Noviteti

Novi Kia Ceed bit će prikazan na autosalonu u Ženevi – za sada bez sestrinjske verzije

Na Ženevskom salonu automobila (8. - 18. ožujka 2018.) Kia će predstaviti svoj novi modek Kia  Ceed. Da dobro smo napisali, samo Ceed, jer je iz originalnog imena cee`d izostavljen apostrof, a isto tako prema sadašnjim najavama ova verzija neće dobiti sestrinjsku inačicu marke Hyundai!? Automobil izgleda vrlo sportski, a prema najavi iz Kije opisuju ga kao ‘sportski sedan’ koji inspiraciju ima u sportskom modelu Stinger, premda oblik predjnih svjetala i maske motora podsjećaju više na  Kijinu sportsku studiju Kia Proceed Sport Study’ sa autosalona u Frankfurtu IAA 2017 (na fotografiji). Treća generacija Ceeda dizajnirana je u Kijinom centru za dizajn u Frankfurtu u Njemačkoj.

Prednja svjetla i veliki usisnici zraka podsjećaju na ‘Kia Proceed Sport Study’ sa autosalona u Frankfurtu IAA 2017 (na fotografiji)
Prednja svjetla i veliki usisnici zraka podsjećaju na ‘Kia Proceed Sport Study’ sa autosalona u Frankfurtu IAA 2017 (na fotografiji)

Kia najavljuje modernu tehnologiju, nove motore i dinamičniji i sofisticirani stil vožnje. Izbačeni su atmosferski benzinski motori i uvedeni turbo benzinski 1.0 T-GDI (135 KS) i 1,6 T-GDI (204 KS), a kao jedini diezel motor spominje se onaj od 136 KS koji bi trebao ipak dobiti efikasnijeg i čišćeg nasljednika koji koristi Adblue sustav i koji će zadovoljiti novi standard emisije Euro 6d. Spominje se i verzija novog Ceeda sa troja vrata koja bi mogla istodobno zamijeniti prethodni pro_cee`d (3 vrata) i cee`d sportswagon (karavan). Novi Kia Ceed počet će se prodavati u Europi krajem drugog tromjesečja 2018. (oko lipnja). Kia naglašava da je automobil dizajniran u Europi i namijenjen isključivo Europi - pa je to ‘pravi europski’ automobil.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA