Oldtimeri
  • By: Miroslav Krpan
  • Foto: Miroslav Krpan
  • Objavljeno: 23.06.2017 18:00 sati
  • Kratki link: http://bit.ly/2sUBAiS

OLDTIMERI: Opatija domaćin povijesnim vozilima - 100 kilometara Kvarnera

Već osmu godinu za redom opatijski Oldtimer „Liburnia Classic club“ organizira, sad se može reći tradicionalnu manifestaciju na kojoj se okupi znakovit broj povijesnih vozila što plijene pažnju brojnih gostiju Opatije i šireg područja. Ima i onih koji samo zbog toga stižu u  kolijevku hrvatskog turizma. „8.Liburnia Classic rally“ zamišljen je kao sportsko-turistička manifestacija koju zdušno podržavaju domicilna gradska uprava i Turistička zajednica, a prema najavama organizatora ove se godine očekuje 40-tak različitih vozila čija starost seže i do daleke 1948.godine. Manifestacija je i natjecateljskog karaktera obzirom da je uvrštena u kalendar Prvenstva  Hrvatskog oldtimer saveza.
Ovogodišnji susret u subotu 24.lipnja odvija se pod motom „100 kilometara Kvarnera“ što na simboličan način objedinjava dionicu kojom će se sudionici kretati. Okupljanje je prije 10 sati  ispred opatijske Sportske dvorane „Marino Cvetković“ odakle se kreće put Kastva-Jušića-Matulji-Voloskog s povratom u Opatiju gdje će u samom centru iza 10,30 sati biti jednosatna prezentacija svih vozila. Nastavit će svoj put zapadnom priobalnom cestom sve do Plomin Luke gdje je od 11,30 sati predviđen sportski dio – ispit spretnosti i točnosti osnovom kojih će biti odlučeni sportski pobjednici rallya. Iza 14 sati, povratkom kroz Voziliće prema Boljunskom polju, usponom preko Učke do Veprinca nastavlja se itinerer do  završne točke Bregi  gdje je oko 15 sati cilj, nakon čega će se uz zajednički ručak u restaurantu Istarska hiža održati  dodjela nagrada najuspješnijima.

OLDTIMERI: Opatija domaćin povijesnim vozilima - 100 kilometara Kvarnera
OLDTIMERI: Opatija domaćin povijesnim vozilima - 100 kilometara Kvarnera

Opatijski Liburnia Classic Club okuplja 60-tak članova koji posjeduju znatno veći broj vrijednih, dijelom i raritetnih povijesnih vozila. Ovogodišnji su dobitnici Nagrade Grada Opatije koju će primiti kroz nekoliko dana, a priznanje je to za sve ostvareno u nepunih desetak godina dsjelovanja na očuvanju povijesne baštine na kotačima, kao i turističkoj promidžbi kraja u kojem djeluju. Višestruki su ekipni prvaci Hrvatske u oldtimerima, a već od utorka 27.lipnja očekuje ih „ljetni program“ turističke promotivne besplatne vožnje Opatijom i okolicom u svojim vozilima u večernjim satima od 19 do 22 sata. Aktivni će sa svojih 15-tak vozila biti i u višednevnom programu „Retro Opatija“ što se odvija od 29.lipnja do 2.srpnja, a njihova će „štacija“ biti ispred Hotela Milenij.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA