Noviteti

Novi VW Polo GTI: vatreni paket sa 200 KS na Zagreb Auto Showu

- Inovativni sustavi potpore i visoka učinkovitost pretvaraju Polo od 200 KS u kompaktnog sportaša nove generacije
- Prvi Polo GTI sa sustavom nadzora okoline Front Assist i opcijskim potpuno digitalnim instrumentima (Active Info Display)
- Stručnjak iz branše Bähr & Fess prognozira: Polo će 2021. godine imati najveći ostatak vrijednosti od svih malih automobila

Novi VW Polo GTI sa snagom od 147 kW (200 KS) i detaljima poput automatiziranog mjenjača s dvije spojke (DSG), sportskog voznog postroja, sportskih sjedala i 17“ naplataka od lakog metala pravi je magnet za posjetitelje Zagreb Auto Showa 2018. Cijena najsnažnijeg Pola iznosi 174.000 kn. Novi kompaktni sportaš predstavlja dodatni vrhunac legendarne priče o GTI modelima: tipka za pokretanje TSI motora snage 320 Nm u ovom Polu prerasta u svojevrsni prekidač za posebni doživljaj vožnje. Međutim, ovaj GTI također nudi puno više od čiste dinamike. Kao i uvijek, performansama su suprotstavljene suverena sigurnost i visoka razina udobnosti – tajna uspjeha ideje o GTI modelima.

Inovativni sustavi potpore i visoka učinkovitost pretvaraju Polo od 200 KS u kompaktnog sportaša nove generacije. Cijena najsnažnijeg Pola iznosi 174.000 kn
Inovativni sustavi potpore i visoka učinkovitost pretvaraju Polo od 200 KS u kompaktnog sportaša nove generacije. Cijena najsnažnijeg Pola iznosi 174.000 kn

Sa 6-stupanjskim DSG mjenjačem novi Polo GTI ubrzava do 100 km/h za kratkih 6,7 sekundi. Najveća brzina: 237 km/h. Vrijednost potrošnje od 5,9 l/100 km odražava se u učinkovitosti pogona. Ostale karakteristike: energičan sportski vozni postroj koji je unatoč tome prikladan za duže dionice, siguran prednji pogon te ekspresivan vanjski i unutrašnji dizajn. Model je oplemenjen oznakama GTI modela poput tipično crvene trake u rešetci hladnjaka, vrha ručice mjenjača GTI i legendarne presvlake sjedala s kariranim uzorkom „Clark“. Novi Polo GTI temelji se na šestoj generaciji serije modela koja je na tržište dospjela u jesen prošle godine.

Prvi VW Polo GTI sa sustavom nadzora okoline Front Assist i opcijskim potpuno digitalnim instrumentima (Active Info Display)
Prvi VW Polo GTI sa sustavom nadzora okoline Front Assist i opcijskim potpuno digitalnim instrumentima (Active Info Display)

U opcijske značajke ubrajaju se potpuno digitalni instrumenti (Active Info Display), LED glavna svjetla, čitav niz dodatnih sustava potpore, namjestivi vozni postroj Sport Select, zatim prvi puta 18“ naplatci od lakog metala, najveći panoramski pomični krov u klasi i sound sustav Beats od 300 W. Novi Polo GTI temelji se na šestoj generaciji serije modela koja je na tržište dospjela u jesen ove godine. Ona trenutačno uživa najveće priznanje s najrazličitijih strana: novi je Polo u studenom ocijenjen s maksimalnih pet zvjezdica u okviru EuroNCAP crash testova. Sada, u prosincu, stručnjak iz branše Bähr & Fess Forecasts objavio je najnovije analize s područja očuvanja vrijednosti svih aktualnih automobila. Novi Polo prema njima je kompaktno vozilo koje će u 2021. godini imati najveći ostatak vrijednosti, što je odraz kvalitete i dugovječnosti kompaktnog Volkswagena.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA