s M Sport paketom.
Najočitija prepoznatljiva značajka novih BMW-a serije 2 Active Tourer i BMW serije 2 Gran Tourer na prvi pogled je njihova značajno veća maska koja omogućava znatno veću prisutnost i ekspresivnu snagu. Prednjim donjim dijelom branika dominira veliki otvor za zrak završne obrade u crnoj boji koji je podijeljen na tri dijela i ima učinak naglašavanja širine vozila. Nova opcijska LED svjetla za maglu ugrađena su u vanjske otvore za zrak (nije dostupno u PHEV modelima ). Prednja svjetla - u poznatom dvostrukom kružnom rasporedu - također su dostupna s mogućnošću LED ili adaptivne LED tehnologije sa svjetlima protiv zasljepljivanja vozača. Stražnji kraj također ima samopouzdan osjećaj i uključuje niz ciljanih promjena koje pojačavaju taj dojam. Na primjer, letvice na stražnjem donjem dijelu branika (samo u varijantama modela) naglašavaju osjećaj širine, a ispušne cijevi sada imaju veći poprečni presjek, koji iznosi 90 milimetara. Nakon osvježenja modela, svi četverocilindarski modeli sada imaju dvostruke ispušne cijevi.
Dizajn BMW-a serije 2 Active Tourer/BMW-a serije 2 Gran Tourer odiše s još više samopouzdanja kada se koristi novi M Sport paket. Dinamički oblikovan prednji donji dio branika sastoji se od tri odjeljka s umetcima u crnoj boji visokog sjaja koji zaokružuju vanjske otvore za zrak. Stražnji donji dio branika također ima karakterističan dizajn, s umetkom u Dark Shadow boji koji naglašava širinu automobila.

Novi BMW serije 2 Active Tourer i BMW serije 2 Gran Tourer
Novi BMW serije 2 Active Tourer i BMW serije 2 Gran Tourer

Nove boje i lakometalni kotači za osobni dodir.
Izbor od 13 boja karoserije za BMW serije 2 Active Tourer i BMW serije 2 Gran Tourer, uključujući dvije koje nisu metalik (Alpine White i Black) i jedanaest metalik varijanti. Nijanse Sunset Orange i Jucaro Beige su nove, a Estoril Blue boja je rezervirana za modele opremljene M Sport paketom. U međuvremenu, šest dizajna naplataka dodano je u raspon lakometalnih kotača koji sada variraju u veličini od 16 do 19 inča (19-inčni kotači dostupni su kao poseban dodatak od 7/2018).
Elektronički mjenjač, novi materijali za unutrašnjost.
Osvježenje modela oprema automobile sa Steptronic prijenosom od sedam stupnjeva prijenosa ili Steptronic prijenosom od osam stupnjeva prijenosa donosi novu elektroničku ručicu mjenjača. Sjedala sada pružaju još ugodniji osjećaj zahvaljujući proširenim jastucima za standardno sjedalo i novim materijalima za presvlake za prednja sjedala. Ukupno su 24 kombinacije dostupne za pokrove sjedala, uključujući i varijante platno, platno/Sensatec, Alcantara i Dakota koža. Dodaci izboru su kombinacije tkanina/Sensatec sa sivim ili narančastim detaljima (Sport Line), kao i Dakota kožna sjedala u Mocha boji. Letvice unutrašnjosti u Aluminium, Fineline bojama ili detalji letvica u Black boji visokog sjaja s naglascima u Chrome boji nude niz drugih mogućnosti individualizacije. Osim osnovnih specifikacija, kupci mogu birati između Luxury Line, Sport Line i M Sport paketa.
Unatoč svojoj kompaktnoj vanjštini (4,35 m dužine), novi BMW 2 Series Active Tourer i dalje nudi dovoljno prostora za pet osoba, povišen položaj za sjedenje i dobar pogled sa svih strana. Zahvaljujući međuosovinskom razmaku od 2,67 metara, putnici imaju velik prostor za noge i olakšan ulazak i izlazak. Prtljažni prostor ima 468 litara zapremnine (PHEV 400 litara) i može se višenamjenski koristiti ili proširiti na maksimalni kapacitet od 1,510 litara (PHEV 1,350 litara) ili spuštanjem stražnjeg sjedala u smjeru uzdužne osi ili preklapajući dijelove u 40:20:40 standardu podjele naslona sjedala.
BMW serije 2 Gran Tourer je dugačak 4,57 metara s međuosovinskim razmakom od 2,78 metara. Na stražnjoj klupi mogu se postaviti do tri dječje sjedalice, a dodatni treći red povećava kapacitet sjedenja na sedam sjedala i može se spustiti u dio poda, ako nije potreban. Kapacitet prtljažnog prostora varira između 645 i 1,905 litara, ovisno o rasporedu sjedenja.

Novi BMW serije 2 Active Tourer i BMW serije 2 Gran Tourer
Novi BMW serije 2 Active Tourer i BMW serije 2 Gran Tourer

Motori najnovije generacije: iznimno dinamični i vrlo učinkoviti.
BMW serije 2 Active Tourer i BMW serije 2 Gran Tourer nude široku paletu trocilindarskih i četverocilindarskih motora, kao i dodatnu hibridnu plug-in opciju za BMW serije 2 Active Tourer. Motori se spajaju s tri inačice prijenosa: ručni mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa, novi Steptronic prijenos sa sedam stupnjeva prijenosa i dvostrukom spojkom koji ima debi u ovom rasponu modela i Steptronic prijenos sa osam stupnjeva prijenosa. Dostupan je i BMW xDrive inteligentni pogon na sve kotače. Maksimalna snaga za BMW serije 2 Active Tourer se kreće od 80 kW/109 KS do 170 kW/231 KS (kombinirana potrošnja goriva: 6.4-2.3 l/100 km [44.1-122.8 mpg imp], emisije CO2: 147-52 g/km)*, a za BMW serije 2 Gran Tourer od 80 kW/109 KS do 141 kW/192 KS (kombinirana potrošnja goriva: 6,3-4,4 l/100 km [44,8-64,2 mpg imp], emisije CO2: 143-116 g/km)*. Sve benzinske i dizelske jedinice - koje imaju BMW TwinPower Turbo tehnologiju i pripadaju obitelji BMW EfficientDynamics - temeljito su revidirane.
Od ljeta 2017. ova najnovija generacija dizelskih i benzinskih motora postupno se isporučuje preko cijelog portfelja modela BMW grupe, a također će biti dostupna i za BMW serije 2 Active Tourer/Gran Tourer od ožujka 2018. Novi motori postavljaju put prema smanjenju potrošnje goriva i emisija za do pet posto, istodobno povećavajući učinak za čak 5 kW/7 KS i maksimalni okretni moment do 10 Newton metara (7 lb-ft). Ključne izmjene su sljedeće: Ispušni kolektor i turbopunjač integrirani unutar motora sada su smješteni zajedno u glavi cilindra, omogućavajući da dinamika protoka recirkuliranih ispušnih plinova bude izuzetno dobro iskorištena. Veći tlak goriva tijekom ubrizgavanja, optimizacija upravljanja toplinom (razdjelna tehnologija hlađenja), ciljani lančani prijenos i pogonski remen, plus nove osovine s protuutezima za trocilindarske motore i radilice od jednog kilograma za trocilindarske i četverocilindarske jedinice također pomažu poboljšati učinkovitost. Također su redefinirani turbopunjač i izravno ubrizgavanje goriva zajedničkim vodom (CommonRail) za dizel motore - obje ključne komponente. Sustav dvostupanjskog turbopunjača, s dva turba koji se sada koriste na svim četverocilindarskim dizelskim modelima, čini motore još responzivnijim i učinkovitijim. To je dodatno pojačano poboljšanom tehnologijom senzora za ubrizgavanje i recirkulacijom ispušnih plinova. Svi dizelski motori opremljeni su sustavom SCR (Selective Catalytic Reduction - Selektivna katalitička redukcija) koji smanjuje razinu dušikovog oksida u ispušnim plinovima ubrizgavanjem otopine uree (AdBlue).

Novi BMW serije 2 Active Tourer i BMW serije 2 Gran Tourer
Novi BMW serije 2 Active Tourer i BMW serije 2 Gran Tourer

Hibridni plug-in s električnim rasponom od 45 kilometara (28 milja).  
BMW 225xe iPerformance Active Tourer nudi spoj sportskog duha, potrošnje goriva i svakodnevne praktičnosti koji je jednostavno bez premca u ovom segmentu. Kombinirana potrošnja goriva iznosi 2,5-2,3 l/100 km (113-122,8 mpg imp), što odgovara emisiji CO2 od 57-52 g/km**. Njegov pogonski sustav daje automobilu električni raspon do 45 kilometara (28 milja), a trocilindarska BMW TwinPower Turbo jedinica također omogućava sportske performanse na bilo kojoj udaljenosti. 100 kW/136 KS koje proizvodi 1,5 litreni motor s unutarnjim izgaranjem se šalje na prednje kotače preko Steptronic prijenosa od šest stupnjeva prijenosa, a električni motor s 65 kW/88 KS pokreće stražnje kotače. Time se postiže maksimalna snaga sustava od 165 kW/224 KS i maksimalni zakretni moment do 385 Newton metara (284 lb-ft). Električni pogon na sve kotače pruža izvanredno prianjanje čak i u nepovoljnim vremenskim uvjetima.
BMW xDrive inteligentni pogon na sve kotače.
BMW serije 2 Active Tourer i BMW serije 2 Gran Tourer oba imaju BMW arhitekturu pogona na prednje kotače. Najsnažniji model u rasponu, BMW 225i xDrive Active Tourer od 170 kW/231 KS, opremljen je sustavom BMW xDrive inteligentnog pogona na sve kotače kao standardom (kombinirana potrošnja goriva: 6.4-6.1 l/100 km [44.1- 46,3 mpg imp], emisije CO2: 147-139 g/km)***. Ima sve prirođene prednosti pogona na sve kotače, uključujući optimalni prijenos energije prilikom ubrzavanja i skretanja, maksimalnu sigurnost rukovanja i maksimalno zahvaćanje u zimskim ili vlažnim uvjetima. Dizel modeli 218d i 220d dostupni su s mogućnošću BMW xDrive u modelima Active Tourera i Gran Tourera (kombinirana potrošnja goriva: 5.2-4.7 l/100 km [54.3-60.1 mpg imp], kombinirane emisije CO2: 137-124 g/km).
Koncept upravljanja, povezanost i sustavi pomoći vozaču.
Integrirani koncept BMW ConnectedDrive neprimjetno integrira BMW serije 2 Active Tourer/serije 2 Gran Tourer u digitalni način života korisnika. U tu svrhu, oba modela opremljena su najnovijom generacijom inovativnog koncepta iDrive (dostupan od 7/2017). Kada se zatraži opcijski navigacijski sustav, središnji zaslon visoke rezolucije od 6,5 inča ili 8,8 inča dolazi s mogućnošću dodirnog zaslona. Osim standardnog iDrive sustava najnovije generacije, vozači također imaju mogućnost korištenja Touch Controllera (Navigation Plus) ili inteligentne glasovne kontrole.
Ugrađena SIM kartica automobila omogućuje uživanje u optimalnoj povezanosti i pristup BMW uslugama s opcijom BMW ConnectedDrive bez obzira na to je li prisutan pametni telefon uparen. Dostupne usluge uključuju prometne informacije u stvarnom vremenu (RTTI), Obavijest o vremenu odlaska i pristup funkcijama vozila putem daljinskog servisa. Dodatan WiFi hotspot i dodatna telefonija s bežičnim punjenjem dvije su druge značajke opreme koje omogućavaju korisnicima da ostanu povezani bilo kada, bilo gdje. Još jedna značajka na popisu mogućnosti je priprema za Apple CarPlay, koja omogućuje jednostavnu, bežičnu upotrebu odabranih iPhone funkcija u automobilu.

Novi BMW serije 2 Active Tourer i BMW serije 2 Gran Tourer
Novi BMW serije 2 Active Tourer i BMW serije 2 Gran Tourer

BMW 225xe iPerformance je još jedan vrhunski primjer optimalne povezanosti na djelu, a BMW Digital Charging Service pomaže korisnicima da optimiziraju troškove punjenja i učinkovito iskoriste vlastito solarno napajanje za punjenje. Učinkovito rukovanje omogućava iskorištavanje energije obnovljivih izvora s potpunom transparentnošću. To čini BMW prvim proizvođačem automobila koji integrira električnu mobilnost u digitalne svjetove kupaca.
Sustavi pomoći vozaču koji su dostupni u sklopu paketa Driving Assistant Plus uključuju aktivni tempomat s funkcijom Stop & Go koji omogućuje automobilu da automatski prati protok prometa pri brzinama do 140 km/h (87 mph). Sustav se prilagođava promjeni prometne situacije kočenja ili ubrzavanja automobila i održava zadanu sigurnosnu udaljenost od vozila ispred vas u svakom trenutku. Isto tako, pomoć u vožnji sadrži i upozorenje napuštanja trake i funkciju kočenja u gradu koja automatski aktivira kočnice pri brzinama do 60 km/h kao odgovor na neposredan sudar s automobilom, motociklom ili pješakom. Osvježeni BMW premium kompakt modeli za segment vozila za sportske aktivnosti (SAT - Sports Activity Tourer) bit će dostupni od ožujka 2018. godine.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA