Oldtimeri

Održan spektakularni prvi Uskrsni Oldtimer Promo Tour

Na Uskrsni ponedjeljak 2. travnja 2018., pozivni susret Uskrsni Oldtimer Promo Tour otvorio je oldtimer sezonu ponudivši jedinstveni iskustveni doživljaj na prekrasnoj lokaciji Rogoznice u Marini Frapi. Vrijedni povijesni automobili kao što su Rolls-Royce Silver Shadow, Cadillac Fleetwood Eldorado, Jaguar E-Type FHC, Maserati Quattroporte III, Citroen DS 21, Triumph Spitfire, MG B i drugi, prvo su prodefilirali suncem obasjanom Rogoznicom te su se potom parkirali ispred arkada trga u Marini Frapa.

Predstavnici talijanske i njemačke autoindustrije
Predstavnici talijanske i njemačke autoindustrije

Druženje, upoznavanje krajolika i očuvanje baštine bili su u prvom planu, daleko od brzine i jurnjave. Upravo je to ono što ovu manifestaciju razlikuje od drugih. Posebno je bilo zanimljivo što su prisutni imali priliku čuti kratku povijest o svakom pojedinom modelu te otkriti zanimljive priče vezane za njih.

Susret je započeo vožnjom po Rogoznici
Susret je započeo vožnjom po Rogoznici

U ugodnoj i opuštenoj atmosferi dodijeljene su i nagrade i priznanja od strane organizatora, kolekcionarskog časopisa Oldtimer Club i Marine Frape te uz sponzore Croatia Sotheby's International Realty i Diamond Centar Dubrovnik. Najvažnija nagrada Best of Show koja se dodjeljuje prema izboru sudionika – vlasnika oldtimer vozila pripala je Jaguaru E-Type FHC iz 1969. godine vlasnika Matka Pavkovića.

Kolonu je predvodio Cadillac
Kolonu je predvodio Cadillac

Direktor marketinga Marine Frape pobjedniku je uručio pjenušac Marina Frapa. Nagrada Oldtimer Elegance prema izboru žirija časopisa Oldtimer Club dodijeljena je modelu Citroën DS 21 Pallas iz 1971. godine u vlasništvu Joška Petrića koji je dobio knjigu "Makinja ča sama trče" autora Valtera Firića.

Jedan od vozača bio je Tedi Spalato
Jedan od vozača bio je Tedi Spalato

Nagradu Prestige prema izboru Croatia Sotheby's International Realty osvojio je Rolls Royce Silver Shadow iz 1975. Ive Božikovića, a osim priznanja dobio je i bocu vrhunskog vina.

Organizatori susreta s lijeva - Domagoj Grgić (Marina Frapa), Josip Radić (urednik časopisa Oldtimer Club) i Dragan Gančević (iz udruge Oldest)
Organizatori susreta s lijeva - Domagoj Grgić (Marina Frapa), Josip Radić (urednik časopisa Oldtimer Club) i Dragan Gančević (iz udruge Oldest)

Nagrada Style pripala je Maseratiju Quattroporte III iz 1982. godine vlasnika Zlatana Jelovca. Ovu nagradu sponzorirao je Diamond Centar Dubrovnik koji je poklonio par srebrnih naušnica. Udruga za očuvanje klasičnih vrijednosti OLDeST dodijelila je priznanja najstarijem vozaču Vjeki Kuzmaniću koji je došao s modelom VW 1303 iz 1985. te Cadillacu Fleetwood Eldorado iz 1976. Franje Pašalića kao najdužem automobilu susreta s preko 5 m dužine.

Svi sudionici na trgu Marine Frape
Svi sudionici na trgu Marine Frape

Priznanje Most Miles dobio je Loren Kubaska iz Zadra s MG MGB-om iz 1975. godine koji je prešao najviše kilometara kako bi došao na ovu manifestaciju. Da uživa u oldtimerima pokazao je i pjevač Tedi Spalato koji je stigao s Opel Asconom B (oprema SR) iz 1976. godine za koju je zanimljivo da je od samog početka u njegovoj obitelji.

Ukupni pobjednik - Best of Show - Jaguar E-Type FHC
Ukupni pobjednik - Best of Show - Jaguar E-Type FHC

Međutim, nije on bio jedina zvijezda, mladi Hajdukovac španjolac Borja Lopez također je pokazao svoju ljubav prema vremešnim ljepotanima te je na susret došao kao suvozač u Rolls Royceu. Putovanje u povijest završilo se ručkom za sve sudionike i ugodnim druženjem uz sklapanje planova za nova putovanja, jer sezona oldtimer susreta je tek započela.

Časopis Oldtimer Club
Časopis Oldtimer Club

Kolekcionarski časopis Oldtimer Club jedinstveno je izdanje u nakladni tvrtke Medijska Osobnost d.o.o. iz Splita koje daje uvid u nedovoljno poznate dijelove iz automobilističke povijesti. Tvrtka Medijska Osobnost d.o.o. utemeljena je 1994. godine, a od 1998. godine u potpunosti producira specijaliziranu TV emisiju Auto Moto Nautic Vision koja obrađuje različite teme iz auto-moto industrije i nautike. Osim video produkcije tvrtka organizira medijske kampanje, objavu radio spotova i TV reportaža, oglašavanje u tisku te grafički i web dizajn.
www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA