Vijesti

Od 2024. samo Opel na struju i sa francuskom tehnikom - Opel kakvog znamo više neće postojati

Premda se borila svim rukama i nogama kancelarka Angela Merkel na kraju ipak nije uspjela, spasiti da Opel opstane u svoj svojoj veličini i da njegovi pogoni u Njemačkoj i dalje proizvode dosadašnje količine, jer je očito koliko je ta marka zajedno sa svojim tvornicama i zaposlenima važna za inače bogatu Njemačku. Premda se oko natezanja GM-a i Njemačke oko opstanka Opela činilo kako je Merkel uspjela u nakani, prodaja GM-a prema PSA grupaciji samo je nakratko zamaglila konačno rješenje. Ne da Opel više nije njemački već je postao francuski (Njemačku to jako boli), a po svemu sudeći ni marke Opel više neće biti, barem ne onakvu kakvu je znamo. Da stvar bude gora po Njemačku, ni proizvodni pogoni Opela neće se zadržati u svojoj veličini kao do prije nekoliko godina.

Ukratko ovo su Opel/Vauxhall planovi:
- Povratak u profitabilnost do 2020. godine
- Samo struja - do 2024. sve će linije osobnih automobila biti elektrificirane
- Svi automobili Opela prelaze na PSA tehniku
- Namjeravaju se zadržati i modernizirati sve tvornice radi sprječavanja otkaza
- Centar za istraživanje i razvoj u Rüsselsheimu postat će globalni centar kompetencija za Groupe PSA

Plan je osmišljen s jasnom namjerom da se zadrže sve tvornice i izbjegnu otpuštanja u Europi
Plan je osmišljen s jasnom namjerom da se zadrže sve tvornice i izbjegnu otpuštanja u Europi

Michael Lohscheller, glavni izvršni direktor tvrtke Opel Automobile GmbH, predstavio je strateški plan PACE! kojim namjerava učvrstiti financijske temelje i povećati održivu konkurentnost i rast. Sve inicijative programa PACE! pridonijet će ciljevima generiranja pozitivnog slobodnog operativnog protoka gotovine kao i operativne profitne marže za odjel proizvodnje automobila od 2 % u prvoj fazi do 2020. godine te od 6 % do 2026. Kombiniranjem svih prednosti postići će se godišnja sinergija na razini Groupe PSA od 1,1 milijarde eura do 2020. te 1,7 milijarde eura do 2026. Sve poduzete radnje pridonijet će nižoj financijskoj točki pokrića za Opel/Vauxhall kod 800.000 vozila, čime će se stvoriti profitabilan poslovni model bez obzira na tržišnu situaciju.

O ovakvom automobilu s oznakom Opela možemo zauvijek zaboraviti
O ovakvom automobilu s oznakom Opela možemo zauvijek zaboraviti

Do 2024. sve će europske linije osobnih automobila biti elektrificirane, nudeći uz učinkovite motore s unutrašnjim izgaranjem i čisti električni pogon na bateriju ili pak plug-in hibridnu verziju. Do 2020. Opel/Vauxhall će na tržište izbaciti četiri elektrificirane linije automobila, uključujući Grandland X PHEV i novu generaciju Corse kao posve električnog vozila. Tvrtka će do 2020. povećati svoju konkurentnost smanjenjem troškova za oko 700 eura po automobilu. Dvije platforme tvrtke Groupe PSA – CMP i EMP2 – bit će uvedene u sve Opelove/Vauxhallove tvornice. Za početak, SUV utemeljen na platformi EMP2 planira se proizvoditi u Eisenachu 2019., dok vozilo iz D-segmenta utemeljeno na istoj platformi dolazi u Rüsselsheim. Razmještaj novih pogonskih sustava među Opelovim/Vauxhalovim proizvodnim pogonima pratit će prijelaz s GM-ovih motora i prijenosa na one tvrtke Groupe PSA. Plan je osmišljen s jasnom namjerom da se zadrže sve tvornice i izbjegnu otpuštanja u Europi.

Sva će se Opelova/Vauxhallova vozila inženjerski osmišljavati u Rüsselsheimu, koji će se pretvoriti u globalni centar kompetencija za cijelu Groupe PSA. Broj platformi koje Opel/Vauxhall koristi za svoja osobna vozila bit će do 2024. smanjen s trenutačnih devet na dvije, a linije pogonskih sustava bit će optimizirane s aktualnih deset na četiri. Od 2024. nadalje svi će Opelovi/Vauxhallovi modeli vozila biti utemeljeni na zajedničkoj arhitekturi tvrtke Groupe PSA. Sljedeći će 2018. doći Combo, a 2019. nova generacija prodajnog hita Corse. Taj će se ritam dalje održavati jednim velikim tržišnim predstavljanjem godišnje. Računajući sve karoserijske izvedbe, Opel/Vauxhall će do 2020. predstaviti 9 novih modela. Opel će do 2022. ući i na više od 20 novih izvoznih tržišta te ispitati globalne srednjoročne prilike za profitabilni prekooceanski izvoz. U segmentu lakih gospodarskih vozila Opel/Vauxhall će predstaviti nove modele i ući na nova tržišta s jasnim ciljem povećanja prodaje za 25 % do 2020. u usporedbi s 2017. godinom.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA