Vijesti

Novi VW Touareg: svjetska premijera krajem ožujka 2018. u Pekingu

U sklopu svoje SUV ofanzive marka Volkswagen je predstavila u 2017. novi VW T-Roc, a za 2018. godinu najavljen je manji SUV pod imenom VW T-Cross. No, 23. ožujka 2018. bit će kao svjetska premijera u Pekingu predstavljen specijaliziranim automobilskim novinarima novi VW Touareg. Široj javnosti bit će pokazan na autosalonu Auto China u Pekingu koji se održava od 25.4. do 4.5.2018.. Novi VW Touareg oblikom je izveden iz studije VW T-Prime Concept GTE pokazanoj na autosalonu u Pekingu 2016. godine. Radi se o SUV-u dugačkom 5,07 metara pokretanog Plug-in-Hybrid sustavom ukupne snage 381 KS. Novi Touareg neće biiti tako dugačak, prije oko 4,7 metara.
Svjetska premijera ovog vrhunskog vozila bit će u Kini, tržištu SUV modela s najvećim rastom na svijetu i ujedno najvećem pojedinačnom tržištu poduzeća. Na samom vrhu palete modela marke Volkswagen Touareg jasno ističe zahtjev marke: ekspresivni dizajn Volkswagenova glavnog dizajnera Klausa Bischoffa i njegova tima pružaju ovom modelu jedinstven nastup snažnog karaktera. Čitav niz inovativnih sustava potpore ovom modelu pruža maksimalnu razinu sigurnosti i udobnosti. Jedan od najvećih digitalnih kokpita u klasi pod imenom Innovision Cockpit stvara okruženje informativnog i zabavnog sadržaja nove vrste. Njegova povezivost pretvara ga u središte za razmjenu internetskog prometa na kotačima. Pogonski sklop, pneumatsko opružje, upravljanje stražnjim kotačima i stabilizacija njihanja jamče siguran i dinamičan doživljaj vožnje.
S novim Touaregom marka Volkswagen nastavlja priču o uspjehu ove modelske linije u trećoj generaciji. Poput svojih prethodnika, ovaj će model također udovoljiti visokim zahtjevima više klase automobila i njezinih kupaca. Ekskluzivni C segment SUV vozila trenutačno se ubraja među svjetska tržišta automobila koja posebno brzo rastu, a očekuje se da će primjerice u Kini udvostručiti svoj rast do 2023. godine.
Svoje performanse i mogućnosti primjene Touareg je od uvođenja modelske linije 2002. godine uvjerljivo dokazao čak milijun puta – na asfaltiranim i neprohodnim cestama te svjetskim reli stazama. Posebno treba istaknuti uspjehe ostvarene na relijima Dakar između 2009. i 2011. godine. Volkswagen će prvi puta pokazati novi Touareg i cjelokupni opseg njegovih tehničkih obilježja te opsežne karakteristike opreme na svjetskoj premijeri 23. ožujka 2018. godine u Pekingu.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA