Pitanja i odgovori

Poslije generalke motor Ford Fieste 1,8 D neće upaliti – treba motor dovesti u fazu, podesiti zračnost ventila, imati ispravne dize te dobru i ujednačenu kompresiju u svim cilindrima

Vlasnik sam automobila Ford Fiesta 1,8 D proizvedene 1991. godine pa je  motor zbog istrošenosti generalno sređivan. Stavio sam nove brtve,  izbrusio glavu motora, stavio nove gumice ventila, ispolirani su ventili… Kada sam motor sklopio nije htio upaliti. Dobio sam savjet da nisam dobro podesio ventile, ali ja mislim da ovaj motor ima hidropodizače pa se ventili sami podešavaju, ili ne? Što trebam napraviti da motor proradi? (Senad Rendulić, Osijek)

ODGOVOR: Motor Vašeg automobila Ford Fiesta 1,8 D iz 1991. godine nema hidropodizače, već ventile morate ručno podesiti i to tako da su usisni ventili na 0,30 do 0,40 mm, a ispušni od 0,45 do 0,55 mm. Za to su Vam potrebne kalibrirane pločice kako biste ispravno podesili zračnost ventila. Sam postupak je takav da u slučaju kada treba povećati otvaranje ventila, kalibrirana pločica se vadi iz ležišta i na njeno mjesto se stavlja druga koja je tanja. Objasnit ćemo to i konkretnim primjerom – ako izmjerite zazor ventila od 0,30 mm, a treba biti 0,40 mm, onda umjesto postojeće pločice ventila treba staviti za 0,10 mm tanju. Sve to treba provesti za svaki ventil posebno. Ne zaboravite kako obavezno trebate dovesti motor u fazu. Pod pretpostavkom kako su dize ispravne, te sustav ubrizgavanja goriva i kako motor ima dobru i ujednačenu kompresiju u svim cilindrima, ostaje Vam na kraju da pažljivo odzračite sustav goriva i motor bi se trebao bez problema pokrenuti.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA