Sport

Povratak marke Alfa Romeo u svijet Formule 1 na velika vrata kao Alfa Romeo Sauber F1 Team – koristit će se Ferrarijeva pogonska jedinica

Već poduže se špekulira i nagađa oko toga kako će marka Alfa Romeo se vratiti u Formulu 1. Krajem 2016. godine smo objavili sličan članak koji možete pročitati na linku ALFA U F1. Tada je sve jpš bilo neizvjesno i mutno. Zna se kako Sergio Marchionne puno priča i najavljuje razne projekte, što je uostalom i obilježje Fiata svih ovih godina. Dakle ideja i najava im ne nedostaje, ali realizacija premda krene optimistično propadne već poslije prvih godinu dana. Tako u tom smislu je i prje skoro godinu dana dočekana vijest kako se marka Alfa Romeo vraća u najbrži cirkus na svijetu – Formulu 1. Talijanski proizvođač automobila Alfa Romeo je imao svoju ekipu u Formuli 1, a Fiat Chrysler i Ferrarijev šef Sergio Marchionne želili su opet vidjeti bolide u Alfinim bojama na stazama Formule 1, ali u ulozi kao momčad koja bi razvijala bolid za Ferrari Scuderiju, te dala priliku mladim talijanskim vozačima za skupljanje iskustva u F1. Prema izjavama šefa Fiat Chrysler Automobiles (FCA) prije godine dana nitko se nije nadao kako će Alfa početi tako brzo voziti po F1 stazama, jer je sam Marchionne isto razmišljanje i želju javno izrekao i prije dvije godine. Zanimljivo je kao je još prije godine dana Marchionne ozjavio kako da bi se takva ideja realizirala, marka Alfa Romeo prvo treba zaraditi potreban novac na novim modelima kao što su Giulia i Stelvio.
Očito kako je Fiat Chrysler Automobiles (FCA) zaradila novac, jer eto, sada je i službeno potvrđeno kako se marka Alfa Romeo vraća u svijet Formule 1 na velika vrata. Povratak je to nakon više od 30 godina od zadnjeg pojavljivanja u F1 (1985.). U idućoj Formula 1 sezoni 2018. godine marka Alfa Romeo i Sauber F1 Team ulaze u višegodišnji partnerski sporazum koji pokriva stratešku, komercijalnu i tehnološku suradnju. Službeno će ime biti Alfa Romeo Sauber F1 Team, a sam bolid će imati uz oznake sponzora, oznake Saubera i Alfa Romea, dok će se koristii Ferrarijeva pogonska jedinica iz 2018. godine.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA