Vijesti

Novi Kia Stinger dobitnik novih prestižnih priznanja

Kia Stinger dobitnik je brojnih prestižnih priznanja europskih i američkih medija. Sve veći broj priznanja za Stingera je ovu sportsku limuzinu svrstao među Kijine modele s najviše osvojenih nagrada – i to u tek nekoliko mjeseci od početka prodaje. Stinger je izabran za Auto godine po izboru internet portala Roadshow by CNET 2018 (‘Shift Award Vehicle of the Year’), i 'Najbolji u 2018. godini' (‘Best of the Year’) po izboru gledatelja američke televizijske emisije MotorWeek, što je najprestižnije priznanje od svih 14 kategorija. Stinger je između ostalog bio i finalist izbora za europski i američki auto 2018.

Novi Kia Stinger dobitnik novih prestižnih priznanja
Novi Kia Stinger dobitnik novih prestižnih priznanja

Stinger je u automobilskim medijima pohvaljen zbog zabavnih voznih osobina, uglađenosti  i izuzetnih performansi, karakterističnih za grand touring vozila. Kijin najnoviji model proglašen je autom godine u Slovačkoj, ‘performans auto godine’ u Velikoj Britaniji i ‘Trophée Argus 2018’, u vodećim francuskim medijima. Stinger je bio i u najužem izboru za automobil godine u Češkoj. Njegov gran turismo izgled nedavno je nagrađen priznanjem ‘iF design’ za 2018. godinu, koje je jedno od najprestižnijih priznanja na području automobilskog dizajna, dok je Stingerov 3,3-litreni twin-turbo benzinski 6-cilindrični motor svrstan među 10 najboljih motora u 2018. godini po izboru američkog magazina Ward. Stingera su dizajnirali Peter Schreyer, Kijin glavni dizajner i predsjednik Kia Motors Corporation, i Gregory Guillaume, glavni dizajner u Kia Motors Europe. Šasija i pogon su tokom procesa nastajanja testirani na Nürburgringovom čuvenom Nordschleifu i različitim cestama širom svijeta.
Posebno odskače najsnažnija izvedba sa 3,3-litrenim twin-turbo 6-cilindričnim benzinskim motorom*, s kojim je Stinger postao Kijin najsnažniji serijski automobil i model s najbržim ubrzanjem u 74-godišnjoj povijesti Kije. Sva tri motora (pored 3,3-litrenog  tu su i 2,0-litreni benzinski i 2,2-litreni turbodizelski) prenose snagu do kotača pomoću 8-stupanjskog automatskog mjenjača, a kupci imaju i mogućnost izbora stražnjeg pogona ili pogona na sva 4 kotača.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA