Oldtimeri
  • By: Davor Kindy
  • Foto: Otk Kurbla Garesnica
  • Objavljeno: 10.05.2018 07:00 sati
  • Kratki link: http://bit.ly/2jKvgDr

Održan je 13. Memorijal Dejana Plavšića

Kako je prošao 13. Memorijal Dejana Plavšića? Pogledajte na http://www.kurbla.net. 29.04.2018.g. bio je rezerviran za 13. Memorijal Dejana Plavšića. Ove godine pratilo ih je sunce pa je i raspoloženje sudionika bilo odlično. Osim domaćih oldtimeraša u goste su došli i prijatelji iz Usv-a Bjelovar, Otk Classic 99 N. Gradiška, Otk Osijek, Otk Našice, Otk Zagreba, Otk Lanz Buldoga, prijatelji iz Koprivnice, Kutine i g. Krešimir Bašić, viši kustos Tehničkog muzeja Zagreb.
  Na susretu se okupilo 30 oldtimer vozila, tj. 11 traktora, 10 automobila i 9 motora. Nakon okupljana i prijave sudionika, održali smo već tradicionalnu traktorsku alku u kojoj su najuspješniji bili vozač Branko Mamula i kopljanik Branimir Mamula, drugi su bili vozač Saša Zeman i kopljanik Branimir Božinić, a treće mjesto su osvojili vozačica Anita Puhović i kopljanik Branimir Božinić.

Održan je 13. Memorijal Dejana Plavšića
Održan je 13. Memorijal Dejana Plavšića

Kada je završilo uzbudljivo natjecanje, krenulo se u promotivnu vožnju Garešničkim ulicama. Kako se oldtimeri,a i oldtimeraši nebi previše umorili, bilo je nekoliko stanica za okrijepu i odmor. Prvo su ih u Hrastovćicu ugostili i počastili obitelj Sužnjević na svom imanju, a zatim i obitelj Plavšić. Iza njih su obišli i novoizgrađeni vidikovac u Dišničkim vinogradima gdje ih je svojim proizvodima počastio g. Sužnjević.
Završnicu susreta su imali u mjesnom domu u Dišniku gdje su podjeljena i priznanja i nagrade sudionicima i natjecateljima. Tamo je održana i alka u tačkama u kojoj su najprecizniji bili vozač Dario Alavanja i kopljanik Zvonimir Šavorić, drugi su bili vozač Bojan Plavšić i kopljanik Ante Koren, a treći vozač Borna Babić i kopljanik Luka Babić.
Najstariji traktor na susretu je bio Stayer iz 1952.g. vlasnika Mladena Vučinića, a sa svojom 71 godinom Stjepan Žlender je bio najstariji vozač. Najvozačica je bila Sanja Bilanđija Ožoga, a specijalnu nagradu je zaslužio i Fendt vlasnika Matije Goreka. Najljepšim traktorom je proglašen Mc Cormick Saše Zemana.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA