Tehnika

Povratak čudesnog motora na velika vrata: kao range extender dolazi već 2019.

Opće je poznato kako se Wankel motorom ozbiljno bavi samo Mazda, čak ga je prije desetak godina i vratila u život, ali i pored atraktivnosti i uspješnosti koncepcije, zbog nemogućnosti ispunjavanja strogih ekoloških ispušnih normi morala je prestati sa serijskom proizvodnjom. Tadašnja najnovija generacija Wankela trebala je biti bez turbo punjača, ali i ispunjavati sve buduće ekološke norme zahvaljujući značajno usavršenim sustavom brtvljenja u rotacijskom motoru koji bi trebao riješiti standardne probleme trajnosti motora, brtvljenja i inače visoke potrošnje ulja i goriva. Motor je trebao razvijati najveću snagu od 240 do 250 KS, ali na kraju od svega nije bilo ništa.

Vraća li se Wankel kao jedini pogon? U 2015. Mazda je pokazala studiju RX-Vision
Vraća li se Wankel kao jedini pogon? U 2015. Mazda je pokazala studiju RX-Vision

No, to ne znači kako je Mazda digla ruke od Wankel motora, odnosno kako zbog određenih autorskih prava naziva svoj motor kao rotacijski motor. Poslije nekoliko godina mirovanja kao bomba je odjeknula vijest iz Mazde u gradu Hiroshima kako se može očekivati povratak Wankel motora, odnosno rotacijskog motora, i to na velika vrata već tijekom 2019. godine kao range extender.

Od 1967. godine Mazda je proizvodila serijska vozila s rotacijskim motorima
Od 1967. godine Mazda je proizvodila serijska vozila s rotacijskim motorima

Wankel motor je poznat da iz izuzetno kompaktnih dimenzija ne većih od kutije za cipele uz pomoć trostranog rotacijskog klipa razvija iz malog obujma ogromnu snagu. Pročitajte u već objavljenom članku KAKO RADI WANKEL MOTOR. odnosno rotacijski motor poznat je po tome kako ima klipove trokutastog oblika koji rotiraju. Taj motor ima prednosti I mane. Poznati su i po tome kako iz malog obujma razvijaju jako veliku snagu, te su kompaktne i lagane konstrukcije. Ali, istovremeno imaju problema s brtvama i brtvljenjem, većim utroškom motornog ulja, imaju visoku potrošnju goriva i jako visoke iznose štetnih plinova, a kada se tome doda i manja pouzdanost, odnosno trajnost, ispada kako je ta vrsta motora ipak egzotika, ali egzoitka koja ima svoju publiku i kupca.

Dosad je posljednji model bio Mazda RX-8 kod kojeg je Mazda pokušala ponuditi s pogonom na vodik
Dosad je posljednji model bio Mazda RX-8 kod kojeg je Mazda pokušala ponuditi s pogonom na vodik

Svakako treba istaknuti kako je Mazda jedini proizvođač automobila koji je pobijedio na maratonskoj utrci 24 sata Le Mansa s natjecateljskim automobilom pokretanim rotacijskim motorom. Bilo je to 1991. godine s trkaćim automobilom Mazda 787B.

Wankel legenda: 1991. Mazda 787B pobijedila je u Le Mansu
Wankel legenda: 1991. Mazda 787B pobijedila je u Le Mansu

U ovom slučaju novog automobila pogonjenog Wankel motorom u biti se radi o elektromotoru koji je glavni pogon, dok bi Wankel motor služio kao range extender. Za sada se samo nagađa kako će Mazda 2019. godine pretvoriti dosadašnji dizajnerski koncept Mazda RX-Vision pokazan 2015. godine u serijski model automobila. Tim modelom bi Mazda na najbolji način obilježila svoj 100. rođendan koji slavi 2020. godine kada se u Tokiju održavaju 32. ljetne Olimpijske igre.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA