Tehnika

Pregled novih zimskih guma robnih marki Goodyear, Dunlop, Fulda i Sava

Prije početka zimske sezone Goodyear Dunlop Sava Tires predstavlja gume svojih robnih marki koje omogućuju sigurnu, izdržljivu i pouzdanu vožnju.  U izboru zimskih guma nalaze se između ostalih Goodyearova UltraGrip Performance Gen-1 i Dunlopova Winter Sport 5 SUV, koje su se i na ovogodišnjim testovima uvrstile na vrh, te nove gume Fulda i Sava namijenjene za sportske terence. Visokoizdržljiva guma UltraGrip Performance Gen-1 i ove godine nastavlja s odličnim rezultatima na neovisnim testovima. Na nedavnom testu zimskih guma dimenzije 235/55 R17 koji su proveli Gesellschaft für Technische Überwachung (GTÜ) i europski automobilistički klub ACE  guma se uvrstila na drugo mjesto, a pritom su je i jedni i drugi označili kao "preporučljivu". Guma se vrlo dobro ponašala u svim kategorijama; bila je među najboljima na zasnježenoj, mokroj i suhoj površini, a dokazala se i kao vrlo tiha.

Guma Goodyear UltraGrip Performance SUV Gen-1
Guma Goodyear UltraGrip Performance SUV Gen-1

Goodyear UltraGrip Performance SUV Gen-1 napravljena je za sportske terence i vozače koji žele sigurnu i ustrajnu vožnju u zimskim uvjetima. Zimska guma svojim preoblikovanim dezenom omogućuje bolje prianjanje , a čvrsti i elastični blokovi gaznog sloja poboljšavaju upravljivost na suhim cestama i prianjanje na snijegu. Učinkovitije kočenje i bolje prianjanje na zasnježenim i zaleđenim cestama gumi osiguravaju blokovi ugrađeni pod kutom, a tome dodatno pridonosi i tehnologija ActiveGrip s većom kontaktnom površinom gume , što povećava stabilnost vozila na cesti.

Dunlop Winter Sport 5 za izvrsne performanse čak i u neočekivanim zimskim uvjetima
Dunlop Winter Sport 5 za izvrsne performanse čak i u neočekivanim zimskim uvjetima

Guma Winter Sport 5 oblikovana je s namjerom da vozačima pomogne sigurno svladati nepredvidive zimske uvjete kao što su poledica, bljuzgavica i mokar snijeg. U razvoju i testiranju nove gume sudjelovalo je više od četiristo stručnjaka na čak tri kontinenta. Guma je na zajedničkom testu zimskih guma 2017. u dimenziji 215/65 R16 H koji su proveli ADAC, TCS i ÖAMTC  zauzela prvo mjesto. S druge strane pak guma Dunlop Winter Sport 5 SUV namijenjena je za sportske terence, a udovoljava zahtjevima vozača koji traže pouzdano prianjanje na mokrim i zasnježenim cestama, odlične značajke gume kod vožnje u zavojima i otpornost na akvaplaning. Guma Winter Sport 5 SUV proglašena je pobjednicom na testu zimskih guma GTÜ/ACE , gdje su je označili kao "vrlo preporučljivu" jer je i u zimskim uvjetima i na mokroj i suhoj površini uvijek osvojila najviše bodova.

Nova Fuldina guma Kristall Control SUV za teške zimske uvjete
Nova Fuldina guma Kristall Control SUV za teške zimske uvjete

Fulda Kristall Control HP2 zimska guma omogućuje bolje prianjanje u snježnim uvjetima. Osim izdržljivosti omogućuje i više prevoženih kilometara. Fulda je svoju ponudu obogatila visokoizdržljivom gumom Kristall Control SUV za teške zimske uvjete koja omogućuje njemačku tehnologiju i izdržljivost po konkurentskoj cijeni. Guma je razvijena upravo za suvremene sportske terence jer ta vozila, osobito u zimskim uvjetima, zbog svoje težine i visokog težišta zahtijevaju posebne gume s boljim prianjanjem i većom upravljivošću.

Sava Eskimo HP2 vozačima omogućuje bolji nadzor nad vozilom
Sava Eskimo HP2 vozačima omogućuje bolji nadzor nad vozilom

Pri razvoju gume Eskimo HP2 u Savi su upotrijebili sve svoje stručno znanje i iskustvo s područja zimskih guma. Vozačima omogućuje bolji nadzor nad vozilom. U usporedbi s prethodnicom, gumom Eskimo HP, najnovija Savina guma pruža bolju upravljivost na suhim i mokrim površinama. Nova visokoizdržljiva zimska guma Eskimo SUV 2 za sportske terence može se pohvaliti europskom kvalitetom i prihvatljivom cijenom, a razvijena je zato da vozačima sportskih terenaca donese smirenost i osjećaj sigurnosti. Dodatna je prednost snižena razina buke pri kotrljanju.


www.AUTOMANIA.hr pratite putem Mobilni | Youtube | Twitter | Facebook | ISSUU

AUTOMANIA.TV

Učitavam video ...

ANKETA