Sport

Peugeot nesmanjenom žestinom nastavlja pohod i predstavlja Peugeot 3008 DKR Maxi

- Novi Peugeot 3008DKR Maxi želi nastaviti niz uspjeha koji su ostvarili njegovi prethodnici
- Poboljšanja ovjesa donose više stabilnosti i bolje performanse
- Premijera novog automobila bit će sljedeći mjesec na Reliju puta svile sa Sebastienom Loebom za upravljačem

Nakon dvije uzastopne pobjede na legendarnom Reliju Dakar 2016. i 2017. Peugeot Sport predstavlja nasljednika automobila Peugeot 3008DKR koji je osvojio Južnu Ameriku početkom siječnja: trkaću inačicu novog SUV-a Peugeot 3008 koji nosi titulu Automobila godine 2017. Novi je Peugeot 3008DKR Maxi, kako mu i samo ime najavljuje, veći: sa širim tragom kotača koji mu pomaže svladati makadamske putove, pješčane dine i planine najpoznatijih relija izdržljivosti na svijetu.

Peugeot nesmanjenom žestinom nastavlja pohod i predstavlja Peugeot 3008 DKR Maxi
Peugeot nesmanjenom žestinom nastavlja pohod i predstavlja Peugeot 3008 DKR Maxi

Novi je automobil 20 centimetara širi od slavnog prethodnika zahvaljujući povećanju traga ovjesa za 10 centimetara sa svake strane. U tu su svrhu ugrađene nove gornje i donje vilice, krajnici i kardanske osovine. Rezultat su poboljšani stabilnost i dinamičnost automobila, a time i performanse. Najnoviji uradak inženjera Peugeot Sporta još je uvijek u razvojnoj fazi, ali svoj će premijerni nastup imati na Reliju puta svile 2017. koji se održava sljedećeg mjeseca, a vozi se od Rusije do Kine. Za upravljačem će biti deveterostruki svjetski prvak u reliju Sebastien Loeb koji je ovogodišnji Reli Dakar završio na drugom mjestu. Ovo će mu biti drugi nastup na Reliju puta svile.

Peugeot 3008 DKR Maxi
Peugeot 3008 DKR Maxi

U pustolovini koja se održava od 7. do 22. srpnja pridružit će mu se Stephane Peterhansel i pobjednik prošlogodišnjeg Relija puta svile Cyril Despres: no oni će voziti Peugeot 3008DKR prema aktualnim specifikacijama, koji je osvojio sva tri mjesta na podiju Relija Dakar ove sezone.

Peugeot 3008 DKR Maxi
Peugeot 3008 DKR Maxi

Carlos Sainz, četvrti član Peugeotova dream teama, koji će se ponovno pridružiti momčadi u osvajanju Relija Dakar i sljedeće godine, također je pomogao u razvoju najnovijeg Peugeotova terenskog izazivača. Njegovo se iskustvo pokazalo nezamjenjivim.
Loebova uloga na Reliju puta svile bit će procijeniti što su nova poboljšanja donijela automobilu kako bi se odredio daljnji put razvoja. Međutim, kako kaže šef momčadi Bruno Famin, na ovoj iscrpljujućoj dvotjednoj utrci samo je jedan cilj: pobjeda.

Peugeot 3008 DKR Maxi
Peugeot 3008 DKR Maxi


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA