Noviteti

Porsche 911 GT3 s trkaćim motorom na Zagreb Auto Showu

Porsche 911 GT3 s trkaćim motorom izložen na Zagreb Auto Showu donosi performanse pravog trkaćeg vozila, iznimno laku i aero-dinamičnu konstrukciju te pravi, istinski vozački doživljaj. Nova generacija ekstremne 911-ice, još je snažnija poveznica između svakodnevne vožnje i utrka. U srcu najnovije, poboljšane zvijeri nalazi se 4-litreni Boxer motor. Iznimno snažan atomosferski motor snage 368 kW (500 KS) koju razvija pri visokim okretajima, izvorna je kopija motora trkaćeg 911 GT3 Cup automobila. Redizajanirana šasija sa sustavom zakretanja stražnje osovine i laganom konstrukcijom specijalno je konfigurirana kako bi pretvarala snagu motora u superiornu dinamiku vožnje. Ručni mjenjač sa šest stupnjeva, kao dio dodatne opreme, po prvi puta dostupan je kao dodatak standardnom Porsche PDK mjenjaču.  

Porsche 911 GT3 s trkaćim motorom na Zagreb Auto Showu
Porsche 911 GT3 s trkaćim motorom na Zagreb Auto Showu

Motor 4-litreni atmosferski motor razvija 368 kW (500 KS) i 460 Nm okretnog momenta, čime predstavlja porast za 25 KS i 20 Nm u usporedbi s prethodnikom. Opti-miziran za postizanje većih brzina, 6-cilindarski mo-tor može dosegnuti do 9,000 okretaja i idealan je za sportsku vožnju. Performanse su fenomenalne. Ima omjer mase i snage vozila, od 3.88 kg/kW (2.86 kg/KS) što je gotovo na trkaćoj razini. Ova izvdba modela 911 ima ubrzanje od 0 do 100 km/h 3.4 sekunde. Najveća brzina koju postiže je 318 km/h u verziji s PDK mjenjačem te 320 km/h u verziji s ručnim mjenjačem. 

Porsche 911 GT3
Porsche 911 GT3

Pogon Standardni PDK mjenjač sa sedam stupnjeva pri-jenosa optimiziran je za korištenje na stazama. Ukol-iko je preferirana slabija verzija vozila, mjenjač sa 6 stupnjeva prijenosa također je dostupan u ponudi. Oba mjenjača kombinirana su sa stražnjom blokadom diferencijala. (PTV Plus/PTV). Unaprijeđene postavke opruga i stabilizatora poboljšavaju učinkovitost u zavojima. The Porsche Active Suspension Management (PASM) sustav amortizera omogućuje idealan spoj udobnosti i sportskog doživljaja Sustav zakretanja stražnje oso-vine poboljšava okretnost u vožnji na zavojitim ces-tama te istovremeno osigurava stabilnost pri uprav-ljanju na velikim brzinama.

Porsche 911 GT3
Porsche 911 GT3

Dizajn i aerodinamika donosi karobnsko stražnje krilo – karakteristična ikona Porsche GT sportskih automobila – smješteno je 20 milimetara više nego kod prethodnika, što generira veći protok zrak i veći potisak. Dilelovi ka-roserije su aerodinamički prilagođeni, a neki pro-izvedeni iz laganog poliueratana kako bi se smanjila masa vozila. Unutrašnjost ima GT sportski upravljač i Sport Plus sjedala s produženim bočnim osloncima omogućuju istinski ugođaj vožnje s 911 GT3. Također, kao dodatna op-cija dostupna je i Clubsport oprema koja uključuje zaštitni kavez, trkče pojaseve u šest točaka i protu-požarni aparat.  

Porsche 911 GT3
Porsche 911 GT3

Infotainment  Porsche Track Precision aplikacija za preciznost kao na trkaćoj stazi dio je standardne opreme  Dostupna za pametne telefone, pruža vozaču brojne infor-macije kao primjerice, podatke o performansama vozila. PCM je povezan s internetom putem Connect Plus modula, također uključenim u standardnu opremu, i pruža pristup Porsche Connect uslugama. Proizvodnja 911 GT3 razvijan je na istim trkaćim stazama, i pro-izveden na istoj proizvodnoj liniji kao i trkaći automo-bili.  

Porsche 911 GT3
Porsche 911 GT3

Porsche 911 GT3
Porsche 911 GT3


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA