Pitanja i odgovori

Pali se signalna žaruljica ABS-a i kvara na kočnicama! – pomoć potražite u servisu koji ima iskustva s popravcima marke koje je vaš automobil

Na instrumentnoj ploči pali mi se signalna žaruljica s natpisom ABS istovremeno sa simbolom koji pokazuje kako je podignuta ručna kočnica. Koliko sam shvatio to je upozorenje kako ABS sustav na kočnicama ne radi kako treba. Neki iz društva me uvjeravaju da je možda kvar na elektronici koja upravlja ABS modulom i da se radi o nekom hladnom lemu, pa bi to trebalo popraviti neki elektroničar, a da se isti kvar može pojaviti i na samoj instrumetnoj ploči koji se rješava na isti način. Što da radim? Bojim se otići u servis da me ne ogule i ništa ne naprave. Radi se o automobilu Audi A6 proizvedenom 1999. godine. (Mirko Slavić, Split)

ODGOVOR: Ako su se upalile žaruljice s oznakom ABS i znakom kočnica, prvo trebate provjeriti je li točno kako ABS na kočnicama ne radi, što niste naveli u pitanju. Sasvim sigurno trebate posjetiti servis koji se bavi servisiranjem Audija i ima potrebnu opremu za provjeru rada ABS i kočionog sustava, te stanja kočionih obloga, diskova, kliješta i stanje hidrauličkih cijevi i instalacija. Treba provjeriti rad i ispravnost ABS senzora na kotačima te ispravnost konektora i električne instalacije te ispravan rad ABS elektronike i upravljačkog modula. Ne treba ni isključiti kao kvar i ono što ste naveli u samom pitanju. Zbog kompleksnosti sve to sami u pravilu ne možete napraviti, pa vam ne preostaje odvesti automobil u servis. Ako vam je Audijev servis preskup, onda se odlučite za servis koji ima iskustva s popravljanjem automobila marke Audi i koji je sposoban popraviti navedne nedostatke na vašem automobilu.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA