Noviteti

Novi VW Polo šeste generacije: svjetska premijera u Berlinu

Svjetska premijera šeste generacije modela Polo održana je 16.06.2017. u Berlinu. Novo izdanje krase karizmatičan dizajn, veća unutrašnjost i brojne tehnološke značajke. Najnovije izdanje ovoga bestselera veće je, prostranije i udobnije te će se nadovezati na priču o uspjehu kompaktnog modela koji je prodan više od 14 milijuna puta.

Novi VW Polo šeste generacije: svjetska premijera u Berlinu
Novi VW Polo šeste generacije: svjetska premijera u Berlinu

Novi Polo ima samopouzdan, sportski i emotivan nastup sve do zadnjeg detalja. Klaus Bischoff, voditelj odjela za dizajn marke Volkswagen, objašnjava: „Ovaj Volkswagen odmah se može izdvojiti kao original unutar svoje klase, no on također predstavlja potpuno novu generaciju. To je Polo s ekspresivnim dizajnom koji ovo kompaktno vozilo oplemenjuje sportskim karakterom te ga čini jasnijim i jedinstvenim u okviru ponude marke. To je automobil koji se savršeno uklapa u naše doba – kako vizualno tako i po tehnološkim značajkama.“

Novi VW Polo
Novi VW Polo

Novi VW Polo ima skoro velik prtljažni prostor kao i Golf. Šesta generacija VW Pola dugačka je 4,05 metara, pa je u odnosu na staru generaciju duži za 8 cm. Prtljažni prostor kod starog Pola imao je obujam 280 litara, a sada je povećam čak na 351 litra, a preklopljenim stražnjim sjedalima poprima maksimalan obujam od 1.165 litara. Usporedbe radi Golf ima tek nešto veći prtljažnik sa 1.270 litara.

Novi VW Polo
Novi VW Polo

Zanimljivo je kako je trovratna karoserijska verzija u potpunosti izbačena, pa je tako i najsnažnija top verzija VW Polo GTI dolazi samo u karoserijskoj verziji sa petora vrata. Šesta generacija VW Pola donosi i nove motore u paleti - 1.5 TSI, 2.0 TSI, 1.6 TDI i verzija na prirodni plin. Ukupno je na raspolaganju devet motora. Početak ponude motorizacije kreće 1,0 litarskim trocilindričnim motorom najveće snage 65 i 75 KS (prije 60 i 75 KS).

Benzinska verzija 1.0 TSI motora sada dolazi u snagama 95 i 115 KS (prije 95 i 110 KS), a tu je i veći motor 1.2 TS motor u snagama od 90 i 110 KS. Tu je i 1.4 TSI sa 150 KS, te novi 1.5 TSI motor sa 150 KS. Kod top verzije VW Polo GTi stari 1.8 TSI sa 192 KS zamijenio je 2,0 RSI sa 200 KS. U ponudi su i dva dizelska motora, 1.4 TDI (sa 75, 90 ili 105 KS) i 1.6 TDI (80 i 95 KS) Novi Polo dostupan je od samog strata prodaje i u verziji koja kao gorivo krositi prirodni plin, a motor 1.0 TGI ima 90 KS. Svi motori s više od 95 KS dostupni su sa DSG mjenjačem.

Novi VW Polo
Novi VW Polo

U ponudi su tri standardna paketa opreme - Trendline, Comfortline i Highline. Tu je i posebni model imena Beats te sportski R-Line paket. Ugodno iznenađen je kako VW kod novog Pola u osnovnoj verziji Trendline sada serijski daje manje kotače - 14 colske kotače, a ne kao do sada 15 colske. Šesta generacija je tek neznatno skuplja od dosadašnje, pa tako osnovni model u ponudi je skuplji sada 200 eura (12.975 eura). Comfortline ima radio i klima uređaj, 15 colske kotače, ali ne i lake naplatke kao do sada. Highline paket opreme sada ima 15 colske lake naplatke (prije 16). I novi VW Polo može se maksimalno individualizorato. Na raspolaganju je 14 boje laka karoserije, 12 oblika naplataka, te čak 17 različitih dizajna unutrašnjosti i instrumentne ploče.  Početak prodaje očekuje se još ove godine.

Usporedba starog i novog VW Pola
Usporedba starog i novog VW Pola

Usporedba starog i novog VW Pola
Usporedba starog i novog VW Pola

Novi VW Polo GTI
Novi VW Polo GTI

Novi VW Polo GTI
Novi VW Polo GTI

Novi VW Polo GTI
Novi VW Polo GTI


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA