Noviteti
  • By: Davor Kindy
  • Foto: Davor Kindy, Arhiva
  • Objavljeno: 12.04.2018 15:30 sati
  • Kratki link: http://bit.ly/2qqbzEN

Novi VW Touareg poslije Pekinga premijerno na Zagreb Auto Showu

Novi VW Touareg imao je svjetsku premijeru 23. ožujka 2018. na autosalonu u Pekingu, a evo ga sada elsšresnp brzo ma hrvatskoj premijeri na Zagreb Auto Showu. Novim Rouaregom marka VW je započela SUV ofenzivu te postavlja nova mjerila u višoj klasi. Tako Touareg predstavlja najviši stupanj dizajna, tehnologije, dinamike u vožnji i udobnosti , te se priča o uspjehu nastavlja - do sada je proizvedneo oko milijun Touarega. Volkswagen jasno pokazuje što sve njihovi inženjeri i dizajneri znaju i umiju. Ovaj novi model oduševljava svojim ekspresivnim dizajnom, inovativnim sustavima sigurnosti te vrhunskom kvalitetom materijala i izvedbe što ga svrstava na sam vrh visoke klase u SUV segmentu.

Novi VW Touareg poslije Pekinga premijerno na Zagreb Auto Showu
Novi VW Touareg poslije Pekinga premijerno na Zagreb Auto Showu

Novi Touareg, opremljen najmodernijim sustavima povezivosti i fuzijom infotainment sustava te sustava udobnosti, svjetala i potpore u vožnji pokazuje put budućnosti. Ovaj ekskluzivni SUV unosi čistu dinamiku u svoj segment. Najveća tržišta za ovu treću generaciju Touarega su Kina, Europa i Rusija. U svijetu je prodano gotovo milijun vozila prve i druge generacije ovog modela. Touareg nove generacije pruža jednaku udobnost i dinamiku kao i njegovi prethodnici, a kao tehnološki najprogresivniji Volkswagen svog vremena ima potencijal privući pažnju vozača svih modela više klase te tako osvojiti nove ciljne skupine.
Str. 1 od 3

Novi VW Touareg
Novi VW Touareg

Volkswagen prvi put predstavlja potpuno digitalizirani Innovision Cockpit u novom Touaregu. S Innovision Cockpitom spajaju se digitalni instrumenti (Digital Cockpit s 12,3“ zaslonom) i vrhunski infotainment sustav Discover Premium (s 15“ zaslonom) u jednu „Innovision Cockpit“ u novom Touaregu jedinicu za digitalno upravljanje, informacije, komunikaciju i zabavu kojoj uobičajene tipke ili prekidači više gotovo i nisu potrebni. Ovaj je kombinirani instrument uvijek povezan, „Always on“, te nudi intuitivno rukovanje i najviši stupanj individualizacije – s Innovision Cockpitom novi Touareg već danas postavlja temelje za digitalnu unutrašnjost budućnosti.

Novi VW Touareg
Novi VW Touareg

Vozači se koriste Innovision Cockpitom kako bi sustave potpore te komforne sustave i sustave upravljanja prilagodili svojem ukusu: vozilo tako postaje „njihovim“ Touaregom. Time se stvara svijet u kojemu se vozač i njegovi suputnici više ne moraju prilagođavati vozilu; štoviše, vozilo će se prilagođavati njima. Baš poput novog smartphonea, ovo je Volkswagen vozilo stvoreno za i prilagođeno osobnim potrebama. To je omogućeno novom, visokom razinom povezanih sustava i programa – a njima se rukuje preko digitalnih sučelja i višenamjenskog kola upravljača.

Novi VW Touareg
Novi VW Touareg

Touareg se uvodi na tržište s najvećom ponudom sustava potpore, komfornih sustava i sustava upravljanja koji su ikad bili integrirani u jedno vozilo marke Volkswagen. Oni sadrže tehnologije kao što su sustav potpore svjetala za noćnu vožnju 'Night Vision' (prepoznaje ljude i životinje u tami preko termovizijske kamere), sustav potpore za prolaz kroz zonu radova (poluautomatsko upravljanje i zadržavanje vozila na voznom traku, ubrzanje i kočenje do brzine od 60 km/h), sustav potpore za križanja (reagira na bočni promet ispred Touarega), aktivno upravljanje svim kotačima (čini način upravljanja Touaregom sličnim kao kod kompaktnih vozila), nova stabilizacija protiv njihanja s elektromehanički upravljanim poprečnim stabilizatorima i 'IQ.Light – LED Matrix glavna svjetla' (kratkim i dugim svjetlima upravlja se interaktivno preko kamere) te 'vjetrobranski Head-up zaslon' koji se projicira izravno na vjetrobransko staklo. Vozaču će ovi sustavi stajati na raspolaganju kao jedna cjelina u novom Touaregu. Oni su jednostavno ondje – povezani s novom centralnom upravljačkom jedinicom – i rade neprimjetno, u pozadini, čime vožnju čine sigurnijom, praktičnijom i intuitivnijom nego ikada.

Novi VW Touareg
Novi VW Touareg

U usporedbi sa svojim prethodnikom, treća generacija Touarega nešto je šira i duža. Nove se dimenzije povoljno odražavaju na proporcije vozila i količinu prostora u njegovoj unutrašnjosti. Povećana ukupna dužina vozila, primjerice, obuhvaća i puno veći kapacitet prtljažnika. On se povećao sa 697 na 810 litara (s uspravnim leđnim naslonima stražnjih sjedala). U njemu je prtljaga skrivena od znatiželjnih pogleda opcijskom prekrivkom prtljažnika s mogućnošću električnog izvlačenja i uvlačenja. Unatoč većoj dužini i širini, karoserija vozila lakša je za 106 kg zbog svoje izvedbe s mješavinom aluminija (48 posto) i tehnološki naprednih čelika (52 posto).
Lansiranje s V6 motorima.

Novi VW Touareg
Novi VW Touareg

Volkswagen će novi Touareg lansirati u 2018. godini, i to najprije s V6 motorima s turbopunjačem (3,0-litreni volumen) koji osiguravaju kako iznimnu učinkovitost tako i vrhunske performanse. Uzmimo kao primjer Europu: ondje će biti dostupna dva V6 dizelska motora sa snagama od 170 kW / 231 KS i 210 kW / 286 KS (oba u skladu s normom EU6 AG) te, s početkom naredne jeseni, V6 benzinski motor sa snagom od 250 kW / 340 KS (u skladu s normom EU6 AJ). Za njima će uslijediti 4,0-litreni V8 dizelski motor s turbopunjačem (u skladu s normom EU6 AG) sa snagom od 310 kW / 421 KS. Ova ponuda motora omogućuje vuču najvećih težina prikolice. Također je, isprva za Kinu, planiran Plug-in hibridni pogonski sustav sa snagom od 270 kW / 367 KS. Još nije određen točan datum lansiranja za Touareg s Plug-in hibridnim pogonskim sustavom za europsko tržište.

Novi VW Touareg
Novi VW Touareg

Novi Touareg 2018 još je jedna prekretnica u najvećoj ofenzivi proizvoda u povijesti marke Volkswagen. Ponuda SUV-ova marke Volkswagen također se intenzivno širi. Ona se trenutačno sastoji od novog T-Roca, Tiguana, novog Tiguana Allspace, novog Atlasa (SAD) i Teramonta (Kina) te sada potpuno redizajniranog Touarega, Volkswagenova vrhunskog SUV modela. Na drugom će kraju ponude SUV-ova Volkswagen također širiti svoj program u segmentima ispod T-Roca s kompaktnim modelom T-Cross. U međuvremenu je važan dio programa i model bez lokalnih emisija ispušnih plinova kao dio kampanje SUV-ova: model I.D. CROZZ – prvi potpuno električni SUV marke Volkswagen. On će u prodaju dospjeti tijekom 2020. godine.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA