Noviteti

Novi Opel Combo Life: za obiteljski prijevoz s puno članova i prtljage

Premda dobro znanog imena peta generacija Opel Comba potpuno je novi automobil  za koji u Opelu tvrde kako je savršeni obiteljski automobil. Novi Opel Combo Life. Dolazi u dvje akroserijske izvedbe, kao duga ili kratka verzija, obje s mogućnošću odabira pet ili sedam sjedala. Na raspolaganju je XXL zapremina prtljažnika od najmanje 597 litara pa do maksimalnih 2.693 litara. Tipično za Opel na raspolaganju su  brojni sustavi pomoći namijenjeni vozaču i izvrstan informacijsko-multimedijski sustav, a tu je i izvanredna preglednost, Head Up zaslon i stražnja kamera koja pokriva 180 stupnjeva. Novi Opel Combo Life uskoro će biti dostupan, jer najavljen je početak prodaje u prvoj polovici 2018., dok isporuke počinju u drugoj polovici godine.

Novi Opel Combo Life: za obiteljski prijevoz s puno članova i prtljage
Novi Opel Combo Life: za obiteljski prijevoz s puno članova i prtljage

Novi Opel Combo Life ima jedna ili dvoja klizna vrata te se može naručiti u kratkoj (4,4 m) ili dugoj (4,75 m) verziji i kao peterosjed ili sedmerosjed. Obiteljski podmladak može se opustiti na tri pojedinačna stražnja sjedala pri čemu sva imaju Isofix nosače za dječju sjedalicu i zahvaljujući panoramskom staklenom krovu uživati u prekrasnom pogledu na nebo. Combo Life nudi i vrhunske informacijsko-multimedijske sustave kompatibilne s platformama Apple CarPlay i Android Auto karakteristične za Opel, s kapacitivnim dodirnim zaslonima u boji maksimalne dijagonale 20,3 cm. Faktor zabave za putnike dodatno podižu razne mogućnosti punjenja mobitela. Uz USB priključke u prednjem i drugom redu sjedala mobiteli i tableti uvijek će se moći ponovno napuniti čak i dok djeca gledaju svoju omiljenu zvijezdu s YouTubea. Naponska utičnica od 230 V u prednjem koritu za noge omogućuje jednom putniku da napaja čak i prijenosno računalo. Kompatibilni se pametni telefoni mogu uz to puniti i bežično preko induktivne ploče za punjenje smještene ispod kontrola klimatizacije.

Novi Opel Combo Life
Novi Opel Combo Life

Položaj drugog reda sjedala kod obje varijante može se prilagoditi individualnim preferencijama. Kupci će moći birati između standardnog drugog reda sjedala u obliku klupe djeljive u omjeru 60/40 ili pak tri pojedinačna sjedala koja se mogu praktično preklopiti iz prtljažnika . U oba slučaja svako sjedalo standardno dolazi s vlastitim nosačem Isofix za dječju sjedalicu koji omogućuje montažu tri dječje sjedalice jedne do druge, što je doista rijetkost na tržištu. Svako sjedalo ima visoku točku učvršćivanja namijenjenu smanjenju gibanja dječje sjedalice okrenute naprijed u slučaju frontalnog sudara, čime se smanjuje opasnost od ozljede. Klizna vrata jamče lak pristup putničkoj kabini.

Novi Opel Combo Life
Novi Opel Combo Life

Bez obzira putuju li straga djeca ili odrasli, svi mogu uživati u prekrasnom pogledu na nebo zahvaljujući opcionalnom panoramskom staklenom krovu. On omogućuje uživanje u zvjezdanom nebu ili ugodno kupanje u Sunčevim zrakama. Ako Sunce postane prejako, može se posve navući električni štitnik koji se aktivira prekidačem na gornjoj konzoli. Kad je otvoren, panoramski stakleni krov povećava i osjećaj prostornosti dok istovremeno stvara ugodan i svijetao ambijent. Ispod poklopca motora kupci Opel Comba Life moći će birati između nekoliko benzinskih i dizelskih motora s turbopunjačem i izravnim ubrizgavanjem. Svi će motori nuditi kombinaciju uživanja u vožnji i male potrošnje goriva. Motori će biti upareni s peterostupanjskim ili šesterostupanjskim ručnim mjenjačima, a prvi put u segmentu bit će dostupan i osmerostupanjski automatski mjenjač. Novi Opel Combo Life uskoro će biti dostupan, jer najavljen je početak prodaje u prvoj polovici 2018., dok isporuke počinju u drugoj polovici godine.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA